MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 27, 2025 11:57 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
wiarus junior
Awatar użytkownika

Zaczęło mnie ogarniać uczucie bezsilności i apatji w sprawie dróg w polsce. Ale siedząc tak, czytając gazety i oglądając kolejne gadające głowy w TV dochodze do dość przewrotnego wniosku. Wszystko mi się zaczyna układać w spójną całość. Pamiętam teorię spisku w stanach w sprawie UFO!! Tam rząd wciąż twierdził że UFO nie ma, a sam prowadził jakieś badania, ludzie w czerni, ciągłe przykrywki, wywiady dla opinii publicznej budowane na kłamstwach...
Moji drodzy taka sytuacja jest w ZDiK'u!!! To jest dosłownie teoria spisku. Jak znikne po napisaniu tego postu, nie zdziwcie się! To tylko potwierdzi moje przypuszczenia, bo dowody zebrać praktycznie nie sposób kiedy w to wszystko zaangażowane są tak potęrzne struktury państwowe.
Chodezi mianowicie o dziurawe drogi. Proszę państwa, mamią nas obietnicami i tym, że trzeba te dziury naprawiać. Tak naprawde idea jest zupełnie odwrotna. Tak naprawde to dziury są potrzebne! Cały przemysł motoryzacyjny, warsztaty, ASO wszyscy w tym biorą udział. Począwszy od zakładów wulkanizacyjnych (są specjalne zgromadzenia robione i omawiają tam ważne dla nich tematy) poprzez zakłady mechaniki pojazdowej na popularnych drogowcach kończąc. Czy oni naprawiają drogi? Tak? budują nowe? owszem, ale za 3 miesiące są w nich dziury... Są specjalne masy bitumiczne do dziur robienia. Mają trwać 3 miesiące a potem JEST dziura jedna, druga. Ja wiem co oni robią! Kiedy dziura robi się za duża i ją za długo widać, wysypują te ziarenka żeby na kolejne 2 miesiące ludzie przywykli że tam można jechać normalnie, ale 4 TIRy przelecą takie wypełnienie i już są szczęśliwi, mają DZIURĘ. Mierzyłem warstwy bitumu ostatnio na dolnym śląsku. Czasem 4 cm!! Są specjalne miejsca już przewidziane na dziure. A koleiny? Wina TIRów? Tak to tłumaczą. TIRy niczego nie są winne. Mają specjalne maszyny do żłobienia kolein. Robią je nocą, bardzo szybko i sprawnie im to idzie. Każda pożadna koleina zwiększa ryzyko wypadku. Przecież o to im chodzi!!! Taka maszyna ma ogromną wydajność. POtrafi nocą zrobić nawet 10km kolein! Czy nie zastanawialiście się jak to jest, żę jadąc jednego dnia droga jest ok, a już po tygodniu są jak tory kolejowe? Nad tym wszystkim czuwa zarząd dróg i komunikacji, starają się jak mogą aby ich podstępna działalność nie ujrzała światła dziennego. Ale tu się mylą... Zostaną zdemaskowani. Tak samo chodniki! Ile razy widzieliście kobiete lub mężczyznę który skacze przez niby rozkopy (które są po pół roku nie ruszone, dziwne? ha właśnie!), lub przeskakuje kałuże na "niestety" krzywym chodniku zrobionym z tzw puzzli gdzie trzeba się naprawde natrudzić żeby spaprać taki chodnik! Bo ci ludzie, ci wszyscy przechodnie są z MINISTERSTWA ŚMIESZNYCH KROKÓW!!! I to dla nich są budowane szlaki pieszej komunikacji, nie wiem kto i kiedy powołał takie ministerstwo, ale widze że ma ogromny wpływ na decyzje związane z infrastrukturą miast i wsi. Uważam, że należy w końcu zdemaskować ten spisek. Za długo to trwa

W210 E220D 97 budyń do sprzedania

Oo==oO

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

natchnelo ci po wczorajczym archiwum x czy jak?

dziury beda bo zamiast siano na drogi ida na podgrzewany chodnik, bo sie kurdupel wywrocil i polamal, lub na jakis kosciol, aby bylo sie gdzie modlic o lepsze jutro...

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

NIezłe niezłe ;-D

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Ajj Martini, nie wiem co Ty paliles/piles, ale jestem pod wrazeniem dzialania [zlosnik]. Chociaz musze przyznac, ze czasem i mi do glowy takie rzeczy przychodza i to bynajmniej nie po paru glebszych or sth ;) W takim panstwie zyjemy, tacy ludzie rzadza tam na "gorze" i na to sie raczej nie wplynie. Jedyny plus w calej tej sytuacji, to to, ze mozna sobie troche o tym pofantazjowac, tak jak Ty to zrobiles ;)

Pozdrawiam

*C124 E200 94r. brillantsilber *W124 250D 86r. taigabeige *W126 260SE 87r. nauticblau ex*W124 300D 92r. arcticweiss ex *S210 270CDI 01r. antrazitgrun *W202 C180 96r. brillantsilber ex

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

staram się w tym całym bezsensie nie tracić humoru. Co pozostaje ;)

ex MB W124 250D '85 manual w stanie dobrym plus plus (astral silver metalic)

W210 E220D 97 budyń do sprzedania

Oo==oO

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

ej z tymi dziurami to prawda-jak widze jak oni naprawiaja dziury to normalnie tylko nagrac to i kabaret gotowy.Wiele razy widziałęm taki obrazek:wiosna roztopy a ci lezą z mietłą do KAŁUZY z wodą,troche wode wymietli,łopata asfaltu na mokra dziure,ŁOPATĄ przyklepali i na koniec konewką smołe polali wokoło co by było co z szerkokiej listwy zmywać [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik] jak myslicie ile to wytrzymuje? wogole jak widze tych patałachow w gumoflicach z łapatami w reku i z tym wózkiem ze smoła to mnie cos bierze-niewiem czemu ale wygladaja jak menele i robia jak by byli napici...acha zawsze uklepia te łaty ze sa kilka cm WYŻSZE tak ze nie ma dziury a jest garb :evil: :evil: :evil:

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Spisek godny zalozenia kolejnej Komisji Sledczej. Oczywiscie zloznoej z kabareciarzy :lol:
Nie ma tragedii zimy w tym roku nie bylo, wiec i wiele nowych dziur nie bedzie.

Pozdrawiam

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Powiem wiecej.. Nasi fachowcy od robot drogowych buduja drogi ponoc wg nowych technologii.. Ul. Kasprowicza we Wroclawiu zostala oddana bodajze 2 lata temu po remoncie... Kupa kasy na to poszla, ludzie dlugo jezdzili objazdami, bo budowali od nowa droge.. I co?? No i jest piekna droga, ktora trzeba jezdzic slalomem, bo studzienki po pol roku zapadly sie o dobre 10cm i kazde najechanie na nia grozi uszkodzeniami w ukladzie zawieszenia, a w mniejszych pojazdach nawet urwaniem kola.. Podobnie wyglada sytuacja na wielu innych ulicach Wroclawia, chocby na wlocie do miasta od strony Bielan.. Studzienki w naszym kraju maja byc zapadniete i koniec..
W Niemczech czy Szwajcarii rzecz nie do pomyslenia... W Zurichu nawet nie wiedzialem ze najezdzalem na studzienke...
Pozdrawiam!

'94 BMW R1100GS Balbinka, '95 Honda NTV 650 Honoratka, '60 Awo 425S
ex - '88 MB 124 200TD

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00