MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn sie 25, 2025 1:08 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Jarzyn pisze:
Nie można zamontować kolczatek na stacjach?

chyba nie , ale ja słyszałem że PiS przygotowywuje ustwę w której bedzie można ogrodzić stacje paliw drutem kolczastym , a z wieżyczki baczne oko na interesy , będzie miał snajper wyborowy [zlosnik]

A tak na poważnie : wydaje mi się że taka stacja z kolczatką odstraszyła by klientów ( chyba że wszystkie naraz zaopatrzyły by się w taki sprzęt ) - ja napewno nie tankował bym na stacji w której jestem traktowany jak potencjalny złodziej [szalone] i do tego w tak ordynarny sposób
Pozdrawiam

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

u mnie w mieście mam zaprzyjaźnioną stację SHELL .
wiele razy zdarzały się takie akcje (raz uczestniczyłem nawet w pościgu [zlosnik] ) . żaden pracownik nie ponosi za to konsekwencji finansowych. Po każdej kradzieży wzywana jest policja, ochrona i szef stacji. Oglądają video i jest spisywany protokół.
Zazwyczaj dzieje się to wieczorem, kiedy nie ma już placowych i plac jest pusty bo tylko zostaje dwóch kasjerów.
Szef poprosił własnie kasjerów aby podchodzili
do aut na obcych blachach lub do tych, które stają przy ostatnich dystrybutorach. Częśto wyłączają dystrybutor do chwili kiedy do niego podejdą.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

takie kradzieże paliwa nie do ustalenia przez policję (do których niegdy nie doszło) też są robione przez załogę/szefostwo stacji paliw żeby wyrównać sobie przekręty na "lewym" paliwie. Potem protokół z kradzieży i fiskusa głowa nie boli i wszystko gra ze stanem paliwowym na stacji. Ale to na małych stacjach, które "ciułają" niewielkie obroty.

W210 E220D 97 budyń do sprzedania

Oo==oO

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Martini pisze:
takie kradzieże paliwa nie do ustalenia przez policję (do których niegdy nie doszło) też są robione przez załogę/szefostwo stacji paliw żeby wyrównać sobie przekręty na "lewym" paliwie. Potem protokół z kradzieży i fiskusa głowa nie boli i wszystko gra ze stanem paliwowym na stacji. Ale to na małych stacjach, które "ciułają" niewielkie obroty.

Widze że niektórzy żyją w swoim świecie. Co da takiemu kierownikowi że np te 30 litrów ma nadwyżki albo braku?? Przy samej dostawie różnice w tym co pokazuje Petrowanet na stacji a tym co ma w papierach cysnerna sięgają po 50 litrów.

-307D 2,4D '87
-Vito 2,2 CDI '03
-210 2,2 CDI '00
-190 200D '88
-190 200D '86
-126 300 SDL '84 USA
-124 E300TD '94
-124 250TD '86
-190 2,0E '86
-123 300D '81

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

.:SPEEDYRIDER:. pisze:
Co da takiemu kierownikowi że np te 30 litrów ma nadwyżki albo braku?

To mu da, że ma 120zł w portfelu, lub poza. Ja nie twierdzę, że tak robią, tylko odpowiadam na pytanie.

Tytuł:
Swoja BABA
Awatar użytkownika

BamBam pisze:
bo przynajmniej tak jest w zgorzelcu, musza pokrywac koszt skradzionego paliwa.

to jest totalna bzdura! niemogą odciagac z wyplaty nic niewinnym babkom! ej sory...ale co? miala sie rzucic kolesiowi na maske?? nawet by nie zdązyla...
ja pierdziele ...ja rozumie kradziez na sklepie to to tez nie jest tak .odpowidaja za straty za kasowe a na sklepie nieda sie upilnowac zlodzieji...przeciez to idzie wszystko w straty!
dlaczego czlowiek ktory zarabia na takiej stacji 800zl ma jeszcze oddawac swoje pieniadze za zlodzieja??!! przeciez jest tel.zaraz dzwoni sie na policje opisuje sie samochod, kolesiow i niech sie martwią inni...a wszystko pisane jest w straty ,niestety a dla pracownikow stety...

pozdrawiam

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

nie wiem czy wiecie ale na białorusi jest tak że najpierw się podchodzi i płaci a później za daną kwotę nalewa się paliwa, kasjerki to są za szybami albo kratami jak u nas w bankach/kantorach :D w sumie jakiś sposób to jest, a zaletą jest że jak masz tylko 20zł( w tym przypadku rubli ) to nie przelejesz powyżej kwoty.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

veedo pisze:
zaletą jest że jak masz tylko 20zł( w tym przypadku rubli ) to nie przelejesz powyżej kwoty.

Nooo, tak właśnie jest. A wadą jest to, że jak myślisz że wejdzie Ci za 100zł, a okazało się, że autko spaliło trochę mniej i weszło tylko za 70zł, to resztę możesz nalać sobie do kieszeni [oczko]

Tytuł:
wiarus senior

veedo pisze:
nie wiem czy wiecie ale na białorusi jest tak że najpierw się podchodzi i płaci a później za daną kwotę nalewa się paliwa, kasjerki to są za szybami albo kratami jak u nas w bankach/kantorach

... a w Warszawie dużo mieszkań na parterze ma kraty w okna - jak w więzieniu. Co kraj to obyczaj :-)

Pozdrawiam

Tytuł:
nowy

Na "mojej" stacji kradzież paliwa zgłasza kierownik na policję.Jest zapis wideo,zgłoszenie i firma bierze to w swoje straty.Większośc ucieczek spod dystrybutora to samochody na kradzionych tablicach.Zakładają je na gumki więc po wyjeżdzie ze stacji zdejmują je w bocznej uliczce żeby nie nadziać się na przypadkową kontrolę.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Boulik pisze:
Nooo, tak właśnie jest. A wadą jest to, że jak myślisz że wejdzie Ci za 100zł, a okazało się, że autko spaliło trochę mniej i weszło tylko za 70zł, to resztę możesz nalać sobie do kieszeni [oczko]

nie no resztę kasiuty wydawają na szczęście :D

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

veedo pisze:
nie wiem czy wiecie ale na białorusi jest tak że najpierw się podchodzi i płaci a później za daną kwotę nalewa się paliwa,

W USA również. Jeśli nie ma placowego, który przy aucie kasuję forsę, to idziesz do okienka, płacisz, a jeśli nie wjedzie za tyle ile zapłaciłeś, odbierasz resztę.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

THC pisze:
and6412 pisze:
A pracownik nie moze odpowiadac za towar bo nie jest holernym osilkiem w stroju komandosa i ciezko od niego oczekiwac ze bedzie walczyl ze zlodziejem jak o swoje. W razie napadu pracownicy grzecznie oddaja kase a potem wzywaja ochrone taka jest normalna raktyka, zaden nawet najmniej etyczny pracodawca nie przedklada zdrowia ludzi ponad gotowke z kasy (chocby dlatego ze potem oni sadzili by jego o nie zapewnienie bezpieczenstwa w pracy)

Chyba się lekko zagalopowałeś.
(...).

Generalnie chodzilo mi o to że pracownik nie moze odpowiadac za kwestie nie należące do niego. Na tej zasadzie to wlasciciel stacji nie musialby wogole placic za ochrone bo wszystkie straty z kradziezy odbijalby na pracownikach ;-) A prawda jest taka ze wszystko zalezy od tego co pracownik dostal do podpisania w umowie o prace [zlosnik] Ja osobiscie jestem zdania ze jak podpisal takie warunki to juz jego problem i faktycznie moze miec pretensje tylko do siebie albo zmienic prace. Jednak z etycznego punktu widzenia nie wolno pracowników (sprzedawców) obciazac takimi kosztami które nie zaistnialy by gdyby firma miala odpowiedni poziom bezpieczenstwa.

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

veedo pisze:
Boulik napisał:
Nooo, tak właśnie jest. A wadą jest to, że jak myślisz że wejdzie Ci za 100zł, a okazało się, że autko spaliło trochę mniej i weszło tylko za 70zł, to resztę możesz nalać sobie do kieszeni

nie no resztę kasiuty wydawają na szczęście

No dobra.. Slyszalem juz o takim przypadku od mojego wujka.. Pojechal kiedys maluchem na bialorus, tankowal za wplacona wczesniej kwote, a nadwyzke paliwa, ktora nie weszla juz do zbiornika to mogl sobie po dachu lac... :)
Powiedzcie mi jeszcze jak to wyglada na NESTE. bo nigdy sie nad tym nie zastanawialem.. Jesli chcialbym tam zatankowac do pelna? Co z reszta niewykorzystanej kwoty wplaconej z gory do automatu? Bo nie wierze ze kazdy sie godzi na to zeby przepadla?

'94 BMW R1100GS Balbinka, '95 Honda NTV 650 Honoratka, '60 Awo 425S
ex - '88 MB 124 200TD

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Borys pisze:
Powiedzcie mi jeszcze jak to wyglada na NESTE. bo nigdy sie nad tym nie zastanawialem..

A tak apropo Neste

http://bydlaku.jeb.patrz.pl/ <= Uwaga! Dużo przekleństw.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00