Ocet pisze:
1. Amorki są regenowalne.
2. Zaworek regulacyjny można naprawić na stole w kuchni, chyba że jest bardzo padniety to w warsztacie z obróbką skrawaniem. 100pln/szt.
3. Regulacja cięgła jest wykonywalna, ale trzeba wiedzieć jak. wystarczy jedna osoba i kanał.
4. System jest o tyle lepszy niż w cytrynie, że nowe części wytrzymują niewiele mniej niz fabryczne. A mam doświadczneie z cytrynową hydrauliką. Tu, w mercedesie, jest proste, łatwe i przyjemne.
Wszelkie szczegółowe pytania - zapraszam
Próbowałem skontaktować się-wysłałem wiadomość na-PRIV-podałem nr.tel,napisałem ze przyjadę .................i nic CISZA!!!! "OCET" podam swój nr. tel na forum-bo mam szczegółowe pytania ale niemam komu ich zadać...............javascript:emoticon(':(')... 0508-66-99-34 - oddzwonie jak dostane nr tel smsem......dzięki....korbi
Osoba, kótra nie potrzebuje używać kombi, jako kombi lub niezbyt rozsądna lub niewzykle oszczędna, choć to nie wyczerpuje listy Bardzo łatwo kpić i deklarować pomoc w"skaleczeniu"--patrz jak wyżej--choć to niewyczerpuje listy..........................miałem lepsze mniemanie-najwidocznie błędne. korbi
Dodano po 14 minutach.: Bukol pisze:
Miałem 300TD z wywalonym Nivo. Jeździło się jak limuzyną, ale ja nie przeładowywałem samochodu. Gdybym dłużej miał kombiaczka, to bym powrócił do Nivo. To przydatny wynalazek.
PS - jak już musisz, to przednie spręzyny od 126 będą pasowały na tył do kombi 123 bez Nivo. Ale to rzeźba, a jak większośc rzeźb - może źle się skończyc.
jeżeli się na tym znasz? To znaczy sprężyny pomjavascript:emoticon('[oczko2]')imo że przednie pasowały bendą na tył sam KOMBI- ale czy bendą spełniać swoje zadanie? co z amorkami-czy niebendą za długie ,czy i jakie ,gdzie zastosować podkładki.........itp itd???
![[oczko2]](./images/smilies/oczko2.gif)