MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 27, 2025 12:25 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
wiarus senior

greg pisze:
Może poradzicie mi jakieś wyjście z tej sytuacji.

Przeprowadź się do jakiegokolwiek kraju leżącego po drugiej stronie Odry i Nysy. :-)

Pozdrawiam

Tytuł:
swój chłop

A może kamerkę internetowa w oknie (albo u sąsiada) i nagrać gościa jak coś znowu nabroi. Albo go postraszyć albo odrazu na policję.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Jakby mi nie zalezalo na samochodzie:
Gdybym spotkal tego goscia, powiedzialbym Dziendoby i na potwierdzenie przypieprzyl piescia w jego twarz.

Gdyby mi zalezalo na samochodzie:
Poszukalbym innego miejsca.

Wybor nalezy do Ciebie. Wg. mnie dyskutowac nie ma sensu, po dobroci tez. Jak mawial Konfucjusz "Jesli na zlo odpowiadasz dobrem, to jak odpowiesz na dobro?"

Obecnie: FF '07 1.6 TDCi - też się kula ;)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

drwalu pisze:
ja juz po pierwszym spotkaniu wytlumaczylbym pany z toyoty zeby poszukal najlepiej sobie nowego osiedla jesli nie chce miec nieprzyjemnosc

To jedno opcja!
FreQ pisze:
Jesli jestes cierpliwy to przyczaj sie w jakis godzinach kolo beczki i obserwuj czy czegos tam nie robi.

A to drugo opcja!

Pozdrawiam ;)

Tytuł:
Swoja BABA
Awatar użytkownika

Powiem Ci ,ze na chamstwo niema rady!!
Fecet jest zaborczy i nie odpusci...
szczerze?
stawialabym Auto w innym miejscu,
a kolesia i tak bym poobserwowała i poprostu wetknelbym mu w wydech ...chiquite(banana) [zlosnik] [oczko]

i niech sie palant męczy [oczko]

bo szczerze...dlaczego ma sie czuc wygranym??

pozdrowionka [oczko]

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

A mi mój miły sąsiad rzucił na środek maski patyczek po lodzie(lub całego loda ale ja zastałem sam patyczek) który rozpuścił sie i ślad "wrósł" w lakier. Odpuściłem. Później zadzwonił do mojego ojca ze syn hałasuje autem(myłem beczke po tym jebanym lodzie). No to szlag mnie trafił. Pierwsze co zrobiłem- (koleś jest zakochany w swoim ogrodzie pielęgnuje krzaczki i trawke przycina nożyczkami pod linijke) wziąłem jakiś muchozol czy coś tam co wyniszcza krzewy(usychają) popsikałem mu cały żywopłot. Fajny efekt żółtego krzaka na drugi dzień, a następnie odpaliłem beczke i chodziła sobie 4 godzinki non stop, troszke dymu i hałasu [zlosnik] . Koleś sie wnerwił i znowu coś sapał do mojego ojca, no to zabawiłem sie petardami, rzuciłem mu chyba z 5 achtungów na trawe ok 6 nad ranem. Od tej pory jest spokój ale sytuacja jest napięta [zlosnik] Teraz próbuje sie opamiętać i nie przeszkadzam mojemu sąsiadowi, ale czekam do wakacji i znowu bedzie burdel... :evil: [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Panowie,jest taki środek który powoduje sytuacje,że nikt już tym autem nie pojeżdzi i zastosowanie go radziłbym w ostateczności.
Jesli ktos z was ma znajomego w gazowni niech zapyta go o specyfik ,który dodaje sie do sieci miejskiej w celu wzmocnienia woni-ponieważ wbrew pozorom gaz nie ma takiego naturalnego zapachu i robi sie to aby był wyczuwalny przy ulatnianiu.
Wstrzyknięcie 10ml strzykawką do wnętrza auta przez np.uszczelkę drzwi
powoduje całkowite, nieusuwalne zasmrodzenie tapicerki i wszystkich elementów kokpitu.
Auto pomimo wymiany foteli itp.jest w dalszym ciągu strasznie śmierdzące i porównywalne do przypadku gdzie było zejście śmiertelne z długim okresem leżakowania zwłok ludzkich.

Pozdrawiam i proszę o rozwagę.

W124 200D '89
E 39 530D '98
Fso Atu + '98 - Ex

Tytuł:
wiarus senior

Numer GG: 12453483
gekonos pisze:
Cytuj:
Napewno zgłoszę akt wandalizmu

popieram, i jeszcze bym wspomniał o groźbach słownych

Tak najlepiej od razu idźcie do Trybunału konstytucyjnego :evil:
Ile wy macie lat? 6 ,7 ?
Rozbito jajko na szybie......mamusiu ratuj!! Pan mi pokazał język :(
Post na dwie strony ...o żesz k%@%* ja p$@#@^* :evil:
Poproś kogoś silniejszego jak nie wiesz co masz zrobić.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Wypij z gościem browar i dogadaj się, że ten kto przyjeżdża pierwszy zajmuje swoim kiepskim parkowaniem dwa miejsca obok siebie. Po przyjeździe drugiego będzie samochód przestawiał w związku z czym każdy będzie miał swoje miejsce.

Wilk syty i owca cała.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

ja bym na twoim miejscu parkował dalej, ale jesli masz mozliwosc nagrania jakichkolwiek jego działań na kamere choćby internetową, to to zrób ...

-------------------

albo idz do niego i zapytaj czy to on rzucił ci jako, jak wyczujesz ze to on to:
1. od razu mu przy%^&*rdol albo
2. zwyzywaj, albo
3. powiedz ze nie bedziesz tolerowal takiego zachowania i że on naprawde nie chce z tobą zadzierać, bo ... albo
4. Powiedz mu że za wszystko co negatywne przydarzy sie twojemu Mercowi , on odpowie finansowo (są tacy co mu kasę z gardła wydrą) i materialne on też nie ma garażu.

Wszystko zależy od twojego temperamentu ... ale nie boj sie isc z nim porozmawiac ...
i ręce wara od jego Avensisa .. narazie mozzesz mu conajwyzej jajkiem rzucic w przednią szybę ... ale to też tylko po tym jak bedziesz mial pewność ze to on ... nie przescigaj sie w krzywdzeniu jego auta .. to grozi eskalacją ... jakby juz to oddawaj wet za wet

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Ostatnio zmieniony wt kwie 03, 2007 12:11 pm przez erio, łącznie zmieniany 2 razy.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

erio pisze:
od razu mu przypierdol

:lol:

Erio, nie chciałbym ci kiedykolwiek wejśc w droge. [hehe]

A tak w temacie> krótka i konkretna rozmowa, nie odpuszczać !

Żonę mam w domu, kochankę w garażu.
----------------------------------------------------

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

MercSwir, dla mnie jesteś uosobieniem cnót najwyższych. Następnym razem ugryź faceta w nogę, albo po prostu narób mu na wycieraczkę.

Bardzo lubie czytać takie porady: idź do niego, przypier***, jeb*** mu, walnij go w nos. :lol: Tylko co będzie, ja kolega pójdzie nagazowany do sąsiada, bo przecież ma pół forum za sobą, ale to on dostanie bombę między oczy jako pierwszy i to taką rozwiązującą sytuację? [zlosnik]

Ciekawe co wtedy mu poradzicie? Protetyka? Dobry proszek do prania?

Nie warto kopać się koniem, zwłaszcza mając ładne, wiekowe auto, do którego niektóre części kosztują po kilka tysięcy, albo nie można ich dostać wcale. Powiedz sąsiadowi, to co chce usłyszeć, że ma ładną żonę, że dobrze zrobił kupując nowego Chevroleta Lacetti. Trochę psychologii, zanim zaczniecie się okładać po ryju i to jeszcze bez pewności kto wygra. :lol:

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Cytuj:
Bardzo lubie czytać takie porady: idź do niego, przypier***, jeb*** mu, walnij go w nos. :lol: Tylko co będzie, ja kolega pójdzie nagazowany do sąsiada, bo przecież ma pół forum za sobą, ale to on dostanie bombę między oczy jako pierwszy i to taką rozwiązującą sytuację? [zlosnik]

Ja mu poradzilem ROZMOWĘ Z SĄSIADEM (edytowalem poprzedniego posta żeby był bardziej czytelny i ocenzurowalem, bo jeszcze ostrzeżenie bym dostał znowu ;).. a nie niszczenie jego auta jak on nie patrzy ... bo to juz jest tchórzostwo i zachowanie niegodne białego człowieka.
Od niego (jego temperamentu) i od reakcji sąsiada zależy jak rozmowa sie skonczy, czy pyskówką, wyzwiskami, przywaleniem w ryj, czy wezwaniem policji ... PS. na rozmowę taką warto wziąć dyktafon. albo kastet ;) <br>Dodano po 11 minutach.:<br>
Croolick pisze:
erio pisze:
od razu mu przypierdol

:lol:

Erio, nie chciałbym ci kiedykolwiek wejśc w droge. [hehe]

A tak w temacie> krótka i konkretna rozmowa, nie odpuszczać !

A jak ty bys zareagował jak bys podszedł do kogos i spytał :
"Czy to Pan rzucił mi jajkiem w szybę mercedesa za to że zaparkowałem na miejscu które Panu wydaje się Pańskie ??"

a on na to
"Tak i następnym razem rzucę kamieniem gówniarzu jak tam zaparkujesz"

no sorry ... ale ja bym mu złamał nos

Jest też mnóstwo innych wariantów odpowiedzi bardziej cywilizowanych które mogą się skończyć wyzwiskami, groźbami lub upomnieniami z wizualizacją konsekwencji ...

najważniejsze zeby nie siedziec cicho i reagować adekwatnie do sytuacji .. żeby koles nie myslal ze jest bezkarny w tym co robi ..

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

erio pisze:
A jak ty bys zareagował

Erio, nie chodzi mi tu o sposób reakcji czy jej zupełny brak (bo to najgorsze co mozna zrobic w takiej sytuacji) ale zwyczajnie rozbawił mnie twój post. Tak krótko i konkretnie bez owijania w bawełnę.[hehe]. Edytowal nie będę. A trzeba uczciwie przyznać, że jak się trafi na takiego bęcwała i taka akcję na drodze to jest to pierwsza zdrowa reakcja białego człowieka.
Jednakże (me:how) jest chyba blizej skuteczniejszego rozwiązania problemu, zwłaszcza we fragmencie z żoną i Lacetti. (które to to miało być ładne, bo zapomniałem...[zlosnikhihi] ???)

210 000 km

Żonę mam w domu, kochankę w garażu.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

w sumie patrząc na 20 pomógł mehowa ... tez mi sie wydaje ze ma najwiecej racji ... [zlosnik]
Pozdrawiam all

PS> Najgorsze co mozesz zrobic to siedziec cicho ... idz do sąsiada i pogadaj o tym jajku ... możesz wspomnieć o żonie i plastiku

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00