MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt sie 29, 2025 9:38 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

and6412 pisze:
nie mamy absolutnie co narzekać na stan dróg

W Łodzi niestety drogi są naprawdę złe. Nie pisze tego dlatego, że mi źle i lubie sobie pomarudzić ;)
Żeby dojechać do mojego domu, musze przedzierać się przez ekstremalnie podziurawione i krzywe ulice i za każdym razem przymykać oczy jak "załaduję" w jakąś dziurę
(której nie da się ominąć) :-?

Niestety tak wygląda z 3/4 miasta, a najgorsze jest to, że prace się ślimaczą, a nawet jak są zakończone, to okazuje się, że ktoś coś spie...ył i trzeba poprawiać :-?

Faktycznie Kraków wygląda pod tym względem lepiej i jak jechałem w tym roku do Krynicy to całkiem sprawnie to szło, bez zbyt długiego stania w korkach itp. [ok]

and6412 pisze:
komunikacja jest niesamowita

A to fakt [ok]

Tytuł:
swój chłop

and6412 pisze:
A w Krakowie to akurat uważam że nei mamy absolutnie co narzekać na stan dróg. Jak slyszę baranów narzekających że im źle bo roboty drogowe i korki to im mowie żeby sie zastanowili po co sa e roboty.

Wlasnie nie po to, zeby bylo lepiej - wybory sie zaczely, jakos trzeba bylo sie pokazac.

and6412 pisze:
Uwazam ze ktos tem w zarzadzie drog siedzi madry

Ja wrecz odwrotnie - srodki na drogi juz byly od dawna, tylko czekali na dobry moment zeby zaczac ich uzywac - dlatego nie jest to zasluga nikogo "madrego".

Mnie wkurza wlasnie to, ze nie zaczeli jak trzeba bylo, tylko jak im pasowalo, koniec koncow - Krakow caly rozbebeszony, nie ma sie jak poruszac, bo baranowi to bylo na reke, a nie dla dobra mieszancow.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Fymek pisze:
and6412 pisze:
A w Krakowie to akurat uważam że nei mamy absolutnie co narzekać na stan dróg. Jak slyszę baranów narzekających że im źle bo roboty drogowe i korki to im mowie żeby sie zastanowili po co sa e roboty.

Wlasnie nie po to, zeby bylo lepiej - wybory sie zaczely, jakos trzeba bylo sie pokazac.

and6412 pisze:
Uwazam ze ktos tem w zarzadzie drog siedzi madry

Ja wrecz odwrotnie - srodki na drogi juz byly od dawna, tylko czekali na dobry moment zeby zaczac ich uzywac - dlatego nie jest to zasluga nikogo "madrego".

Mnie wkurza wlasnie to, ze nie zaczeli jak trzeba bylo, tylko jak im pasowalo, koniec koncow - Krakow caly rozbebeszony, nie ma sie jak poruszac, bo baranowi to bylo na reke, a nie dla dobra mieszancow.

Bedziesz miał drogi?? To sie ciesz ;-) A to ze wszystko robi se przed wyborami to jest normalne w kazdym kraju demokratycznym wiec niestety musisz sie z tym pogodzic albo zrobic zamach stanu ;-). A ze rozbebeszony to teraz moze bardziej, ale tak naprawde prace nie sa przerywane od paru lat. Zauwaz ile nowych mostów na wisle powstalo w ostatnich latach, ile estakad zostalo wybudowanych. I wcale sie z tym nie grzebia, za wiadukt nad Polsadem zabrali sie chlopaki tak nagle ze o malo nie kazali im tego rozbierac bo nie mieli jeszcze pozwolenia na budowę. Tak samo droga na Bochnie (cała Krakow - Bochnia) remont ciagnie sie dlugo, ale chlopaki napierd... ją 24 godziny na dobe. To jest niesamowite jak jedziesz w srodku naocy i na 50km odcinku robota idzie pełną parą. Do tego Jak jedziesz na zachód to masz cały czas autostradę aż do granicy. Zakopianka na południe też już jest w robocie. Tylko na północ do Stolycy cały czas droga rodem z lat '70

PS.
Tez nei lubie tego czerwonego skurw... co siedzi na gorze ;-) Wychodze z zalozenia ze to nie jego zasługa ;-)

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
swój chłop

and6412 pisze:
na północ do Stolycy cały czas droga rodem z lat '70

E7 tez juz robia :P (juz jakis czas temu zaczeli)

and6412 pisze:
PS.
Tez nei lubie tego czerwonego skurw... co siedzial na gorze do tej pory ;-) Wychodze z zalozenia ze to nie jego zasługa ;-)

haha [zlosnik] . Wszystkie najlepsze obiekty panstwowe oczywiscie ida dla KSW (Krakowska Szkola Wyzsza).

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

A może to i dobry taki podatek?
Jak zmniejszy się korek w Stolicy to ja jestem za.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

OT:
Fymek: Tak sie przyzwyczailismy że nawet nie zdajemy sobie sprawy jak że naprawde pod tym wzgledem jestesmy w czolowce w kraju. Bylem mocno zdziwiony jak szukajac auta zapuscilismy sie z Phill za warszawe, potem łódź itp... Kur... ale kląłem ze jade w sznurku i nie ma jak wyprzedzic. Normalnie myslalem ze auto rozniosę. Do tego np. wiedzac ze jedziemy na polnoc warszawy, policzylismy sobie czas w taki sposob: ze 3 godzinki do stolicy, potem z polgodzinki obwodnica na górę (nawet mi do tego głupiego łba nie strzelilo że Wwa moze nie miec obwodnicy) a nawet jak nie obwodnica to GPS Inside wiec sie przepchamy peryferiami.... A takiego wała kur..a myslalem ze pozabijam tych wszystkich warszawiaków (sorry warszawiacy, to tylko wtedy mnie takie cisnienie na Was złapało, że za dużo was troche ;-) ) jak nas wrypało przez samo centrum i ni chu chu nie ma jak objechac bo kuźwa wisły nie przepłynę wpław a moctów raptem kilka i to skoncentrowane w centrum ;/...
Potem znów to samo spowrotem i droga na Łódź. Kuźwa godzina korka na samej wyjazdówce a potem cała trasa w sznurku 80km/h. Nastepnie przedzieranie sie przez okopy w Łodzi (bo dziurami to bym tego nie nazwał) już pomijając oznakowanie. Jedynie GPS nas wyratował, bo nawet Policjanci wysyłali nas w przeciwnym kierunku. Pamietasz Ty w Małopolsce czasy kiedy sie tak jeździło???? Bo ja wtedy to prawo jazdy robiłem ;-)

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

and6412 pisze:
Nastepnie przedzieranie sie przez okopy w Łodzi (bo dziurami to bym tego nie nazwał) już pomijając oznakowanie

[zlosnik] Widzę, żę jesteś w stanie zrozumieć nasze rozgoryczenie [zlosnik] ;)

Tytuł:
swój chłop

and6412 pisze:
Tak sie przyzwyczailismy że nawet nie zdajemy sobie sprawy jak że naprawde pod tym wzgledem jestesmy w czolowce w kraju.

Rzeczywiscie moze masz racje - przypomnialo mi sie jak wygladaja "ulice" w centrum Wroclawia [zlosnik] (jakies pol roku temu tam goscilem), kostka brukowa zamiast asfaltu (gdyby chociaz ta kostka byla dobra...) i to jeszcze chyba ta co zostala po niemieckiej okupacji [zlosnik] , jeszcze przez godzine po wroclawiu caly sie trzaslem...

@ And

Wiesz moze jak wyglada przystanek autobusowy ten z kostki brukowej co jest na ul. Warszawskiej ? (obok tego przystanku jest Politechnika, i po prawej zaczyna sie ul. Szlak). Tak mniej wiecej wygladaja "ulice" we Wroclawiu [zlosnik]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Fymek pisze:
przypomnialo mi sie jak wygladaja "ulice" w centrum Wroclawia

Taaaa, też jak kiedyś pojechałem do Wrocka, jeszcze Granadą, to myślałem, że mi pląby z zembów powypadają.. ;pp Kumpel ostatnio mówił, że korki jeszcze gorsze we Wrocławiu niż w Warszawie...

Pozdrawiam,

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Na szczęście ten trud oplacil sie, bo auto upolowalismy wtedy piekne ;-) (P924) Co oczywiscie nie zmienia faktu ze wracajac z łodzi po zakupie PHill musiala sie przekonac na wlasnej skórze że porsche jest nisko zawieszone gdy na DRODZE KRAJOWEJ (!!!) (gdzies za Łodzią) przejechała podwoziem po kolejinie !!!!! A auto wcale nie obnizane, wręcz utwardzone ;-)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Witam

Jak dla mnie ten pomysł to dziadostwo do kwadratu!

We Wrocławiu (chyba najbardziej zakorkowanym miastem w Polsce) Gazeta Wyborcza robi akcje zamknięcia centrum (wszystkich ulic wokół Rynku) i wszystko byłoby fajnie gdyby były jeszcze wokół jakieś parkingi. Teraz jest masakra z parkingami a co dopiero po wprowadzeniu pomysłu w życie.

Inna sprawa że Wrocław straszeni się rozbudowuję. Drogi są gruntownie przebudowywane. Wszystko idzie w dobrym kierunku i miejmy nadziej że najdalej za 10lat będzie, jak by to pan Kononowicz powiedział „ład i porządek”.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Witam!!
Wedlug mnie to pomysl jest do bani :roll: !! Ale co do stanu polskich drug juz sie nie wypowiadam :-?
Mieszkam w malym miescie i nie mam takich problemow... 8)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

teope pisze:
czas zacząć mysleś o jednosladzie na ON albo rowerek przeprosić :D

Czyżby ktoś tu mój pomysł pomysł podchwycił...? [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 2116615
Alex pisze:
Czyżby ktoś tu mój pomysł pomysł podchwycił...?

mniejwięcej :D

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Beda remontowali obwodnice Krakowa w przyszlum roku - tak ze sie nie ciesz znowu bede korki ;-) No ale przynajmniej bedzie mozna sie poruszac prawym pasem a nie tylko lewym.

W124 230E '87
Drink Beer!

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00