Witam wiem, że nie jest to poniedziałek, ale z braku czasu dopiero dzisiaj mogę przysiąść do sklejania postu.
I tak więc to szczęśliwym trafem Westfalia trafiła w moje ręce, choć bez pomocy Kielbika jako mediatora do transakcji by nie doszło. Licytacja zakończyła się w czwartek a w piątek o 8.00 byłem już w miejscowości Kirchlinteln w Niemczech (60 km na północ od Hannoveru). Nie jest to temat do chwalenia się, ale trasę z Łodzi do Hannoveru Toyotą pokonałem w 6 godzin!! A to za sprawą zerowego ruchu na trasie i oczywiście dzięki autostradzie. Z racji tego, że mój brat pojechał na zawody Off-Road kompanem w podróży został mój ojciec.
Dojeżdżamy na miejsce, pierwszy rzut oka na auto i uświadamiam sobie, że 1363,01 euro jestem w plecy! Auto stało pod drzewem, mech na lusterkach, w środku kurnik, wszędzie pety i oczywiście auto nie chce odpalić (a miało być sprawne), lekkie przetarcie na siedzeniu okazało się dziurą. (Tak naprawdę fotki nie oddają tego dramatyzmu):
W pierwszej chwili załamałem się, jednak po dłuższym oglądzie zauważyłem, że auto jest kompletne, praktyczne nienaruszone od nowości. Nie tyle co zniszczone, ale makabrycznie zapuszczone. Sprzedawca widząc moje zdegustowanie, otrzymując serie połajanki n/t braku wszystkich informacji w opisie aukcji automatycznie schodzi z ceny. Połajanka 2 skutkuje następnym zejściem z ceny. W sumie pan opuścił 60% ceny bazowej, co stawia transakcje w zupełnie innym świetle.
Tutaj pożegnalna fotografia z byłym już właścicielem, a sama Westfalia po wstepnym procesie czyszczenia.
W Hannoverze trafił się nawet jesden rodzynek:
Podróżna prędkość Westfali to 80-90 km/h max. to 100!! No, ale czego wymagać od silnika 1,6D, jednak w spalniau nie ma równych 7,2 l/100km
W drodze do domu:
tradycyjnie przystanek w Helmstedt:
a tutaj Westa po całkowitym czyszczeniu, zupełnie przejżała ja Sebiego lang - faktycznie Cif czyni cuda
![[usmiech]](./images/smilies/usmiech.gif)
. Tak jak patrzę to nawet warta była tych 1363,01 euro
PS
Szczere podziękowania dla Kielbika. Robert dzięki za pomoc!