Ocet pisze:
memonick pisze:
A tak wogole to jak sie ta szybe wyciaga???? Robil to ktos kiedys????i czty sa na to jakies sposoby???
Nalezy wyjac klin i wypchnac nogami od srodka. Tak to jest jak jest nowa miekka uszczelka. Im bardziej stan odbiega od fabryki tym bardziej oplaca sie wyciac uszczelke, ktora i tak by sie przydalo wymienic.
Na jaki kolor Piter chcesz zmienic? Mam nadzieje, ze z tabliczki?
ja ostatnio wyciagalem szybke przednia, podgladalem kolesia ktroy wymienial mi jakis czas temu szklo z przodu i probowalem go nasladowac, wprawdzie szybka pekla w jednym miejscu ale byla to akurat ta ktora idzie na smieci, najlepiej pod lusterkiem wewnetrznym, podeprzec uszczelke w paru miejcach tak aby szyba widocznie odskoczyla kawalek na zewnatrz a potem nalezy przyjac pozycje tzw: "porodowa"

, i nogami powli wypychac szybke, jak dobrze pojdzie to wyjdzie cala, aha i nie zapomnij o chromowanych klinach na zewnatrz szyby, lepiej ich nie pogub i nie zniszcz, montazu szyby jeszcze nie przearbialem, ale iwdzialem ze robi sie to za pomoca sznurka, hmm niedlugo sprobuje
Jesli idzie o malowanie autka, to mam nadzieje ze koledzy nie zlinczuja mnie jesli zmienie kolor oryginalny, po prostu oryginal jakos mi sie nie podoba a jest to - 876 Zypressengrün , wiec plizzz bi wery wyrozumialos, thank ju from da mountejn