MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn cze 23, 2025 10:34 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 579 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 119 20 21 22 2339 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop

nie no to juz czepianie sie lakierowac elementy ktorych i tak nie widac :P
i tak jest super :D

Tytuł:
weteran

kruszyn pisze:
jest wyczyszczony mazniety farba tlenkowa i zalany barankiem ... na to doszlo troche podkladu i ,,opary,, zaleciale podczas malowania ...

Eee nie nie, nie chodzi mi o to, że pod zderzakiem czy tam np. za deską rozdzielczą [jezyk4] ma być psiknięte, o nie. Tylko się wystraszyłem, że to tylko podkład i nic pod nim nie ma (bo że na nim nic, to widać :lol: ) ;) . Ale i tak uważam, że powinieneś to czymś nawierzchniowym pociągnąć. Choćby pędzlem, chlorokauczukiem :D, albo autorenolakiem jakim ;) .

kruszyn pisze:
Popatrz na w115 moja byla w ktora wsadzilem ogolem 9 tys a i tak wyszly ciezkie kwiatki po 2-3 latach

Znakiem tego, partacz z waszeci [zlosnik] [hehe] [oczko] .

kruszyn pisze:
marnotrawieniem lakieru za 360zl od litra bylo malowanie czesci ktora jedynia po zdjeciu zderzaka widzi swiatlo dzienne

I do tego pazur!!!! [zlosnikhihi] [hehe3]

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

kruszyn pisze:
wojz pisze:
Wcześniej nie pytałem, bo miałem nadzieję, że to może wynik kiepskich warunków oświetleniowych: Kruszyn, dlaczego tylni pas (pod zderzakiem) nie jest pryśnięty? Co to jest [totalszok] ? Nie gadaj, że podkład, bo Dobrzanem poszczuję :P .
To samo się tyczy wzmocnienia przedniego - czarne? Czy to jest to, co myślę??? :lol:

hmm a nie wiem .. jest wyczyszczony mazniety farba tlenkowa i zalany barankiem ... na to doszlo troche podkladu i ,,opary,, zaleciale podczas malowania ... trche marnotrawieniem lakieru za 360zl od litra bylo malowanie czesci ktora jedynia po zdjeciu zderzaka widzi swiatlo dzienne ... przod jest na tej samej zasadzie tylko ze nie byl pryskany podkladem i byl zasloniety podczas malowania :)) zebys juz wyjasnic wszystko komora silnika i wnetrze tez nie bylo malowane :) Komora silnika dlatego ze silnik siedzial tam w trakcie remontu a za duzo tam klamotow zeby malowac po kawaleczku. Jezeli chodzi o srodek to nie zdejmowalem podsufitki i pulpitu i robione byly tylko ementy podlogi :) chyba wyjasnilem wszystko :D juz tlumaczylem ze to nie jest remont na taka skale jaka robil Bukol czy Arbies .. z prostego powodu... nie stac mnie na takie zabawy bo mam wazniejsze wydatki :) remont i tak wyszedl duzo poza to co mialo byc zrobione ale nie zaluje bo wyglada to wszystko solidnie i ladnie:D Jak bedzie z trwaloscia zobaczymy pozniej :P:) ale z doswiadczenia wiem, ze nawet po najlepszych i najbardziej fachowych remotnach wychodza niedorobki i po jakis 3-4 latach wiele rzeczy trzeba robic znowu :D
Taki juz urok starych aut :) tazke prosze sie nie ,,czepiac,,:P(zartuje) bo za 3400zl wszystko to i tak wyszlo o wiele lepiej niz u niejednego fachowca ktory zgarnal by 5 albo 6 tys za robote + materialy oczyscie ... ( bo i takie opcje mi przedstawiano) ... Popatrz na w115 moja byla w ktora wsadzilem ogolem 9 tys a i tak wyszly ciezkie kwiatki po 2-3 latach )

Hmmm wujek.. to komora silnika pozostala zielonkawy metalic??? a czy z tego co napisales mam takze rozumiec ze wsyzskie "otwory wentylacyjne" ktore sie porobily z biegiem czasu tez zostawiles i nawet ich nie ten teges bo sie bałeś....... popalić przewodów :PP ?????

W164 ML 320CDI - 2007 "CZARNY" - nieretrofitowany

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

dobrzan pisze:
kruszyn pisze:
wojz pisze:
Wcześniej nie pytałem, bo miałem nadzieję, że to może wynik kiepskich warunków oświetleniowych: Kruszyn, dlaczego tylni pas (pod zderzakiem) nie jest pryśnięty? Co to jest [totalszok] ? Nie gadaj, że podkład, bo Dobrzanem poszczuję :P .
To samo się tyczy wzmocnienia przedniego - czarne? Czy to jest to, co myślę??? :lol:

hmm a nie wiem .. jest wyczyszczony mazniety farba tlenkowa i zalany barankiem ... na to doszlo troche podkladu i ,,opary,, zaleciale podczas malowania ... trche marnotrawieniem lakieru za 360zl od litra bylo malowanie czesci ktora jedynia po zdjeciu zderzaka widzi swiatlo dzienne ... przod jest na tej samej zasadzie tylko ze nie byl pryskany podkladem i byl zasloniety podczas malowania :)) zebys juz wyjasnic wszystko komora silnika i wnetrze tez nie bylo malowane :) Komora silnika dlatego ze silnik siedzial tam w trakcie remontu a za duzo tam klamotow zeby malowac po kawaleczku. Jezeli chodzi o srodek to nie zdejmowalem podsufitki i pulpitu i robione byly tylko ementy podlogi :) chyba wyjasnilem wszystko :D juz tlumaczylem ze to nie jest remont na taka skale jaka robil Bukol czy Arbies .. z prostego powodu... nie stac mnie na takie zabawy bo mam wazniejsze wydatki :) remont i tak wyszedl duzo poza to co mialo byc zrobione ale nie zaluje bo wyglada to wszystko solidnie i ladnie:D Jak bedzie z trwaloscia zobaczymy pozniej :P:) ale z doswiadczenia wiem, ze nawet po najlepszych i najbardziej fachowych remotnach wychodza niedorobki i po jakis 3-4 latach wiele rzeczy trzeba robic znowu :D
Taki juz urok starych aut :) tazke prosze sie nie ,,czepiac,,:P(zartuje) bo za 3400zl wszystko to i tak wyszlo o wiele lepiej niz u niejednego fachowca ktory zgarnal by 5 albo 6 tys za robote + materialy oczyscie ... ( bo i takie opcje mi przedstawiano) ... Popatrz na w115 moja byla w ktora wsadzilem ogolem 9 tys a i tak wyszly ciezkie kwiatki po 2-3 latach )

Hmmm wujek.. to komora silnika pozostala zielonkawy metalic??? a czy z tego co napisales mam takze rozumiec ze wsyzskie "otwory wentylacyjne" ktore sie porobily z biegiem czasu tez zostawiles i nawet ich nie ten teges bo sie bałeś....... popalić przewodów :PP ?????

powiem wiecej :P w komorze jest jeszcze nawet szpachel pez podkladu w miejscach gdzie byly latki wstawiane :P:P:P wszystkie zalazki ,,zlego,, zostaly pzeszlifowane i potraktowane odrdzewiaczem....ale spokojna Twoja rozczochrana (jak jeszcze jest co czochrac :P ) wszystko bedzie robione :) tylko musialem szybko zabierac auto z lakierni bo byla mala awantura.... :)
Wojz:
Calosc czyli podwozie, nadkola, pas tylny ( pod zderzakiem) bedzie potraktowane konserwacja bo jest to w planach :)
progi, blotniki reperaturki przed wspawaniem byly od spodu wyszlifowane i pociagniete farba tlenkowa a na to poszla jakas klejaca sie czarna konserwacja ( nie wiem nie dowiedzialem sie co to ) :D
Z mila checia wybebeszyl bym Kijak do remontu calowicie ale nie chce przezywac jeszcze raz horroru zwiazanego z wkladaniem silnika..... to juz by bylo nie na moje nerwy :)

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

kruszyn pisze:
tylko musialem szybko zabierac auto z lakierni bo byla mala awantura.... :)

prezes chcial lakierowac autosana z 1971 roku i dopuscic jako 13 - tke do Grzędzic a tam mu jakis zdezelowany 126 miejsce zajmował?? :PPPPP

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

dobrzan pisze:
kruszyn pisze:
tylko musialem szybko zabierac auto z lakierni bo byla mala awantura.... :)

prezes chcial lakierowac autosana z 1971 roku i dopuscic jako 13 - tke do Grzędzic a tam mu jakis zdezelowany 126 miejsce zajmował?? :PPPPP

cos w tym rodzaju ...majster chodzil i walil w pory ze strachu przed prezesem bo auto mialo wyjechac w niedziele a wyjechalo we wtorek :D
iii kurna pada :( a mialem dzisiaj pogrzebac przy Kijku ... ide moze chociaz grila zamontuje :D :P

no i zamontowalem :) uszczelke ladnie nasmarowalem wazelinka i zrobila sie ladna czarna i miekka :D
zamontowalem tez wycieraczki reflektorow ale.... oczywiscie odwrotnie zamotnowalem silniki i wycieraja zderzak :P:P
Obrazek

znowu zaczyna przypominac Mercedesa :) ( No i zamontowalem urodzinowa gwiazdke...)

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

kruszyn pisze:
zamontowalem tez wycieraczki reflektorow ale.... oczywiscie odwrotnie zamotnowalem silniki i wycieraja zderzak

w koncu nie bylbys soba.....
:evil: :evil:

a co lewa lampa tak krzywo zalozona???????

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

dobrzan pisze:
kruszyn pisze:
zamontowalem tez wycieraczki reflektorow ale.... oczywiscie odwrotnie zamotnowalem silniki i wycieraja zderzak

w koncu nie bylbys soba.....
:evil: :evil:

a co lewa lampa tak krzywo zalozona???????

a jakos takos sie nie uklada we wtorek bede to poprawial wszystko i zabieram sie za pranie tapicerek :D
a i szybki dzialaja :D nie chodzi tylko ta od pasazera :)

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

kruszyn pisze:
a i szybki dzialaja

tiaa.....

kruszyn pisze:
nie chodzi tylko ta od pasazera

pasazer przod czy tyl??... jesli przod to o ile pamietam cos tam bylo nie halo od poczatku - pomijajac to ze byla zapieczona zebatka to raczej nie zapiekla sie ponownie bo dobrze zostala wyczyszczona i rozruszana.....

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

nie wczesniej cos probowalo sie ruszac teraz szyba jest zamknieta i tylko przygasa swiatelko jak wlaczam :D:D byc moze gdzies jeszcze siedzi kawalek tasmy ktory trzyma szybke :D

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

kruszyn pisze:
byc moze gdzies jeszcze siedzi kawalek tasmy ktory trzyma szybke

zapewne..... :evil: .... wylacznik jest zdupcony... do gory dzieli a na dol nie.... zrobie niedlugo.... ani mi sie waz tego tykac!!!:PPPP

Tytuł:
swój chłop

no wspolczuje :( za duzo miejsca to ty w tym garazau nie masz

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Debesciak pisze:
no wspolczuje :( za duzo miejsca to ty w tym garazau nie masz

hmmm to tylko pierwsza czesci :) i w dodatku zagracona niemilsiernie :) ale najwazniejsze ze mu w zime cieplo i na dach nie leci :D <br>Dodano po 6 godzinach. 47 minutach.:<br> z okazji swieta, wolnego dnia i ulewy za oknem :P zawalilem pokoj i kuchnie babcina tapicerkami i odbylo sie praaaanieeee :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

fotele i boczki juz sie nie zmiescily :) pojda jako druga tura :P
( Babcia i tak dozna szoku jak przyjdzie na codziennie 3 min odwiedziny do swojego muzeum sztucznych kwiatow i bibelotow zakonserwowanych kurzem :P:P:P )

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

kruszyn pisze:
zawalilem pokoj i kuchnie babcina tapicerkami

Ej kruszyn a my nie mamy czasem wspólnej babci?? Bo wystrój wnetrza pokoju jest identyczny jak u mojej.... :)

-307D 2,4D '87
-Vito 2,2 CDI '03
-210 2,2 CDI '00
-190 200D '88
-190 200D '86
-126 300 SDL '84 USA
-124 E300TD '94
-124 250TD '86
-190 2,0E '86
-123 300D '81

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

.:SPEEDYRIDER:. pisze:
kruszyn pisze:
zawalilem pokoj i kuchnie babcina tapicerkami

Ej kruszyn a my nie mamy czasem wspólnej babci?? Bo wystrój wnetrza pokoju jest identyczny jak u mojej.... :)

a wiesz co nie wiem ...ale one chyba wszystkie tak maja :/ :D a kwiatki plastikowe z cmentarza masz ???:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 579 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 119 20 21 22 2339 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00