MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn sie 25, 2025 11:40 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
swój chłop
Awatar użytkownika

Witam serdecznie.
Wymieniłem już błotniki z przodu,zrobiłem całą mechanikę, wypiaskowałem alusy, uszyłem nowe obicia foteli i ... nie chcę się teraz zatrzymać, ale stan podłogi mnie powalił na kolana .... RUDY jest zawsze wredny a ja nie mam zamiaru mu się poddać :-D

Czy ktoś z Was wymieniał całą podłogę w W123?
mam zamiar kupić:
Obrazek

lewą i prawą bo aktualnie nie posiadam podłogi w swoim mieczysławie, znaczy się są jakieś resztki ale to bardziej ser szwajcarski niż blacha ;-)

Mam pytanie, na zdjęciu nie widać poprzeczki do której jest mocowane siedzenie, czy nalezy starą przespawać lub dorobić jakieś nowe mocowania?

Co z mocowaniem pasów bezpieczeństwa?

będę wdzięczny za wskazówki.

Pzdr.

Ostatnio zmieniony pt kwie 14, 2006 10:53 am przez gekonos, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł: Podłoga
postmajtek

Jeśli już chcesz kupić podłogę to proponowałbym kupić całą z kompletnymi progami zewnętrznymi i wewnętrznymi.Po pierwsze łatwiej to się wspawuje oraz odpada Ci problem mocowania pasów,ponieważ już jest wstawiona nakrętka do wkręcenia sruby mocującej pas na dole.Co do belki mocowania fotela to napewno tego elementu nie kupisz ale zobacz może Twoja belka jest w naprawdę dobrym stanie i wykorzystac ją mozna powtórnie,żadko ulegają degradacji.Nastepne to mocowania tyłu foteli,te elementy niestety musisz dorobić sam na wzór pierwotny one zawsze gniją razem z podłogą.Zyczę udanej naprawy i wesołych Swią wielkanocnych. [dobra_robota]

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00