hmmm co wam powiedziec.. widać zaraz ze to forum Mb bo ludzie sa zaslepieni ta marką.. Zreszta to samo jest na forum Audi tam MB jest feee i dla staruchów.
Co do TDI
Mam starego traktora Audi 80 1,9TDI 90KM ma swoje wady -szczególnie porównujac go do auta braciaka(Speedyrider i jego 124 300D24V) u niego kultura pracy silnika jest na gwiezdnym poziomie niestety w 4 cylindrwy klepok klepie..
Ale co do jazdy... MB przegrywa pod kazdym wzgledem..
Dynamika i spalanie..
Co do ogółu TDI ich bolączki
zawór N75 zawór sterujacy turbiną ( Speed błednie podał EGR)
w mocniejszych wersjach kierownice turbiny zapiekają sie i trzeba je reanimować
A4 i paski aluminuim w zawieszeniu... troche kosztuje.
Plusy
pełna diagnostyka samochody przy uzyciu interfejsa za 50 zł. Pozwala na dynamiczne sprawdzenie samochodu tzn (turbo,wtryski, przepływka, dawki paliwa, kat wtrysku) chłopaki na forum poinformuja co dolega twojemu traktorowi bez koniecznosci serwisu
Jak ktos potrafi spokojnie jezdzic na trasie spalanie 4,5 l/100km nie jest cudem. w miescie 5,5-6 litrów
Co do rozrzadu.. fakt jest drogi w jednostkach V6 w rzedówkach bez przesady . rolki , pasek napinacz czasem pompa wody, koło zębate na wale korbowym.
Czesci tanie bo od cholery tych aut na drogach.
Coraz wiecej MB maniaków przechodzi na strone VAGa, niestety trzeba potrafic przyznać innym ze robią cos naprawde dobrego.
A tak wogoel to MB zaczał juz cynkować karoserie?? czy dalej wypada tak smiesznie w porównaniach-kiedy inni daja po kilka lat na blache a on 1 rok.. <br>
Dodano po 2 minutach.:<br>
Bukol pisze:
Samego rozrządu może i tak, ale trzeba w komplecie wymienić rolki i napinacz. Oczywiście można rzeźbić - na sprzedaż n.p.
nie pisz o rzeźbach jak waćpan nie masz pojecia...
Zreszta ilu z was samych robi przy autach a ilu jest "pseudomechanikami" ja i mój mechanik ..