MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 30, 2025 6:01 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
Klubowicz
Awatar użytkownika

Cześć,
udało mi sie ubezpieczyć Kasztanke na Weterana Szos w PZU. [cool]
Wymagało to jednak dobrej argumentacji i duuużo dobrej woli ze strony jednej Pani z PZU. [ok] Z różnych wzgledów nie zdążyłem przerejestrowac Kasztanki na żółte blachy i przysłali mi z PZU dwa razy wyższe ubezpieczenie niz zwykle.
Zaczalem więc dowiadywac sie w innych firmach o tańsze OC. min w Linku czy na tej stronce z tanimi ubezpieczeniami. Miałem więc juz jakąś alternatywe w postaci mało wiarygodnej firmy. Ubezpieczenie i tak jednak było wyższe niż dotychczas. [szalone] Nie odpuściłem jednakże z PZU i zadzwoniłem tam z pytaniem o możliwośc indywidualnej negocjacji. Troche zostałem poprzełaczany do róznych działów i w końcu dostałem namiar na panią Dyrektor sprzedaży.
Szeregowi pracownicy raczej wątpili w taka możliwość. Pani Dyrektor jednak nie było a czas mnie naglił więc przez przypadek zostałem połaczony do pani Kierownik w tym samym dziale. Nie miała czasu i poprosiła o maila z wyjaśnieniem sprawy. Napisałem więc o wszystkim co mogłoby mi pomóc ubezpieczyć auto. Niestety za dwa dni otrzymałem odpowiedź że pomimo starań i próśb u dyrekcji nie udało się wynegocjować zniżki.
Zadzwoniłem więc jeszcze do swojej agentki w innym oddziale gdzie miałem kiedyś ubezpieczone dwa auta. Ona też bardzo się zaangażowała w sprawę i poruszyła swoje dyrektorstwo. Nie dostała jednak jednoznacznej odpowiedzi a ja miałem jeden dzień na zapłatę. Złożyłem więc pismo z rezygnacją do mojego inspektoratu i tyle. Napisałem jeszcze maila z podziękowaniem do Pani z PZU ze zajęła się moja sprawą. Miałem jechać po południu do tego taniego agenta ubezpieczeniowego.

Jednakże po południu niespodzianka. Pani z PZU dzwoni do mnie i mówi że ma dobre wieści. Dostałem zniżkę na weterana jeszcze większa niż dotychczas, 70% !!! [usmiech] Nie mogłem jednak tam pojechać przed końcem pracy tego dnia i umówiłem się na rano ostatniego dnia ubezpieczenia. Od razu poszedłem do tej biura Pani i z Nią do salonu ubezpieczeniowego. Tam już wypisali mi ubezpieczenie z 70% zniżką i jeszcze za jednorazową zapłatę dalsze 10%. Pani kierownik wręczyła cała korespondencje w tej sprawie pani w kasie. Było tego kilkanaście maili pomiędzy różnymi kierownikami i ostatni od dyrektora ze zgodą. Zrobili sobie ksero mojej karty klubowej i dołączyli do wniosku ubezpieczeniowego. Oczywiście podziękowałem osobiście pani kierownik za zaangażowanie w moją sprawę.
To jednak przypadek szczególny i indywidualny ale da sie załatwić.

W przyszłym roku już będę miał żółte tablice więc nie będzie problemu.
Pozdrawiam
Futrzak

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

:) Gratuluję. Kupileś po wszystkim miłej Pani kawę i bombonierkę ? :)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Futrzak pisze:
Cześć,
udało mi sie ubezpieczyć Kasztanke na Weterana Szos w PZU.......

a powiedz mi gdzie trafiles taka miła i uprzejma pania ??

Ostatnio zmieniony pt cze 02, 2006 10:49 am przez swinx__wawa, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
wiarus senior

Futrzak pisze:
W przyszłym roku już będę miał żółte tablice więc nie będzie problemu.

no to dziwne troche, bo ja u siebie mimo ze tez sie nie lada nabiegalem i naprosilem ze niby mam 4 auta u nich ubezpieczone i ze jeden na zoltych a drugi choc nie na zoltych ale 25lat ma i "chamy" nic nie dali znizki [szalone]

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

ja w rzeszowie tez tak ubezpieczam. dotyczy to samochodow na żółtych blachach i wszytkich ktróe ukończyły 40 lat nawet na normalnych blachach.

Tytuł:
wiarus senior

runcajs pisze:
ja w rzeszowie tez tak ubezpieczam. dotyczy to samochodow na żółtych blachach i wszytkich ktróe ukończyły 40 lat nawet na normalnych blachach.

no co ty?! [totalszok] mi powiedzieli w tej najbardziej niekompetentnej firmie z jaka mialem doczynienia ze nei ma juz znizki na zabytki ani wetarany i nie dali mimo ze mam "zolte blachy"i jakby tego bylo malo dali zwyzke 5% bo mercedes [szalone] [puke4] czyli reasumujac zamiast miec 2 x znizke po 50% za weterana i 25 letniego W123 dali mi za kazdego MB 5 % zwyzki= 120% w plecy niz przed rokiem [totalszok]
i co Wy na to...?

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

no to w takim razie jak masz zółte blachy dzwonisz do centrali do warszawy, tak jak my to uczyniliśmy mówisz jaka jest sprawa i prosisz panią o wyjaśnienie tej sprawy w jakiejs filii. i ona albo sobie tam zadzwoni. albo mozesz popprosic np o wysłanie faxu z potwierdzeniem ze mozna takie cos zrobic, ewentualnie mozesz sobie załatwic ustawe w której jest to napisane. gdzies to mam jak znajde to zeskanuje i tu wstawie.

Tytuł:
wiarus senior

ok!bylbym wdzieczny!

pozdrawiam

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

ja si edalem na pzu, na weterana w zeszlym roku namowic. mimo ze juz wtedy link byl o wiecej jak 100zl tanszy. ale teraz to chyba sie juz nie bede patrzyl tylko maszeruje do linka i final. a tak jako ciekawostka - w pzu jak powiedzialem ze chce isc do link4, to wszystkie Panie Krysie i Bozenki za biureczkami na marmurowych podlogach zamilkly... gdy w koncu ktoras sie odezwala, bylo to cos na zasadzie blagania - tylko nie link4, to nie jest dobra firma...

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Ustawa jest cytowana w ogólnych warunkach ubezpieczenia OC na stronie PZU.
Link nie ubezpiecza samochodów starszych niż 30 lat. W linku mi odmówili ubezpieczenia choc tez sie starali. Ponoc mają coś wprowadzic dla zabytków. Na razie W115 dla nich istnieje jak jest z 1975 roku bo znalazlem dla wyliczenia składki. A moje autko za dwa lata bedzie mieć 40 [cool]
Kosztowałem wina z tego rocznika. Mniamuśne [zlosnik]
Pozdrawiam
Futrzak

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

to moj do 30 ma jeszcze 3 lata. ciagle nie mam czasu zabrac sie za to, aby "przerobic" ga na zabytek - dlatego czasami targa mna mysl o sprzedaniu czekoladki - stad te bzdury w podpisie...

no coz, zobazcymy co zaproponuja jak przyjdzie moja kolej na rozmowe z pania Krysia z PZU.

Obrazek

'08/09 Citroen C3 1,4 16V sx pack - z salonu :)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00