MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 30, 2025 12:35 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
swój chłop
Awatar użytkownika

Witam,
Nadchodzi chwila, kiedy moja ukochana 240D przejdzie w inne ręce. Na szczęście są to znajome ręce, więc będę ją widywał, a może się i przejadę czasem... ;) Bierze ją kolega ze studiów - świeżo upieczony kierowca, prawo jazdy od roku, może paręset km stażu. Od pierwszych kilometrów własnym autem będzie poznawał świat czterech kółek od właściwej strony :-P Nie obciążony niewłaściwymi i błędnymi nawykami, jak np. szukaniem ręcznego pod prawą ręką, albo próbami wyprzedzania przy widoczności poniżej 600 m. [zlosnik]
Kolega Sebik potrzebuje taniego auta do jazdy tu i ówdzie, a czasem przewozu gratów i ciągnięcia przyczepki (przebywa pod Warszawą, a w rejonie Ełku rozkręca gospodarstwo rolne). Nie zależy mu na zabytku i zlotowych konkurencjach (jeszcze?), dlatego Kundel ze swoją kundlowatością będzie idealny, bo jeździ jak burza, ma dużo nowych części i jedynym jego problemem od strony technicznej jest śpiewający most i niezbyt poważna korozja. Więc niech wyjeździ, co włożyłem, zamiast żeby mu mieli wcisnąć na giełdzie za 3 tys. kupę papieru gazetowego i szpachli uformowanych w samochodopodobny kształt. Sebik będzie mieć we mnie wsparcie techniczne i organizacyjne. Przy okazji to taki mój chytry plan, żeby go zassało w klimat. ;)
Wracam z pracy, żeby dokonać szczegółowej prezentacji i przekazania sprzętu. Zostaje mi szwedzka stodoła (he he, moja żona z teściową wiozły nim ostatnio spory stół... obijał się luźno w środku). No i wizja powrotu na łono marki z czymś bardziej zabytkowym. [ok]
Zarzucę później jakieś zdjątka, bo tak w sumie to nie prezentowałem mojej beczki fotograficznie na forum (chyba tylko pod śniegiem? - było coś takiego).
A potem wystawię gąsiorek ze spiżarki. [zlosnik] [smiech] [szalone]
Pozdrówka,

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

widze ze przywizujesz sie do auta jak moja zona. ona po prawie kazdym aucie plakala. kiedys jak mialem audi, sprzedalem aby kupic mieszkanie, to plakala prawie tydzien po sprzedazy. a jak raz przez przypadek spotkalismy te auto na ulicy we wrocku to znowu zarzucila sie lzami... :)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Przekazanie nastąpiło. Z dwoma kierowcami na pokładzie Kundel wyruszył w nocną podróż do Augustowa via Castorama. [zlosnik]
A tak wyglądał:
Z małym pasażerem z tyłu, pod czujną kontrolą tatuśka (i tak malec spadł z kanapy i płakał). Jak widać są i cyrkle, i białe kierunkowskazy... ale już tego nie ruszałem, to nie wystawa. Kolega może je zdejmie w asyście blacharza. Korozja standardowo, ale bez tragedii (progi poza "rurkami" całe).
Obrazek
Białe kierunki w całej okazałości. Krzywy zderzak do kompletu.
Obrazek
I z tyłu - klapa trochę odstaje, ale to nic.
Obrazek
Młody kierowca
Obrazek
A w środku:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I to by było na tyle... Czekamy na następcę.
Pozdrówka,
Przemuś

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00