klucha116 pisze:
Witam!!
Jak będziesz w Trzebnicy to porównasz obydwie klimy, bo ja mam zwykłą, a niejaki Łysy, alias GEOREM o imieniu Remigiusz ma w swojej 116 automatyczną!!
Pozdrawiam!!
Witam!
Zwykłą klimatyzacje to ja też mam. Ale ostatnio pojechałem z Ojcem kupować tylną klape do W123 i gadając z gościem zeszliśmy na temat W116 i pytam się czy ma drewniane dodatki. Gość za chwilke przynosi mi ładne drewienko kompletne ze sterowaniem automatycznej klimatyzacji

. Byłem w szoku!!! No i kupiłem a teraz myśle nad zamontowaniem tego w mojej Mercedes.
georem pisze:
Cześć,
mam i wydaje mi się że jest różnica, sterowanie tam jest automatyczne, jaką temperaturę ustawisz tak sobie auto steruje klapami i nawiewem, wydaje mi się, że to wszystko jest sterowane pneumatycznie. Pod maską mam taką "czarną puszkę" i pełno wężyków w niej.
Ale szczegułów nie znam, jeszcze tego nie rozbierałem.
Pozdrawiam
Witam!
Tak wszystko jest sterowane pneumatycznie. Moja "zwykła" klimatyzacja również jest sterowana pneumatycznie. Poczekam do zlotu w Trzebnicy aby zobaczyć jak to u Ciebie wygląda (jeśli mozna?) i zobacze czy da się przerobić klime w mojej Mercedes na automatyczną.
Pozdrawiam i dziękuje za info!!!!