Cytuj:
kupujac strupa za nawet 1000zł blacharka dobra 3000 i lakier 4000 i gdzie co dalej? gdzie inne prace ,czesci? niespodzianki?,srodek? nie lepiej dac wiecej i kupic zblizone cos do oryginału?
Są 2 drogi ...
ofcos lepiej kupić za np. 18.000 zł taką Białą Damę jak ta wyżej RESPECT
Ale jak ktoś nie ma 18.000 naraz to jedyną drogą do sełnienia marzenia jest nabyć coś za mniej i wyprowadzić ...
Oczywiście musi być to tzw. dobra baza do odbudowy ... czyli najlepiej oryginał z VOINem i najlepiej wyjątkowym wypasem.
Ja na przykład mojego kupiłem za 560 E (to był impuls ... siedzenie na ebayu i zalicytowanie z niedowierzaniem od ceny wywoławczej 500E na 600E w ostatniej godzinie aukcji , z myślą "co ma być to będzie"), a potem doszły wydatki w postaci przywiezienia okolo 1k PLN, rejestracji, ok 2k PLN, + drobne naprawy mechaniczne i za ok. 5-6k PLN mam stan wyjściowy --- ładne QP do remontu blachy.
Ale jako że koszty są rozłożone w czasie łatwiej mi to podzwignąć ...
poza tym narazie jeszcze lubię przy niej grzebać

ale zapału nie mam tyle co Kruszyn, więc mam nadzieję na mniejsza ilość kłód pod nogi
Dodano po 5 minutach.: dodam jeszcze że dziś trudo jest sprzedać auto za porządne pieniążki ... a jeszcze trudniej kupić ładną sztukę ... to już powinno się nazywać nie kupowanie tylko polownie.
Dla przykłądu ... spróbujcie wystawienia swoich samochodów do sprzedaży ... poczekajcie aż znajdzie się kupiec i powie wam ile da wam za wasze auto , a następnie weżcie te hipotetyczne pieniążki i spróbujcie znależć cos innego za kwotę jaką wam oferują . Zawsze dojdziecie do wniosku ze najlepszą ofertą byłoby odkupienie wozu jaki właśnie sprzedaliście ....