roadrunner pisze:
Czy ktos mialby rysunek lub potrafil by rozrysowac dla mnie ten podnosnik ktorym oni sie tam posluguja?. Nie chodzi mi o szczegoly tylko o zasade dzialania bo jakos nie moge wykumac na jakiej zasadzie to zachowuje poziom.
to zdaje sie zwykly podnosnik plytowy, sterowany pneumatycznie
1. moze wyglad ma inny tego trampka od zwyklych, wyglad jak jakiegos pimpka, to od nazwy programu
2. jesli nie tkneli silnika, to jest to toalna porazka z ok. 20 kucykami pod turbomaska uchylana
3. z tego rzucilem okiem to uklad hamulcowy zostal ten sam, kolejna porazka
4. wedlug mnie to zmienila sie waga tego pojazdu - to do tych kucykow
5. to byl taki no "niecalkiem wiejski tjun" za duza kase
i teraz rozwazmy, jaki sens? na szczescie kolezka mial to za freeco zrobione, uwazam, ze widzialem w Zielonej Gorze niegorzej zrobionego trampka i ktos to zrobil calkiem niczego sobie
kiedys czytalem w ktorej gazecie motoryzacyjnej o prawdziwym tuningu auta, byl to zwykly VW Polo 86C copue chyba 1,3, byl ladnie pomalowany, ladne felgi, i nie mial klamek, byly zaspawane, otwieranie pilotem, tam byl wstawiony silnik 1,6, zmodernizowany, poprawione hamulce, wzmocnione i poprawione zawieszenie, bardziej usportowione...
i te polo na skrzyzowaniach pokazywalo co potrafi, nie jedno auto, prawdziwie sportowe zostawalo w tyle ze zdziwionym kierowca..
czy tylko tuning optyczny jest wazny? <br>
Dodano po 3 minutach.:<br>
http://www.joemonster.org/filmy/3108/kup-trabanta-arcydzielo-mysli-technicznej-nrd