MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt sie 26, 2025 2:56 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop

Cytuj:
Za moich czasów jak ktoś podjechał fajna furą pod blok to była sensacja,wspólne oglądanie i dyskusje

też tak to pamiętam. Tylko kiedy to było :|
znajomy mieszkający na parterze i parkujący przed oknem, po pierwszym numerze z rysami, zamontował jakoś kamerę cyfrową i nagrywał na kompa. Nie pytajcie jak to robił ale mówił, że ma gigantyczny dysk. Nagrał g....niarzy (dwóch ich było, przynajmniej sprawców) za drugim razem. Dowiedział się kto to i wybrał z nagraniem do rodziców. Trafił dobrze jeśli chodzi o reakcje rodzica, nawet nie musiał używać argumentu, że kolejna wizyta będzie na policji.
Jak ojciec zobaczył nagranie to zrobił co trzeba. Chłopak musiał zapłacić za malowanie błotnika i drzwi (chyba tyle porysowali) z pieniędzy odłożonych na wakacje z zastrzeżeniem że jak coś się stanie znów z samochodem to nawet jeśli by nie było dowodów, że to on lub jego koledzy to pogadają inaczej.
Ale to jedyna taka sytuacja o jakiej słyszałem.

pozdr.

<i>kiedy byłem, kiedy byłem małym chłopcem hej ... miałem ulubionego resorowca MB W123 :) <br>to był pierwszy i ulubiony, i nawet miał otwierane drzwi</i>

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Przykra prawda, sam w szkole widzą. Kolesie się cieszą, że przebili komuś opone:/

Za rok, może dwa...

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Jakby jeden z drugim zj**em kupili cos za wlasne pieniadze i ktos by im to zniszczyl, napewno nabraliby innego odniesienia do czyjejs wlasnosci. Z moich obserwacji wlascicieli starszych Mercedesow zniszczenia spotykaja raczej z zazdrosci innych "obywateli", najczesciej posiadaczy psa i obrozy plus organu kwalifikowanego przez medycyne jako mozg.

Obecnie: FF '07 1.6 TDCi - też się kula ;)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Witam

Przykre jest to, że są ludzie, którzy nie szanują czyjejś własności.

Maxtro pisze:
Żeluś chyba też jeszcze nie popsuł

Ja się nie popsułem, i się nie popsuje !!.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Niestety nie żyjemy w idealnym świecie, który jest niebezpieczny dla ludzi i przedmiotów delikatnych w swej materii... Dlatego użytkowanie naszych mb w realnym swiecie jest podwójnie bolesne - uczuciowo i finansowo.. :(
A ludzie, to walka z wiatrakami - taka reakcja rodziców, jaka została przytoczona, napawa o tyle optymizmem co komus dorosłemu jeszcze na czymś zależy, a dzieciak dostaje szkołę życia. :-?
Ja również za młodu robiłem idiotyczne rzeczy, może nie szkodliwe dla kogoś budżetu, ale głupie i upierdliwe, na pewno nie napawające dumą z perspektywy czasu - taki "głupi wiek" jak to się mawia.
Jedno wiem, jakby moi rodzice sie o tym dowiedzieli to bym miał dupę tak obitą, że miałbym problem z siedzeniem i za drugim razem bym się poważnie zastanowił nad tym co robię.
Dziesiaj realia są inne taki czyny u osób teoretycznie odpowiedzialnych rodzą się reakcje, które powoduja że ręce opadają.... :cry:
Mój ojciec, bedąc vice przewodniczącym samorządu rodziców w moim liceum, był świadkiem, jak jakiś rodzic wezwany do szkoły ponieważ jego syn uderzył nauczycielkę w twarz!!. Rodzic z dumą wytłumaczył dlaczego: " bo on myslał, że to koleżanka...."

Jak tylko można to tępić durnotę, obojętność, krótkowzroczność itp. wszystkimi możliwymi sposobami.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Kuba-nie wzmocnię, bo urwą właśnie gril
teraz urwali gwiazdę z tym elementem kontrującym mocowanie gniazda, a na to trzeba sporej sily.
sama gwiazda to niewielka strata (choc wk*rwia)- gorzej z lakierem
teraz to nie wiem czy jest sens malowac auto...

wolny wakat na beczkę :)

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

wodzu pisze:
Cytuj:
Za moich czasów jak ktoś podjechał fajna furą pod blok to była sensacja,wspólne oglądanie i dyskusje

też tak to pamiętam. Tylko kiedy to było :|
znajomy mieszkający na parterze i parkujący przed oknem, po pierwszym numerze z rysami, zamontował jakoś kamerę cyfrową i nagrywał na kompa. Nie pytajcie jak to robił ale mówił, że ma gigantyczny dysk.

Np. taka karta (sa oczywiscie lepsze i drozsze);
http://www.allegro.pl/item164380780_kar ... soft_.html
+ kamery + soft ktory rozpoznaje ruch. Nie trzeba duzego dysku bo obraz jest zapisywany tylko po wykryciu ruchu (przez okreslony czas). Mozna sie skrzyknac z sasiadami i obstawic parking ze wszystkich stron kamerami, jakis stary PC z wmiare sporym dyskiem. Serwer moze stac nawet gdzies w piwnicy i mozna sie do niego laczyc lanem, zeby sprawdzic co sie dzieje/dzialo kolo samochodu

W124 230E '87
Drink Beer!

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Współczuję, niedawno też straciłem.
Ciężki temat.
Patentów można wymyślać dzęsiątki, ale istota sprawy pozostanie...tak jak ćwok ćwokiem...
jak go uwiecznią na obrazku, udowodnią i ukarzą to może pomóc, ale może w następnym tygodniu na masce wyląduje cegła czy inny kwiatek. I to spoza zasięgu kamery ;)
A wtedy to już na noże chyba, bo wiadomo że proces wychowawczy nie zadziałał
Trzeba najlepiej dom z garażem i ogrodem kupić. I tego wszystkim życzę.
[zlosnik]
Ciężki temat

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

don_edek pisze:
Trzeba najlepiej dom z garażem i ogrodem kupić. I tego wszystkim życzę.

Sąsiad dostał przez płot w dełu neksje cegłą. Szczęście byłem w pobliżu zdarzenia. Komóra nie demaskowałem sie zadzwoniłem na pały. [zlosnik] Odziwo przyjechali ok 3-4 minuty po telefonie. Złapali jednego z kretynów, drugi podczas wyrywania klamki z pobliskiego golfa skapnął sie i dał noge. Znałem z widzenia tego kretyna który rzucał tą cegłą. Policji tłumaczył sie ze przyjechał do babci(mieszka 500M od mojego domu), a cegłami(było pare) rzucał bo chciał sprawdzić czy auto ma alarm. Niestety musiał zapłacić za blacharke szybe i nakapować na kumpla, a ja dostałem pochwałe [zlosnik] [zlosnik]

A co do gwiazdy to wstyd sie przyznać URWAŁEM [szalone] Ale swoją [oczko] [zlosnik] [oczko] Chciałem wyregulować no i TRACH została w ręce. Kupiłem piękny zamiennik na allegro za grosze i jest nowa [zlosnik]

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

A ja ostatnio miałem inną przygodę: wieczorem stawiam niszczycielkę za poldkiem pod blokiem, rano wychodzę i patrzę -poldka nie ma, ramka od tablicy rozwalona, tablica rej. przednia wbita hakiem... Rzecz jasna mały to kłopot i zdażyć się może, poza tym ramka nie pieniądz, ale jakoś nieswojo się czułem, więc następnego wieczorem zerknołem, czy poldek ma hak -miał, więc zostawiłem gościowi kartkę, aby się odezwał... Chyba raczej z ciekawości reakcji to zrobiłem, a nie z powodów finansowych, ale gość następnego dnia przyszedł, powiedział że możliwe, że to jego robota, bo nic nie poczuł, ale bywa i że przeprasza i zapytał czy chcę to zgłosić... Ja że kłopotu nie ma, wystarczy nowa ramka, więc dostałem rekompensatę finansową za ramkę, wymieniliśmy się telefonami, kolejne przeprosiny i było całkiem miło... Tak więc czasem bywa normalnie...

ex W110'64 200D "Kaczuszka"
ex W123'81 240D "Niszczyciel" -obecnie tatowóz
ex 353W'87

Tytuł: Wyrwigwiazd...
wiarus senior
Awatar użytkownika

Dołączyłem niedawno do grona tych którzy stracili gwiazdę. Sytuacja dla mnie dość dziwna bo mieszkam w małym mieście w którym wszyscy niemalże znają moje auto, wrogów nie mam, większość hooliganów znam a młodzież często podziwia auto, a jednak.
Jak była to nie zwracałem na nią uwagi prawie wcale a gdy zabrakło to wygląd maski ze środka zmienił się diametralnie.
Nowa w serwisie 140 zł + VAT - na razie odpuściłem.

ex: Mercedes Benz W115 200D 1973
ex: Mercedes Benz S123 300TD 1983
ex: Mercedes Benz Actros MPII 1844 2007r.

Tytuł:
swój chłop

Odkad kupilem nowe felgi do swojej 201-dnki to zaczolem od tad powaznie sie zastanawiac gdzie parkowac auto .. Bo zainteresowanie moim samochodem jest powiedzmy wieksze :) Pewnego razu pojechalem do mojej nazeczonej do pracy Pracowala wtedy w Geancie Podjechalem sobie pod market zaparkowalem autko w miejscu w ktorym wydawalo mi sie ze bedzie wszystko oki Bo na widoku tzn obok postoju taxi No ale niestety :-? Wychodze po 2 h z marketu no i niestety 1 co widze to brak tej zaslepki w przednim zderzaku <tej> Niby szkoda mala ale boli ... No i mysle ze jakas zlotowa mi podje... No bo kto ? Pod marketem sa kamery ale odpuscilem sobie Kolega pracowal w kastoramie Ma kadetta Gsi <przd> Ladne autko odpicowane zadbane przywiezione tez z de .. No ale nie wazne Wyszedl po pracy patrzy a tutaj ktos srutnol w prawy przedni naroznik kadzia Zderzak pekniety lakier obtarty i koles zwial On pracowal jescze zeby bylo smieszniej na monitoringu No i niestety prawda jest taka ze wiekszosc kamer obejmuje parking ale tylko panoramicznie tak dla przesaterogi sa tylko pomatowane Nie znalazl na filmie sprawcy ... MOral z tego taki przynajmniej dla mnie ze do marketu chyba najlepiej jechac ale rowerem hehe Drzwi tez mam odbite bo jakas pewnie stara baba nie mogla sie zmiescic albo po zlosci ktos uderzyl No ale nie mozna popadac w skarjnosci takie zycie ... Taki los naszych aut jak nie dziury to podatek nas przyciska Jak nie to to tamto Najlepiej to wlansie rower sobie kupic i smigac Gwiazde na ramie sobie przymocowac i heyach

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

a ja którejś niedzieli rano jadę do pracy i niewiedziałem czy się śmiać czy płakać na parkingu po drodze leży maluch na boku-to się chłopaki wyluzowali karwa

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

A ja mam 14 lat i tez zadnego mesia gwizdki nie pozbawilem i nie mam zamiaru to grzech :lol: ja mialem z pol roku temu taka sytuacje ( jeszcze opelkiem ale coz)

pojechalismy do taty kolegi miejsza poco siedzimy z 3h juz sie ubieramy matka jak zwykle ninagadana stoi w drzwiach i gada a ja zaraz przed drzwiami w drzwiach bylo male okienko w pewnym momencie uslyszlem jakby kto ''Korsaza'' zucil obrucilem sie patrze a tu jakis 2 debil przez okno probuje wejsc no to ja tate tylko walnolem z piesci w plecy zeby sie obrucil i zaczelem w rzeszcze c nie napisze co wpierwszym momencie sie nie przestraszyli ja sie trochce zdziwilem a moj tata wiedzial co sie dzie razem z kumplem wyszli tylem podbiegli do nich tak im naje*** ze ci nie mogli chodzic i bez policji sie obylo i za szybe tez kase zwrocili
[zlosnikz] <br>Dodano po 1 minutach.:<br> sork za bledy ale sie spiszylem

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00