MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt sie 29, 2025 1:29 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
wiarus senior

Numer GG: 12453483
Witajcie.
Jako ,że dostaliśmy po dziadku dom ,nie mamy tam internetu i możliwości podłączenia do jakiejs sieci kablowej.
Z Bepsą nie chcę mieć nic wspólnego i autostrada mnie nie interesuje.
Jaką mam możliwość podłączenia do peceta innego netu?
Dziś w pracy dyrektor poprosił mnie abym zaznaczył strony ,które są mi potrzebne do pracy......

....www.w114-115.org.pl....
....www.motoallegro.pl....
....www.w114-115.org.pl
.... [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]
W 98 % to było na liście dyrektora [zlosnik]
Obawiam się nieuzasadnionych szykan i ograniczenia moich wolności motoobywatelskich [zlosnik]
Poradżcie co założyć i za ile.
Dzięki [oczko]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Heh... może zadzwoń do NASKu, oni zestawiają jakieś radio :))) Możesz się jeszcze dowiedzieć o ofertę Internet Partners... Crowley też na pewno coś Ci może dostarczyć. :)))

http://www.nask.pl
http://www.crowley.pl/mainpage.dhtml
http://info.ipinc.net/

Ja w pracy wnioskowałem o dostęp do sieci po protokołach http/https, ftp i ssh... ale nie wiedzieć czemu ftp i ssh mi nie dali. :/// :ppp

Pozdrawiam,

Tytuł:
swój chłop

sieci komorkowe oferuja internet po przyzwoitych cenach stale lacze np w plusie kosztuje teraz okolo 60 zl orange tez 60 zl jezeli nie potrzebujesz bardzo wysokich parametrow łacza to powinno ci wystarczyc

Tytuł:
wiarus senior

ja tez proponuje z plusa wylapac, szczegolnie ze w warszawie osiaga to spokojnie 512kb/s ( w opolu max 256 ). takze pcmcia i laptop i ogien po calej polsce masz neta :)

Tytuł:
wiarus junior

"Z Bepsą nie chcę mieć nic wspólnego i autostrada mnie nie interesuje."
Czemu?Z przyzwyczajenia?
Teraz już jest ok i dosc tanio a inni darmo nie daja.Mam od kilku lat i to co było na poczatku to był dramat ale teraz jest luz i spokój czego nie mozna powiedziec o łączach radiowych:) oferowanych przez innych.Nie mam radiowki ale znajomi maja i szybko na Tepse przechodza.Nie wiem jakie mają łącza i nie jest to ważne.Uważam że Tepsa nie jest zła.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Używa ktoś z Was iPlusa? Radio wystrzelilem w kosmos, bo to jakieś czary są, a France Telecom też bym nie chcial, ale chyba jestem skazany.

Ostatnio zmieniony wt paź 10, 2006 9:01 pm przez _me: how_, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
wiarus senior

Numer GG: 12453483
agaj666 pisze:
"Z Bepsą nie chcę mieć nic wspólnego i autostrada mnie nie interesuje."
Czemu?Z przyzwyczajenia?
Teraz już jest ok i dosc tanio a inni darmo nie daja.Mam od kilku lat i to co było na poczatku to był dramat ale teraz jest luz i spokój czego nie mozna powiedziec o łączach radiowych:) oferowanych przez innych.Nie mam radiowki ale znajomi maja i szybko na Tepse przechodza.Nie wiem jakie mają łącza i nie jest to ważne.Uważam że Tepsa nie jest zła.

A ja nie dam się zmuszać do dodatkowego korzystania z niepotrzebnego telefonu i płacenia za niego abonamentu.
Dzięki chłopaki , pomyślę nad pomarańczą , bo mam pakiety firmowe w tej sieci.
Pozdrawiam [oczko]

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Waciak pisze:

A ja nie dam się zmuszać do dodatkowego korzystania z niepotrzebnego telefonu i płacenia za niego abonamentu.
Dzięki chłopaki , pomyślę nad

Wsadzili im 30 dużych baniek kary za lączenie ofert. Teraz albo zaczną się stawiać albo neo będzie pod choinkę solo.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

jezeli pracujesz czy potrzebujesz ten internet w Warszawie centrum to radze wziasc ORANGE EDGE 384 kb/s. pozdrawiam centa to jakies 150-200 zł miesiedznie.. pozdrawiam

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

(me: how) pisze:
Teraz albo zaczną się stawiać

Jusz sie postawili. Proces może sie ciagnąc latami.
Powinni zaorać ta firmę :evil:
Ja ciagnę TEORETYCZNIE 512 na neo a nawet w połowie to nie śmiga tak jak Chello u kumpla. Do tego regularne zwisy co kilka dni na parenaście minut. [szalone]

Żonę mam w domu, kochankę w garażu.
----------------------------------------------------

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Ja testowałem BlueConnect z ERY na Wypizdowiu Górnym. Daje radę, ale filmów nie posciagasz, do zwyklej pracy jak najbardziej. W miescie na EDGE podobno mozna poszalec ;-). Jedna uwaga. Jesli masz laptopa, to najpierw stestuj modem, Ja mam COMPAQ'a EVO N610C w tytanowej obudowie i jak wsadzilem modemik Erricsona do PCMCIA to lap dostał kręćka, myszka zaczeła spierdzielac gdzies na bok, gośniki buczeć itp.... Doraznie dalo sie uzywac, ale na pewno nie na stałe i nie bardzo byloby co zrobic z takim problemem. Także uwaga na metalowe obudowy w lapach, bo gniaszda PCMCIA sa prawie nie ekranowane i zaklucenia daja ostro popalic. Jakby nie patrzec to taka karta to przeciez zwykla komorka.

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
nowy

Mam Orange EDGE, korzystam w Warszawie.
Moja rada jest krótka - jeśli masz możliwość instalacji choćby najgorszego stałego łącza, to nie baw się w radiówki i GPRS/EDGE/UMTS.

Komórkowy internet sprawdza się przeciętnie - w tej chwili w mieście jest już sporo użytkowników i robi się tłok. Jeden nadajnik operatora komórkowego (BTS) w najbliższej okolicy obsługuje i głos i internet. Głos zawsze ma priorytet. Internet działa, dopóki w granicach jednego BTSu nie pojawi się zbyt wielu chętnych do korzystania. Ja mam w tej chwili poważne problemy z użytkowaniem EDGE na Ursynowie w godz. 18-22. Niestety, z biegiem czasu odczuwam pogorszenie działania tej usługi, a Orange niewiele sobie z tego robi (2-letnia umowa).

Neostrada nawet z abonamentem za telefon wyjdzie taniej. Przy umowie 2-letniej miesięczna realna opłata za Neostradę to 54,50 PLN brutto. Do tego abonament telefoniczny (najtańszy Socjalny 28 PLN brutto).
Razem ok. 80 PLN miesięcznie. Modem za złotówkę, a limit miesięczny to 15 GB.

Dla komórkowego internetu abonament to ok. 60 PLN, z limitem 512 MB (!!!), do tego dochodzi koszt modemu (niemały, zależnie od operatora), który oznacza duże inwestycje na początku.

Jeśli BARDZO potrzebujesz mobilnego internetu, a chcesz tylko sprawdzać mail i otwierać kilka ulubionych stron WWW, to komórkowy net wystarczy. O filmikach, Skype itp., grach sieciowych, trzeba zapomnieć, bo niestety taka jest specyfika usługi i nawet w idealnych warunkach nie da się w tym momencie z tego korzystać.

Forum dot. internetu bez kabli: http://www.bez-kabli.pl/

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

terry pisze:

Neostrada nawet z abonamentem za telefon wyjdzie taniej. Przy umowie 2-letniej miesięczna realna opłata za Neostradę to 54,50 PLN brutto. Do tego abonament telefoniczny (najtańszy Socjalny 28 PLN brutto).

Dzięx 4 info. [ok]

Male uzupelnienie: neo nie można zakupić z telefonem w taryfie socjalnej za 28 zl. Chyba, że mamy już fon w tp w najniższym abonamencie, ale kiedyś nazywal się on inaczej. Jeśli instalowana jest nowa linia, to tp wciska do kompletu minimum plan tp60 za 50 zl miesięcznie.

A osiedlowy dostawca ze światlowodu daje u moich rodziców 2 mega za 75 zl... [szalone]

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

terry pisze:
Mam Orange EDGE

Ja też z tego korzystam. Niestety tak jak pisze terry nie jest to mistrz prędkości. Ja głównie używam netu do otwierania stronek, sprawdzania poczty itp. Nie ciągne filmów ani muzy, więc nie przeszkadza mi za bardzo jego "mułowatość". Fajne jest to, że gdzie nie pójdę mam net ze sobą [ok]

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

me:how pisze:
Używa ktoś z Was iPlusa?

Przez kilka miesięcy korzystałem z prepaidowej wersji iPLUSA czyli SIMDATY. Jako alternatywa dla modemu to jakaś jest, prędkości podobne (miałem tylko GPRS), przy samym przeglądaniu stron to nawet sporo taniej wychodziło. Z EDGE ani UMTS nie miałem możliwości korzystać, z doświadczeń innych wiem na EDGE 200 kb/s nie ma szans wyciągnąć standardem jest ok 120 kb/s. Z UMTS-owego 384 kb/s to też tylko teoria ale powyżej 200 kb/s powinien się trzymać. Poważną alternatywą może być HSDPA udostępniona narazie przez Erę chyba w 3 miastach na krzyż, w której ludzie chwalą się transferem powyżej 900 kb/s. I prawdą jest, że szybkość netu GSM bardzo uzależniona jest od tłoku w sieci GSM.
drwalu pisze:
szczegolnie ze w warszawie osiaga to spokojnie 512kb/s

To 512 to ilość MB limitu, po którym mają prawo ciąć transfer, w praktyce net przez GSM jeszcze nie jest na tyle popularny, bo tego operatorzy nie robią.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00