Witam, wczoraj zabrałem się za wymianę poduszki pod skrzynią (jako że przy zdjęciu nogi z gazu na 3'ce odbijało mi w lewarek) i wymieniłem... Odbija w lewarek dalej

, ale nie tu jest problem -poduszka pod skrzynię ma mosiężną tuleję, w którą wchodzi śruba mocująco ustalająca, nie wiem jak mocno należy tę śrubę skręcić -jako że obecnie na nowej poduszce mam znacznie większe drgania w kabinie na wolnych obrotach... (jest to irytujące), dodatkowo okazało się że mam luz na łożysku/wałku wychodzącym ze skrzyni biegów -czy ten luz daje się skasować, czy jedynie pomoże wymiana łożysk, a jeśli tak czy można to załatwić z kanału bez rozdłubywania skrzyni doszczętnie? Ha i jeszcze jeden mały problemik, próbowałem wymienić podporę wału, i w tym celu odkręciłem wał od przegubu przy skrzyni i odkręciłem podporę, ale nie udało mi się oderwać wału od przegubu...? Czy wymiana podpory wymaga zdjęcia całego wału napędowego? Jak taki wał rozdzielić -potrzebne jest rozkręcenie połówek? Pytam, bo Petzolda książka pozostawia wiele tematów zupełnie bez komentarza...