MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt sie 26, 2025 5:38 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Borys pisze:
Podobno przy 200km/h zredukowal za mocno bieg w automacie i glowica silnika wyszla mu maska..

Ciekawy styl jazdy , szczegolnie jak na auto z automatem... [zlosnik]

A swoja droga te nowe Mercedesy tez sa jakies takie plastikowe i przeladowane wszechobecna elektronika (asystenci parkowania , hamowania , przyspieszania , sekretarki , kucharki ...) Nawet nie mozna laczkow spalic na stracie ;-)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

witek-sec pisze:
Ciekawy styl jazdy , szczegolnie jak na auto z automatem...

.. no nie znam okolicznosci tego zdarzenia... Wiem tylko ze kupil go ktos strasznie napalony na moc silnika no i widocznie w pelni ja wykorzystal :)
Troche go zal, bo kolega go piescil przez te pare miesiecy, kiedy go ujezdzal...

'94 BMW R1100GS Balbinka, '95 Honda NTV 650 Honoratka, '60 Awo 425S
ex - '88 MB 124 200TD

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Borys pisze:
No i to zawieszenie.. Tragedia.. Taczka.. Czulem sie tak, jak pare miesiecy pozniej w taksowce marki Ford Mondeo Mk 1. Trzesie, skacze to, podskakuje... Taczanka. I na nic sie zdaly wbijajace w fotel przyspieszenia, niesamowity szyk auta i przepiekne wykonczenie, co do ktorego nie mialbym najmniejszych zastrzezen (no moze poza kierownica a'la Ford Scorpio)..

:o :o :o :o :o :o

Ja miałem przez dwa lata XJ6 4.0 90' i nigdy takiej opini o tym bym nie wyraził.... Pomijając, że auto technicznie jest gównem do potęgi to klasą poruszania nie ma sobie równych i mówię to z pełna odpowiedzialnością. Auto płynie po drodze jakby dziury dla niego nie istniały!!! A zakręty pokonuje jak wyścigówka! Radość z jazdy 10/10!! Taczka???!!!! ja prędzej bym powiedział, że czasami można dostać choroby morskiej :) . Autem po prostu na trasie nie da się jechać poniżej 150 na trasie, przy 90 chce się wysiąść. Myślę, że to kwestia egzemplarza (wersji ) bo nie wydaje mi sie, że mamy tak diametralnie odmienne poczucie komfortu ;) .

Auto szalenie skomplikowane, wymagające oldtimerowego traktowania mimo że jest dużo młodsze od naszych mb!

Co do bagażnika to się zgadzam - może i nie jest mały ale zajebiście nieustawny. Miejsca w środku przynajmniej z tyłu jak w aucie klasy A.
Czasami denerwuje tragiczna jakość plastików na niektórych elementach, co w połączeniu z najwyższej jakości skórą i prawdziwym drewnem budzi niesmak.

Ale co tu dodać to przecież Ford Scorpio!

Pozdrawiam

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Monter pisze:
Myślę, że to kwestia egzemplarza (wersji )

Mozliwe.. Bo juz tez spotkalem sie ze skrajnie odmiennymi opiniami na ten temat.. Nigdy nie zglebialem tajnikow Jaguara, wiec sie nie znam.. W kazdym razie w tym konkretnym egzemplarzu w stanie jak na te lata na prawde idealnym jechalo sie moze nie tragicznie, ale bez wiekszej rewelacji.. Auto podskakiwalo na dziurach (2-tonowe auto). W porownaniu z nim W124 to komfort na kolkach...
No nic.. Nie zachoruje wiecej na takie auto, choruje teraz na powszechna chorobe (i co gorsza chyba nieuleczalna) zwana Mercedes Benz ;-)
Pozdrawiam!

'94 BMW R1100GS Balbinka, '95 Honda NTV 650 Honoratka, '60 Awo 425S
ex - '88 MB 124 200TD

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00