>1. Mosty z tego co wyczytałem mają takie same przełożenia czyli 3,69 >więc powinno pasować, skrzynia chyba jest inna więc pozostanie ta z >diesla i tu mam pytanie o długość wału czy pozostanie ten z 2,3 czy >trzeba będzie przerabiać czy szukać innego?
3,69 to most w limo 240D i 230E, sprawdz, czy kombi nie ma mostu o wiekszym przelozeniu. Wal jak masz od 240 to bedzie pasowal, skrzynia tez od 240D, bo 230 ma rozrusznik z 2 strony. Dobrzeby bylo, aby ten silniczek byl kompletny.
>2. Jak długo zajmie mi wymiana tych wszystkich rzeczy i na co zwrocić >szczegolną uwagę?
5h do oo miesiecy:) Dziwne pytanie jak dlugo
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
Diabel jak zawsze tkwi w szczegolach
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
240D nie ma za duzo osprzetu, ale lepiej zapala jak ma instalacje grzania swiec, ktorej nie ma benzyna. Inne ciegla gazu, inne skrzynie, a wiec i inne dlugosci ciegien. Stacyjka do diesla, tez jest inna. Dziurka na reczny gaz. To co po krotce przychodzi mi do glowy.
>3, czy sprężyny przednie mogą zostać te które są?
240D jest chyba ciezsze od 230E i to dobre parenascie kg
>4... ile trzeba za to dopłacać?
nic, oba silniki maja >2000cm3
>5. OC kończy się do końca grudnia, czyli chyba sobie mogę je wyjezdzić >do końca a potem zawrzeć umowę w obojętnie jakiek ubezpeczalni czy >muszę z miesięcznym wyprzedzeniem rozwiązać umowę np. z PZU?
>to by chyba było na tyle.
Pytasz, z lenistwa, czy chcesz sie upewnic, czy to co przeczytales w warunkach ubezpieczenia to prawda:)? Musisz wymowic, ale nie ma jak w TPSa warunku miesiecznego wypowiedzenia, wystarczy ostatniego dnia (zostal sobie potwierdzenie:).