Maniek pisze:
Jak znajdę chwilkę czasu to może tam wpadnę i go lepiej obejrzę a możę poproszę ... czy by go nie odpalili.
Pozdrawiam[cool]
No i znalazłem czas.
Nawet jego zdjęcie. Stoi za tym garbikiem bo w oficjalnej ofercie komisu (internetowej) to go nie ma. Widać wspominaną felgę.
Nr win 116 024 10 cośtam
a więc tak jak sądziłem nie jest to SEL tylko SE co zresztą widać po budzie. Wg win-u skrzynia powinna być manualna a jest automat. Sprzedawca twierdzi że auto jest z roku 1975 ale ma już chromowania na tapicerce przy bocznych szybach które pojawiło się dopiero w 1976 roku. A więc albo jest to wersja z 76 wyprodukowana w 75 (takie cuda się zdarzają) albo, co zważywszy na rozbieżności w kwestii SB, brak tabliczki znamionowej i metryczki bardziej prawdopodobne, mamy doczynienia z przekładańcem.
Zauważone elenenty wyposarzenia:
centraklny zamek, klimatyzacja automatyczna, automatyczna SB, drewno standartowe - deska + konsola, no i TE ALUFELGI.
Przypominają one tzw "gwiazdy", są wbrew temu co wcześniej mówiłem w dobrym stanie (pomalowane takim lekko żółto zielonyo srebrnym lakierem metalikiem) Są to felgi "Pelta" albo "Penta" czy coś takiego, made in Britan, rozmiar 6J 16' M2. Na nich resztki opon 225/45 16 z tyłu nawet chyba nawet trochę szersze ale onaczenia akurat wrosły w ziemię
Wnętrze:
Koloru granatowego. Tapicerka MB tex + środek fotela materiał wzór "w kostkę". Fotele w dwóch miejscach dziurawe ale co dziwne tapicerka nie jest przetarta (tak jakby ktoś rozpruł ją nożem) Poza małym uszkodzeniem przy stacyjce i tymi dziurami w fotelach to stan wnętrza REWELACYJNY!
Zewnętrze:
Od listew w dół zaatakowane przez rdze wszystkie elenety. Pas tylny uszkodzony i dziurawy. Pokrywa silnika i bagażnika raczej w dobrym stanie. Listwy itp kompletne, bardzo nieliczne elementy uszkodzone.
Silnik:
Wg zapewnień sprzedawcy co 3-4 miesiące odpalany na kilka godzin i po podładowaniu aku i przeczyszczeniu świec, styków powinien odpalić
Elementy konstrukcyjne:
Stan fatalny. Podłoga dziurawa w wielu miejscach (z dywaników można wyżymać wodę), progi do wywalenia, doły nadkoli tylnych ewidentnie dziurawe, podłużnice przednie na całej długości komory silnika skorodowane i jakby podłubać to pewnie nieźle dziurawe - potwierdza się to od strony nadkoli.
Ogolnie:
Auto raczej na części. Biorąc pod uwagę słabą już dostępność zamienników blacharskich (a trzebaby wymienić większość blach) i nienajlepszy stan konstrukcji która może okazać się już nienaprawialna nie inwestowałbym w ten samochód.
Co do ceny to właściciel komisu dziwnie obstaje przy 7500 zł, nie chce się targować a na propozycje połowy tej kwoty zjechał mnie równo że chyba jakiś głupi jestem. W tym momencie doszło między nami do ostrzejszej wymiany zdań i się pożegnaliśmy...
Namiary do komisu:
022 822 48 11 wew. 254
0501 207 501
0606 990 600
fax: 022 822 48 11
Pozdrawiam
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)