MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw cze 26, 2025 6:50 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
swój chłop
Awatar użytkownika

Witam wszystkich na forum [usmiech]

Jako ze zaraz (mam nadzieje) sprzedam swoja aktualna fure i zaraz potem zdecydowanie zaopatrze sie w Beczke 300D, jak trafie, to z automatem, chce Was wypytac:

Czy do samochodu z manualem mozna, mieszczac sie w wyobrazalnych pieniadzach, wlozyc automat? Ile to kosztuje? Czy mozna taka skrzynie dokladnie sprawdzic przez montazem?

Kiedy juz przyjdzie do kupowania - czy w Lodzi jest jakies miejsce lub gazeta lub cokolwiek [zlosnikz] gdzie bylby duzy wybor Beczek?

Jaka jest szansa na trafienie samochodu w dobrym stanie od strony mechaniki, z blacha do robory (chcialbym go zrobic po swojemu :) )

Mechanika oraz blacharza, do ktorych pojade z potencjalnym nabytkiem celem sprawdzenia, mam juz umowionych, wiec nie martwie sie, ze kupie szmelc - chodzi mi o zdobycie maksymalnej ilosci opinii z roznych zrodel, stad pytania.

Aha, no i of koz szukam materialow dot. Beczek, obslugi, naprawy, moze macie rzuty techniczne? Poza tym mozliwie duzo informacji (z obrazkami :D) na temat montazu/demontazu elementow deski rozdzielczej).

Heh, jak juz go kupie i zrobie, jak bede chcial to bedzie potfoor jakich malo :))))

Pozdrawiam Was serdecznie i dzieki za uwage :)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Witam!
O ile mi wiadomo to nie ma problemu ze skrzynią, tylko przełożenia mostu muszą sie zgadzać. Sprawdzić to raczej jej sie nie da, wiec loteria :roll:
300D w dobrym stanie technicznym i złą blacharką to trudna sprawa. Zwykle są wyjeżdzone i trzeba troche poremontować.
Do tego auta jest książka MB 200,240,300D-bez problemu znajdziesz w ksiegarni.Dość dużo jest w niej o rozbieraniu i naprawach (ja z niej korzystam w mojej Coupe).
Co za potfora chcesz zrobić? Uważaj aby nie przesadzić, bo jakoś potem sie żałuje niektórych posunięć. Wielu z nas nie lubi spoilerów i innych zestawów "tuningu kaszubskiego" [zlosnik] i z czasem dojrzewa sie do oryginalności tzn posiadania oryginału.

Ogólnie poradziłbym Ci poszukać egzemplaża maxymalnie wyposażonego. Beczki miały klimy, elektryczne szyby i szyberdach,skóry, podgrzewane siedzenia, ABS, tempomat, central, poduszki powietrzne (po 82 na zamównienie) itd. Lepiej to mieć bo trudno potem zainstalować.

Powodzenia w poszukiwaniach ;)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

[quote="Wrobel]Wielu z nas nie lubi spoilerów i innych zestawów "tuningu kaszubskiego" [/quote]

Wrobel, no co Ty, tuning kaszubski juz nawet pod Lodz zawedrowal? [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]
Chyba nie, mam nadzieje, ze kolega Peter nie bedzie robil z auta choinki!

Pozdrawiam

[url=http://tinyurl.com/ynncqo]C wie cool[/url]
[url=http://tinyurl.com/yqlveg]T wie toll[/url]
[url=http://tinyurl.com/29p2sb]V wie volksschubkarre[/url]
[url=http://tinyurl.com/26282p]W wie... volvo[/url]

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Peter jak cos to wal do mnie, masz w sumie najblizej. Namiary znasz [od czasów liceum sie nie zmieniły].

I zadnych spoilerów bo jak sama nazwa wskazujesz u'll just SPOIL your benz.....

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Dzieki, Panowie, za odzew :)

Mroziu, spoko, jak tylko bede qpowal, bede tez relacjonowal sprawe na forum :)

Heh, nie bede robil zadnej choinki :) - po prostu pomaluje go (jesli bedzie trzeba) na odpowiedni kolor, na razie widzi mi sie, ze bedzie czarny z bialymi drzwiami :D Bardziej jednak przylozylbym sie do wnetrza. Obszycie czyms deski, przerobka konsoli.... Ale to, ze wzgledu na kase, jest plan szescioletni :)

Spojlerom mowie zas stanowcze NIE! :D

Pozdrawiam

Ex: „Belina” - W123 240D automat taxi version, 414 - 432 kkm

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00