Karol pisze:
I jakie łożysko należy kupić - oznaczenie, jakieś orientacyjne ceny?
I zastanawiam się, czy będzie rzeczywiście ciszej podczas jazdy przy wyższych prędkościach....
Temat przerabiam już od paru tygodni.Wywalając kupę kasy na kolejne skrzynie biegów .Juz czwartą mam w aucie .Włożenie skrzyni to juz powoli pikuś .jednak diagnozowanie usterek w oparciu o literature to szczerze piszac nieporozumienie.
Na rynku dostępnych jest wiele używek i ogromnym ryzykiem jest z nich kozystać.
Obecna skrzynia też mi rzęzi na wolnych obrotach a po wcisnięciu sprzęgła milknie .Jednak to nie jest wcale wina łozyska sprzęgła .
To wymieniłem jesienią i wielokrotnie sprawdziłem w ostatnich tygodniach.
W Jastrzębiu jest ciekawy serwis (trochę drogi) ale daje gwarancje i zajmuje się właśnie skrzyniami .
Po trzech wymianach poddaję się i jadę remontowac swoją oryginalną skrzynie.
Polecam takie właśnie metody inaczej czeka cię paskudna droga przez mękę.Meka polega głównie na tym ze ciężko jest kupić skrzynie pewną a najlepiej wyjąć z auta na chodzie.potem min.4 do 5 godzin na kanale i rozczarowanie ...................bo np.walnięty jest synchronizator .
moje przygody stały się już tematem anegdot wsród lokalnych mercedesiarzy .Uważaj tez na piątki .W opini znawców te skrzynie są słabsze i po jakimś przebiegu mocno je słychać .Niestety to nie był dobry produkt MB.
Dodam że wymiana bez jakiegoś elementu do kpl.staje się problemem czasowym.Np.wstawiłem sobie skrzynię starszego typu w miejsce nowego niby nic takiego a już cięgna inne i widełki sprzęgła a i siłownik sprzęgła też nie wchodzi i trzeba kupić nowy albo rzexbić stary fleksą.
Co ciekawe teoretycznie skrzynie podobno mają te same przełożenia a jednak chyba nie jest tak do końca

autko jest jakby zywsze na 2-ce i 3-ce ale może to wrazenie .
Nawet cichsze ale to problem zdezelowania poprzednich
Mam nadzieję że pomogłem w podjęciu rozsądnej decyzji.