piter72 pisze:
witam, przyszła wiosna a wraz z nią pomysł by odswiezyc lakier , czy poprostu go odmalowac na inny kolor. byłem u jednego lakiernika i prosiłbym osoby które miały juz z kims takim do czynienia o pomoc,a mianowicie , na co zwracac uwage odnosnie wyboru zakładu lakierniczego, o co pytac by rozróżnić malarza pokojowego od lakiernika. Wcześniej oczywiście bede chciał dokonac kilku poprawek blacharskich, ale generalnie chodzi mi o ładny wyglad ( kolega poprosił mnie bym wiózł go do ślubu- więc póki co chyba pozostawie biały kolor)
.
witam
Stoje przed podobnym dylematem, tyle tylko ze ja mam znajomego blacharza, ktory jednoczesnie lakieruje, i mam do niego zaufanie bo juz niejedno auto odswiezyl mi na wiosne.
Dlatego taka moja rada, popytaj wsrod znajomych czy ktos zna dobry warsztat (ktory najlepiej zajmuje sie i blacha i lakierem), wg mnie nalepsza opinie kreuja zadowoleni klienci, jesli ktos ci powie ze wstawil do jakiegos faceta, ktory zapewnial ze wszystko bedzie cacy a po pol roku wyszla rdza to daj sobie spokoj.
Wiem ze to moze zadna pomoc, bo w sumie nie dam ci zadnego namiaru, ale mysle ze lepiej poswiecic troche czasu na sprawdzenie warsztatow, popytanie ludzi itp.
Nie do konca popieram twierdzenie ze gosc ktory ma malo smochodow w warsztacie robi gorzej, a ten ktory ma pelny parking to na pewno jest dobry. Czasem ci ktorzy maja zatrzesienie roboty i naglace terminy, traca na jakosci.