MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn sie 25, 2025 3:37 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
weteran

Wojtyla pisze:
123 123 10 100 729

Numer z 240D, manual, I seria, wydaje mi się (raczej na pewno), że z 1979 roku. [zlosnik]

Tytuł:
wiarus senior

A coś o wypasie bo mam parę pierdoł [oczko]
pozdro

Tytuł:
weteran

Wojtyla pisze:
A coś o wypasie bo mam parę pierdoł

Chodzi o to, że to nie
Wojtyla pisze:
Gebels

tam coś robił, tylko rodzimy twórca :lol: .
Poszukaj oryginalnych numerów [oczko] .

Spadam, miłego weekendu!

Tytuł:
wiarus senior

tylko że auto przyjechało 5 lat wstecz do nas, ja je zakupiłem przed wejściem do UE tak zagnojone :evil: , że przez tydzień było co z nim w środku robić, a w ubiegłym roku podjąłem decyzję że lala zostaje na stałe bo jeszcze nie była ruszana [jezyk3] tylko że z bieli chcę jej zapodać gold [brawo], gaz schowałem, baroki już są z oponkami nówkami i mam nadzieję że już niedługo odstawię 190 tkę i popływam nią troszeczkę. Chodziło mi tylko o to czy skoro był to golas 240 to co robi centralny zamek i elektryczny szyber, bo wspoma pewnie aczkolwiek mogła być już z nowym motorem ale znowu przekładnia i tak do usr.....ej śmierci czy ktoś mógłby mi rozszyfrować to zagadnienie?
wojz pisze:
Numer z 240D, manual, I seria, wydaje mi się (raczej na pewno), że z 1979 roku.
ale ale bez obrazy jak zdemontowałem zbiornik to wkrętka filtra była od beny a nie ON [totalszok] orginalne przewody elektryczne do pompy paliwa, dodatkowa lampa tylna dla pasażerów-dobra taxi, na desce brak otworu pokrętła regulacji obrotów dla Diesla tylna szyba ogrzewana lamelami pionowymi tak jak w 115-ce :o normalnie już sam głupieję co to za fura im więcej wiem tym mniej mi się zgadza z rzeczywistością
podam jeszcze raz

VIN 123 123 10 100 729

Z góry dzięki za podpowiedzi, a tak na marginesie to i tak jej nie oddam na dawcę czy na żyletki bo młody rośnie i pewno też będzie chciał nią jeździć bo ma już 13 miesięcy i jest [zlosniki] jak jedzie 190 (ze szpitala jechał 123 2,2 d czyli klekot i też był [zlosnik] )
pozdro
pozdro

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Wojtyla pisze:
ale ale bez obrazy jak zdemontowałem zbiornik to wkrętka filtra była od beny a nie ON orginalne przewody elektryczne do pompy paliwa, dodatkowa lampa tylna dla pasażerów-dobra taxi, na desce brak otworu pokrętła regulacji obrotów dla Diesla tylna szyba ogrzewana lamelami pionowymi tak jak w 115-ce normalnie już sam głupieję co to za fura im więcej wiem tym mniej mi się zgadza z rzeczywistością
podam jeszcze raz

No i ok, może być to wszystko i silniczek M102 i to wyposażenie i tak dalej, bo kiedyś było to oryginalne 230E. Ktoś przebił numery na takie jak masz i tyle. Jeśli znajdziesz jakieś naklejki, o których mówi Wojz, to sprawa się wyjaśni.

Tytuł:
wiarus senior

ok.będę szukał i dam cynkę
pozdro

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3

Strefa czasowa UTC+02:00