MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 24, 2025 12:40 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nowy

Cytuj:
obecnie W123 sedan oraz kombi nie są rejestrowane na "zabytki" nawet jeśli auto jest z 1977roku no chyba że jest to igła --> Stan II - czyli auto "starszego Pana" który trzyma je po kołdrą w garażu, stan tapicerki/wnętrza IDEALNY

z W123 nazabytki" rejestrują praktycznie tylko coupe bo to żadkie auto.

Gość mi powiedział że jak W123 Sedan będzie miał 30lat no to może wtedy tak ale obecnie jest ich za dużo na drogach i nie jest to auto zabytkowe !!!!

Sorry za odgrzebanie tematu ale wczoraj napotkałem w Rudzie Śląskiej białą W123 sedan z żółtymi rejestracjami. Totalnie zaskoczony zrobiłem 2 fotki - niestety kiepsko wyszły, więc nawet nie bedę wrzucał. Samochód jest z Bytomia i jest pięknie utrzymany. Żółte blachy w beczce sedanie, samochodzie kojarzącym się głównie z taksówką wyglądają naprawdę oryginalnie:-). Potwierdza to starą zasadę – chcieć znaczy móc.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

witam

pamietacie w123 280E TANIO za 1000 zł z gieldy ...

-mam juz opinie rzeczoznawcy PZMOT o charakterze zabytkowym auta (180 zł)
- teraz robię białą karte, jeszcze tylko fotki wstawie (kiklanascie zł), nie spowdziewam sie problemow u WKZabytk.
- Badanie techniczne za 200 zł

i auto pojdzie na zabytkowe juz bez problemu, pomimo ze jest jeszcze niepolakierowane po spawaniu przez poprzedniego wlasciciela ...

OC skonczylo sie 16 stycznia i z tą opinią rzeczoznawcy , nie muszę juz placic OC, aż nie zdecyduje sie wyjechac na drogi ...

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4

Strefa czasowa UTC+02:00