MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt cze 27, 2025 12:54 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
postmajtek
Awatar użytkownika

mam problem kupilem felgi do mojego żółtka ale nie mieszczą mi się z przodu tył ok, są to 15, 7 calowe i opierają się na drążkch co mam zrobić aby się zmieściły, wiem że mogę dać dystanse ale czy to nie będzie miało wpływu na jazdę i czy jak już bedę to robił to czy dawać i z przodu i z tyłu, macie może jeszcze jakiś innypomysł. naprawde chciałbym je założyć i to jak najszybciej bo bombowo wyglądają. jak tylko zrobię zdjęcie to dodam.

Klubowicz

kubawodny pisze:
mam problem kupilem felgi do mojego żółtka ale nie mieszczą mi się z przodu tył ok, są to 15, 7 calowe i opierają się na drążkch co mam zrobić aby się zmieściły, wiem że mogę dać dystanse ale czy to nie będzie miało wpływu na jazdę i czy jak już bedę to robił to czy dawać i z przodu i z tyłu, macie może jeszcze jakiś innypomysł. naprawde chciałbym je założyć i to jak najszybciej bo bombowo wyglądają. jak tylko zrobię zdjęcie to dodam.

Tylko dystanse, uwazaj, aby nie poobijalo Ci lakieru to co beda oponki wyrzucac. Jakiej szerokosci masz opony?

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

195/65 przody i tył 205/65 ale tył jest do zmiany wiec wstawie albo 185 i przełoże na przód albo takie same 195 i wszystko zostanie jak jest. i jeszzce do jakiej grubości mogą być te dystanse czy takie ok 3 cm są bezpieczne, podobno można montować najpierw dystans do tarczy i potem felgę do dystansa.

yamaha XJ 550 82' moze i nic poza tymi okazami

Tytuł:
Klubowicz

kubawodny pisze:
195/65 przody i tył 205/65 ale tył jest do zmiany wiec wstawie albo 185 i przełoże na przód albo takie same 195 i wszystko zostanie jak jest. i jeszzce do jakiej grubości mogą być te dystanse czy takie ok 3 cm są bezpieczne, podobno można montować najpierw dystans do tarczy i potem felgę do dystansa.

Zapomnialem dodac do dystansow, potrzebne sa jeszcze dluzsze sruby. Co do dystansow sprawdz ET na feldze. Do w123 powinny byc felgi o ET 30 lub dla 15 moga byc 35. Na Twoich felgach bedzie mniej, wiec jak mi sie wydaje: szerokosc dystansu + ET z Twojej felgi= okolo 35, ale nie jestem pewny. Jesli masz felgi 7 calowe to nie wkladaj na nie opon 185, bo sa za waskie, na 7 calowkach spokojnie moga byc 205. Ja mialem 175 na felgach 5,5 i po 40 tys sa poodksztalcane na boki (za szeroka felga), do 185 i 195 wystarcza 6 calowe falgi. Najlepiej sie wybierz po porade do dobrego zakladu wulkanizacyjnego.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

225 na 7 calach tez sa OK :lol:

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00