erio pisze:
do których masz zastrzezenia .. pokaż na fotkach na czerwono pliz ...
Np.
tutaj Wygląda jakby była nałożona na wierzch na skorodowane miejsce i obspawana.
erio pisze:
i zdefiniuj przysmarkane ?
A np.
to jest definicja przysmarkanej (trochę z grubsza przeleciał to tylko szlifierką) łaty (muszę to pokazać ojcu przy okazji, będzie dumy ze swojej bramy

). IMO takie spawy uchodzą jak się spawa elektrodą, ale nie migomatem
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)
.
Na innych fotkach też to widać (no na
tej), ale tu akurat wg mnie nie ma się co wysilać - w nadkolach [wewnętrznych] ma być dobrze wyczyszczone i zabezpieczone, kwestia urody tych miejsc jest, jak dla mnie, mało istotna).
Ale już np.
to? Chyba dało się to spasować lepiej? Nadkola [zewnętrzne] w W123 to miejsce, na które chyba większość z nas od razu kieruje wzrok
Stary, módl się, żeby Ci się ktoś podjął pocynowania tego, w przeciwnym razie będziesz miał na aucie kilogramy pękającego kitu
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)
.
erio pisze:
cobvym lepiej wytlumaczyl temu co to bedzie poprawiał ...
Erio, ja tylko mówię, że są najzwyczajniej w świecie
brzydkie. Słabe to nie są na pewno
erio pisze:
jedno jest pewne, nie spiesze sie, wiec przed lakierowaniem rudego nie bedzie ...
Nie wiem dlaczego nie zdjąłeś wygłuszeń w całości, tylko jakoś tak dziwacznie wycinałeś fragmenty, a obok
widać rude. Bez zerwania tego nie wyczyścisz, a założę się, że jest tego tam więcej. To samo
tutaj (nr 1) - nie dało się tego zrobić od razu, przy wymianie progu? Przecież tam przy czyszczeniu wypadnie dziura, a nawet jeśli nie, to z blachy zostanie żyletka.
Dwójką na tej fotce zaznaczyłem też jakąś dziwną partaninę. Czemu to tak na dół wystaje?? Ja wiem, że tam listwa przychodzi, tylko czy aby na pewno będzie ją można założyć tak, żeby nie odstawała i leżała jak należy? Przymierz, póki nie jest za późno.
No i
ta fota - strzałką wskazałem miejsce, które też jakby nie do końca wyczyszczone się wydaje (być może tylko tak wygląda, nie wiem), a strzałką ze znakiem zapytania pytam, czy to, co ona wskazuje, to jest rude?? Już wyłazi? Czy konserwacja jakaś, albo brudne? Ale raczej wygląda mi to na taką powierzchniową rdzę, rdzawy nalot, no wiecie na pewno o co mi chodzi

.
erio pisze:
a jak wam sie podobaja nowe progi ?
Ale czemu one czarne przyspawane?
Mówisz, że masz czas, to trzeba było kupić puchę Scansolu, zedrzeć ten czarny syf z progów i reparaturek, wyczyścić do gołej blachy, zamalować dokładnie podkładem i dopiero wtedy dać do wstawienia. Ja wiem, że trzeba mieć na to wszystko czas i jest trochę roboty, ale skoro robisz go dla siebie i na długo, to chyba warto robić porządnie.
Dobra, tyle starczy tak na szybko. Mam tylko nadzieję, że nie pomyślałeś, że piszę to złośliwie itp, żeby się czepić
![[ok]](./images/smilies/ok.gif)
.
Wytrwałości i cierpliwości.