Cytuj:
No to od dziś będziesz dumny z polskiej motoryzacji. To auto faktycznie istnieje.
Masz jeszcze jeden jakiś tak silny argument?
Cytuj:
Przejrzyj sobie dokładnie całe to forum, do którego jest link. Tam są odnośniki do stron, na których są fotki z budowy samochodu. Światła i szyby były robione na specjalne zamówienie (o tym też tam jest).
Bardzo dokładnie to przestudiowałem. Odnośniki istotnie są... i tyle. Jest jedno zdjęcie gotowego egzemplaża (bez szyb),po lakierce, zakurzonego w małym garażu. Były tez zdjęcia z budowy, filmy ale... jakoś sie zapodziały. Jest chłopak, który twierdzi ze widział jak robili częsc tapicerki w zakładzie ale właściwie to widział...jego kumpel.
Chłopak który wywołał post i zamieścił zdjęcia tak właściwie to:
Cytuj:
sam jeszcze nie widzialem tego autka na zywo po koncu roboty, ostatnio bylem na jesien 2002 u Roberta i widzialem go jak wygladal przed lakiernikiem............
juz sie nie moge doczekac mojego przyjazdu do Krakowa, zeby zobaczyc to cudo
z Robertem rozmawialem tylko krotko, bo jestem w tej chwili w Wiedniu
A tytułowy Twórca Robert :
Cytuj:
proporcje nie sa inne, sa co do centymetra identyczne z oryginalem
Robert byl wtedy na wystawie, gdzie stal ten prototyp i mierzyl wszystko............ na tych zdjeciach tylko tak wyglada jakby byl mniejszy
Mistrzostwem świata jest właśnie taki obmiar, ze porównując zdjęcia jednego z prototypów i "polskiej kopi" nawet fałdy blachy są podobne. I miło ze ktoś pozwolił mu TAK DOKŁADNIE obmierzyc prototyp na wystawie.
Mimo wielkiej euforii i olbrzymiej ilości pompatycznych wypowiedzi, i ździebka niescisłych technicznych MOIM zdaniem to mistrzowska bujda.
Ps Na jednym z zamieszczonych linków jest inny prototyp SLR, a może to kopia "naszego".
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)