MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob cze 21, 2025 11:08 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 579 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 124 25 26 27 2839 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

visco swoja droga ale w oczekiwaniu na chlodnice zadam jeszcze kilka pytan. .....
1.Po przekreceniu zaplonu bez odpalania zapala mi sie podswietlenie tablicy i wlacznikow ....... powinno tak byc czy nie??? bo juz zapomnialem i troche mi to jakos nie pasi...

2. Poprosze o fotki podlaczenia kabli do czujniokow od wentylatora klimy manualnej... nie wiem jak to powinno byc bo mialem porozlaczane a objaw taki ze wiatrak czasami zalaczal sie zaraz po przekreceniu kluczyka co skutkowalo szybkim wychechlaniem akumulatora a czasami nie wlaczal sie wogole.

3. Czy mozna mieszac plyny... ewentualnie jaki dolac w ASB?? nie wiem jaki byl wlewany a troszke go ulecialo i musze doraznie uzupelnic...poki co nie mam mozliwosci wymiany calego.

no i ostatnie ...... kiedy ja w koncu wyjade Kijkiem ????:D:D:D:D:D:D:D

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

ad. 1 Oświetlenie tablicy w 201 mam sprzężone ze światłami. Kluczyk nie jest wymagany. W 107 na 99% też.
ad. 2 Niestety nie wesprę.
ad. 3 Niby można mieszać, ale ATF 200 i 220 absolutnie nie. Lepiej w ogóle nie ;) Generalnie Dextron II.

Za 3 dni :D

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Wookee pisze:
ad. 1 Oświetlenie tablicy w 201 mam sprzężone ze światłami. Kluczyk nie jest wymagany. W 107 na 99% też.

no u mnie jest tak ze jak przekrecam kluczyk o 1 to od razu podswietla mi tablice wlaczniki + oswietlenie tablicy rejestracyjnej... i nic wiecej .. swiatla pozycyjne itd wlaczaja sie juz z pokretla ...... troche to mnie dziwi ... i nie wiem czy to zwarcie czy gdzies podlaczylem nie tak jakis kabelek ... chociaz w sumie zadnego nie rozlaczalem ....

Chlodnica odebrana i zamontowana :) nic nie cieknie ...jeszcze:D
... srodek juz w sumie calkowicie uzbrojony zostalo przykrecic kilka srubek ( ktore oczywiscie zaginely w boju jak np 2 od siedzen i 2 od raczki do maski... ) :D:D
Dodatkowo Egon wykorzystal chwile mojej nieuwagi i zrobil sobie z fotela kierowcy lezanke.... pieknie przy tym rozrywajac male pekniecia pazurami:(:( siedzisko ogolnie do wymiany a za cholere nie moge dorwac nic podobnego z materialow nie mowiac o uzywanym jakims siedzisku ....:(:(:( moze ma ktos na zbyciu a o tym nie wie bardzo bym byl wdzieczny...... ????

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

i tak to wyglada :)
Ogolnie milo bylo znowu ,,wpasc,, w fotel i chociaz kawalek przekulac sie Kijaszkiem :D jakis cichy sie zrobil z tym uzbrojonym srodkiem :D:D:D:D oj warto bylo czekac :D:D:D:D

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
wiarus senior

Tak ogladam te zdjatka i widze..... Pomalowales aluminiowe rygle do dzwi?? :nieniex:

Tytuł:
weteran

jakub_gozdzik pisze:
Tak ogladam te zdjatka i widze..... Pomalowales aluminiowe rygle do dzwi??

Obrazki fajna rzecz, ale słowo pisane nie gryzie. Ile razy ma się nieszczęśnik z tego samego spowiadać?

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

U mnie w trakcie remontu tez byl taki zap... ze lakiernik nie mial czasu zdjac tych rygli :-?

Wiec postanowilem je wypolerowac
Obrazek

Tylko ze to nie jest aluminium [zlosnik] I baaaardzo szybko rdzewieje [zlosnik] Choc moze to kewstia uszczelek? ;)

Pozdrawiam
Spychal ;)

Tytuł:
wiarus senior

witam
jakub_gozdzik pisze:
Tak ogladam te zdjatka i widze..... Pomalowales aluminiowe rygle do dzwi??

Bo to jest tak:
lakiernicy malują osobno wrota, klapy, lusterka itd. Ale największy BÓL jest wtedy, gdy trzeba to do kupy poskładać i najlepiej nie porysować ani nie poobijać lakieru. Źle ustawione rygle tylko przy próbach potrafią nieźle nabroić [zlosnik]
jak szwagroski oddawał 190 do lakiernika poustawiałem wrota tak aby pięknie sięzamykały (nie jak w tratwie (125) i co zajeżdżamy luknąć a wszystko pościągane [szalone] auto po odbiorze było jeszcze dopieszczane przez cały dzień bo się okazało że panowie pogubili (gdzieś się zawieruszyły) podkładki dystansowe rygli i bądź dzielny...
pozdro

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Spychal pisze:
U mnie w trakcie remontu tez byl taki zap... ze lakiernik nie mial czasu zdjac tych rygli :-?

Wiec postanowilem je wypolerowac
Obrazek

Tylko ze to nie jest aluminium [zlosnik] I baaaardzo szybko rdzewieje [zlosnik] Choc moze to kewstia uszczelek? ;)

Pozdrawiam
Spychal ;)

Wiec kup jakis specyfik do zabezpieczania, moze te cudo o ktorym gdzies pisal Sebi stosowane na aluminium tutaj tez by sie nadalo?? :)

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

jakub_gozdzik pisze:
Tak ogladam te zdjatka i widze..... Pomalowales aluminiowe rygle do dzwi?? :nieniex:

hihihi dobrze to jeszcze raz .... rygle pomalowal lakiernik bo mu sie ich nie chcialo odkrecic a ja nie dopilnowalem ... tak samo jest z uszczelka bagaznika i kilkoma innymi detalami ... bo tak to jest jak nie ma czasu stac i pokazywac palcami :D ale jak znajde chwilke i uporam sie z waznieszymi sprawam to je odkrece i wyczyszcze zeby juz nikogo nie nurtowalo to :D( chociaz wyglada to o wiele lepiej niz aluminiowe .. ;P:P

Jutro jade ustawic sie z mechanikiem na wymiane wachacza, szczek recznego i jeszcze innych pierdul jakie znajdzie mechanik a ktore trzeba by zrobic :)
pozdrawiam :)

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Xytras pisze:
Wiec kup jakis specyfik do zabezpieczania, moze te cudo o ktorym gdzies pisal Sebi stosowane na aluminium tutaj tez by sie nadalo?? :)

Protewax mam juz dawno zakupiony [zlosnik] I tak rdzewieje, mam za duze braki w uszczelkach, po kazdym deszczu, czy tam nawet myciu auta, musze je w srodku wycierac. Na szczescie na dniach bede mial wolny garaz, wiec problem nie bedzie tak powazny.

A co do rygli to ciekawe jaka bylaby cena zeby je w chromie utopic? Zwlaszcza ze juz mam je wypolerowane, wiec przygotowanie z glowy, tylko je topic...

Ale koniec OFF TOPA [zlosnik] , bo sie jeszcze Kruszyn zdenerwuje ;)

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Spychal pisze:
Xytras pisze:

Protewax mam juz dawno zakupiony [zlosnik] I tak rdzewieje, mam za duze braki w uszczelkach, po kazdym deszczu, czy tam nawet myciu auta, musze je w srodku wycierac. Na szczescie na dniach bede mial wolny garaz, wiec problem nie bedzie tak powazny.

A co do rygli to ciekawe jaka bylaby cena zeby je w chromie utopic? Zwlaszcza ze juz mam je wypolerowane, wiec przygotowanie z glowy, tylko je topic...

Ale koniec OFF TOPA [zlosnik] , bo sie jeszcze Kruszyn zdenerwuje ;)

Nie zdenerwuje nie zdenerwuje :P sam nieraz tutaj tocze rozmowy sam ze soba bardzo OT :P:P co do chromowania zwroc uwage na to ze po chromowaniu elementy robia sie troche ... grubsze .. niby nic ale akurat przy ryglu drzwi moze miec to znaczenie bo dosyc ciasno to wszystko tam pasuje sie :):)

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

najlepiej zmyj nitro lakier i zostaw takie jak org. ... albo kup uzywki .. po wiecej niz 5 zł rozsadny czlowiek ci tego nie policzy ...

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Dobra kolejne pytanie ...
1. Uszczelka pod pokrywe jaka cena ??? ( zaproponowali mi jakis zestaw za okolo 90 zlniemiecki ) albo 20 za sama uszczelke pod pokrywe :/
Nie wiem czy brac zestaw czy tylko sama uszczelke bo nie wiem co jest potrzebne przy regulacji zaworow w M110 ( a i prosze bez opini ze sie nie reguluje bo sa samoregulatory)

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

kruszyn pisze:
1. Uszczelka pod pokrywe jaka cena ??? ( zaproponowali mi jakis zestaw za okolo 90 zlniemiecki ) albo 20 za sama uszczelke pod pokrywe :/
Nie wiem czy brac zestaw czy tylko sama uszczelke bo nie wiem co jest potrzebne przy regulacji zaworow w M110 ( a i prosze bez opini ze sie nie reguluje bo sa samoregulatory)

Hej

Do regulacji zaworow potrzebujesz zdjac sama pokrywe. Kup najlepiej uszczelke pod pokrywe+tzw. serduszka. Ja za taki zestaw elringa placilem okolo 80zl

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

michau pisze:
kruszyn pisze:

Hej

Do regulacji zaworow potrzebujesz zdjac sama pokrywe. Kup najlepiej uszczelke pod pokrywe+tzw. serduszka. Ja za taki zestaw elringa placilem okolo 80zl

dokladnie do tego jeszcze mowil mi ze sa jakies male oringi czy gumki nie widzialem tego dlatego nie wiem ... Dzieki :)

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 579 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 124 25 26 27 2839 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00