dokladnie taki samochod byl omawiany w "classic-auto" numer 4 lipiec-sierpien 2006. Nawet przez chwile myslalem ze to ten sam, ale jednak nie - choc taki sam motor.
Oprocz tego w tym samym numerze gazety masz wszystko o restauracji takiego pojazdu, a wczesniej cala historia produkcji.
Generalnie to jest to czego ci na poczatek trzeba sie dowiedziec o R107/C107.
Egezmplarz z linka, ktory podales, ma deske rozdzielcza obszywana skora - czesty trik podczas odrestaurowywania, zeby zamaskowac pekniecia powierzchni na oryginalnym poszyciu (a zamiennika niepopekanego ze swieca szukac).
Fotele zupelnie na nowo szyte, chyba pod wplywem swiatla wygladaja na wyslizgane, pewnie to kwestia ulozenia wlosia, tak czy siak - nieoryginalne. Rzut z gory na fotel kierowcy pokazuje że szwy na przedniej krawedzi sie wybijają, coś w wypełnieniu poszlo nie tak...
Nie widze ogrzewania na tylnej szybie, poza tym jakas wilgoc tam pod szyba? a moze to przez kompresje foto... półka za tylnym fotelem tez nie wyglada na oryginal - czemu biala?!
Z uzytkowego punktu widzenia to 350 nie da ci wielkich wrazen dynamicznych ani odsluchowych, jesli oczywiscie takowych oczekujesz od V8.
W sumie porownujac zdjecia PRZED i PO dochodze do wniosku ze mi sie taka restauracja nie podoba, moze oglad na zywo i rozmowa z wlascicielem cos by w moich odczuciach zmienily... Trzeba by o duzo rzeczy pytac. Jest za to duzo zdjec i wersja "deutsch", mam wrazenie ze sprzedawca bedzie chcial gory pieniedzy za ten samochod
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)
.
Pamietaj przy tym, ze ten samochod nie jest jakims niespotykanym, niesamowitym klasykiem na wymarciu, zwlaszcza w takiej wersji...
Do pojezdzenia byc moze fajny, jak chcesz sie cieszyc tym co masz, a nie narzekac ze jakas spinka pod fotelem jest nieoryginalna
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
.
Tyle ode mnie, moze mnie ktos w czyms poprawi jakby cos bylo nie tak.