MERCEDES 4 EVER pisze:
jesli to diesel to zanim bys zdazył włozyc jedynke w swoim to on juz by dawno zniknął Ci z pola widzenia
auto jak to auto -zwykłe do jazdy-w/g mnie kolor paskudny ,w srebrnym ładnie wyglada.Tacy znajomi kupili takie własnie z tdi i ta skrzynia -za jedyne 90 kola (sama ta skrzynia cos 9 koła)
Co do koloru to mnie delikatnie mówiąc też nie porywa ale w rzeczywistości jest ładnie. Skoda wg mnie nie ładnych kolorów. Za 2.000 koła zamiast na lakier wydałem na ESP. A co do ceny to po odliczeniu Vat-u auto wyszło 78.000 tys brutto i jest to cena dobra za tego typu wyposażone auto.
Jeździłem wieloma autami i głównie wybrałem tego ze wzgledu sprawdzone 1,9 TDI , dostępność DSG, serwis w Poznaniu działający 24h!
Chciałem Subaru Forestera, ale niestety spalanie mnie przrosło.
heniekx pisze:
A tak serio to mam pytanie jak ze zmiana biegow w trybie manualnym?
Chodzi jak w manualnej skrzyni tylko szybciej, muszę się wprawić bo narazie wychodzi mi to dość dziwnie, albo go dławię albo zredukuję i silnik wyje
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
- trzeba by było sie przejechać aby zrozumieć o co mi chodzi- kwestia wprawy. Skrzynia ta nie ma sprzęgła hydrokinetycznego tylko dwa zwykłe sprzęgła sterowane hydraulicznie także możesz sobie dowolnie hamować silnikiem jak chcesz a przyspieszając silnik się nie "ślizga" jak w zwykłym automacie.
Za to tryb automatyczny jest taki, że nie chce się jechać sekwencją: Wyczuwa kiedy jedziesz pod górkę i nie wkłada wyższego biegu lub nawet sobie redukuje i nie czujesz jak to się odbywa

. itd...
Jarzyn pisze:
Zaraz ktoś przyjdzie i będzie zachwycać się samochodem i felgami
Felgi na wystawie wyglądały na troszku jaśniejsze, ale generalnie jestem zadowolony
Jeszcze jedno.
Czy ktoś z was miał do czynienia z zestawami ksenonów na allegro ( zhomologacją ) - chcę sobie założyć ale chciałbym wiedzieć o tym coś więcej. ( Specjalnie pod to zakupione zostały spryskiwacze refletorów )
PZDR