Kupiłem tydzień temu Herberta
http://www.allegro.pl/item131198988_cb_radio_herbert_asc_ostanie_sztuki_wyprzedaz_.html
+ antene magnesową ( do "wypasionego" czarnego W124 jakoś nie wyobrażam sobie anteny przkręcanej na rant klapy bagażnika) tez President'a
W tych pieniądzach to jest chyba najleprze co można kupić.
A co do anteny, mam pomysł żeby zamiast fabrycznej antenki od GSMu montowanej na końcu dachu, zamontowac podstawe na stałe, jednak potrzebował bym cholernie dobrej małej anteny, tak aby wyglądało na "fabryke" czyli tak do 30cm)
A magnesową bez problemu chowam do bagażnika, na środku klapy mam naklejona folie przezroczystą ( trzeba się przyglądac że jest naklejona) żeby nei rysowac lakieru.
Herbert jest proporcjonalnie b.duży, ale do W124 elegancko na fabrycznych elementach mocowania chowa się pod schowkiem nad nogami pasażerki. Jako że deska jest z metalu, to na samym dole deski, jak juz zaczynają sie plastikowe osłony od spodu, wystarczy przykręcić fabryczny uchwyt , i radio jest jeszcze łatwe w użytkowaniu, a na tyle nie widoczne że po odkręceniu gruszki (lub jej schowaniu za CB) nie widoczne z zewnątrz ( mam przyciemnione szyby 30%).