Wojtyla pisze:
Witam
georem pisze:
aegm napisał:
przy max.200tys.km wymiana rozrzadu to obowiazek w tym M102
A jeżeli nie, to co się wydaży na 100%?
U mnie przy 535,5 kkm popirer...lo licznik i wymieniłem na inny z przebiegiem 305 kkm i już jest ok.
gieniekprawda jest taka że w dielu na trasie nic/prawie nic nie klękało nawet jak motor chodził z przyzwyczajenia w prawo to jak chodził to chodził z beną jest troszkę inaczej byle tyrystorek, rezystorek condensatorek i du*a blada albo zestaw w bagażniku albo dobry sznurek i pomocna dusza
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)
bo przyczyn może od dytka i trochę
Ze spalaniem jest tak jak jeździsz
Janfocus pisze:
co za herezja! Diesle, aby były bezawaryjne i trwałe też wymagają obsługi na właściwym poziomie...
No niestety ale muszę się z tym zgodzić
gieniek pisze:
jeszcze jakas?
Silniki cholernie odprężone 9.0:1 i 11/12 barów ciśnienia to niestety żadna rewelka i z uwagi na to muszą nadrobić obrotami i paliwkiem[zlosnik] jeszcze jedno głowicy gaźnikowca nie załadujesz do wtrysku odwrotni tak (średnica kanałów) i takie tam pierdy
No i jeszcze jak kiedyś napisał
(me: how)dochodzące ćwierkanie ptaków
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
(oczywiście w stosunku do D)
pozdro
no własnie chodzi mi o to czy te tyrystorki, kondensatorki i inne cuda czesto siadają ????
co do diesla to tak jak mowiłem, wiem co to za silnik i wiem jakie sa wady i zalety, raczej zalety bo wad nie ma prawie zadnych pod warunkiem oczywiscie ze jest conajmniej w przyzwoitym stanie, a benzyna mnie kusi bardziej z ciekawosci niz z powodu niecheci do diesla, bo jak dla mnie diesle mercedesa to najbardziej wdzieczne silniki posiadające najwieksza kulture pracy wsrod diesli takze tych nowoczesnych.
w benzyniaku nawet jak silnik po remoncie to moze piardnąc kondensatorek i wtedy lipa, w benzyniakach najgorsze sa własnie takie duperele, bo przypuszczam ze powazne rzeczy typu urwanie wału korbowego
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
raczej czesto sie niedzieja szczególnie gdy silnik jest w bardzo dobrym stanie, a kondensatorek zawsze moze trzepnąc nawet po remoncie