Bader pisze:
... ale dalszej części zdania już nie :
Cytat:
"Dalej zostało zarejestrowane, że wartości HIC dla kierowcy i pasażera wyniosły 727 i 463 i były dalekie od krytycznej wartości 1000 (HIC to kryterium ciężkich obrażeń). Obrażenia miednicy, klatki piersiowej i nóg zostały ocenione przez ekspertów jako nie odbiegające od normy."
Czytałem. Jednak jak napisalem testy byly przeprowadzane przez rozne organizacje co
moim zdaniem uniemozliwia obiektywne porównanie parametrów i wyników.
oza tym nikt mi nie wmowi ze samochod na ramie jest bezpieczny, chocnby nie wiem jakie parametry mi przytaczal.
PS.
Ja tez goscia nei znam i nienapisalem ze jest ograniczony umyslowo. Mozna byc ograniczonym na 1000 sposobów, np. miec ograniczone poglądy i moim zdaniem facet jest milosnikiem trabanta i takowe poglady posiada (czytaj artykul jest tendencyjny) <br>
Dodano po 7 minutach.:<br>
DamonPr pisze:
Zgadzam się z przedmówcą w 100%. W nowoczesnych autach, które osiągają 5 gwiazdek w EuroNCAP, strefa zgniotu im większa tym lepsza, tym więcej energii zderzenia pochłaniają szczególne elementy.
Jak autor jest taki mądry to niech spróbuje autem typu Nysa, Żuk, Syrena, Tarpan oraz inne z tamtego okresu i zawieszone na ramie, uderzyć w mur lub drzewo przy prędkości 60 km/h.
Gwarantuję, że auto będzie "kosmetycznie" puknięte, a kierowca umrze od krwotoków wewnętrznych.
Kurde szukam i znaleźć nie mogę. Widzialem kiedy gdzies na necie test zderzeniowy UAZ'a. Boże co tam sie działo a samochód wyszedl prawie bez szwanku. Coś niesamowitego, przy udeżeniu prawie zatrzymał sie w miejscu.