Volkswagen Polo II FOX.
Pojemność 1043 ccm, gaźnik + instalacja gazowa.
Rok produkcji 1990 (pierwsza rejestracja 06.08.1990).
Sprowadzony z Niemiec w czerwcu 2005.
2 właścicieli w Niemczech.
Opłacony i zarejestrowany latem 2005 (karta pojazdu).
Nr nadwozia: WVWZZZ80ZMY001386.
Instalacja gazowa od końca lipca 2005, gwarancja na 12 miesięcy (zbiornik w miejscu koła zapasowego).
OC do lipca 2006, przegląd do czerwca 2006.
Biały.
Radiomagnetofon Blaupunkt, poza tym brak wyposażenia.
Od czerwca 2005 zrobiłem tym autem 10.000 km – usterek brak – wymiana oleju i termostatu.
Auto w bardzo dobrym ogólnym stanie technicznym, przebieg na podstawie naklejek serwisowych 127 000 km.
Zawieszenie, wydech – ok.
Silnik bez problemu pracuje na gazie, dławi się tylko trochę na benzynie (stawiam na regulację gaźnika).
Spalanie – w trasie 7,5 – 8,5 gazu, w mieście 8 - 9,5, w zależności od stylu jazdy i pory roku.
Auto zadbane, czyste i niezniszczone w środku.
W aucie brak rdzy, poza tylną klapą, która była chyba kiedyś naprawiana oraz malowana i wychodzi rude (nie widać tego za dobrze na zdjęciach), poza tym nie działa tylna wycieraczka i ogrzewanie tylnej szyby. Na szrocie tylna, kompletna klapa, w kolorze białym to wydatek 100 zł. Mogę taką dorzucić kupującemu.
Dwie opony do wymiany, dwie średnie/dobre zimówki.
Zalety:
- praktycznie zerowe ryzyko kradzieży, zwłaszcza z brzydką tylną klapą

(ja nie zamykam auta),
- znikomy spadek wartości,
- po przesiadce z Mercedesa w mieście znajduje się od razu dużo miejsc do parkowania

,
- auto dość zrywne, zwrotne, poręczne i pakowne.
- bardzo duża dostępność do ewentualnych tanich używanych części zamiennych, nowych również (np. nowe opony po ok. 80 zł sztuka),
- trwała, solidna, łatwa do naprawy konstrukcja,
- OC – ja płacę 250 zł.
Wady:
-nie stwierdzono
Idealny miejski samochód, na dojazdy do pracy i na zakupy, na świeżego kierowcy, nie angażuje dużych środków finansowych, a wozi, na głowę nie pada i nie wstajesz w nocy czy jeszcze stoi pod blokiem
Cena 3900 zł do negocjacji.