MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt sie 26, 2025 6:42 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
weteran

Taka oferta mi w oko wpadła.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

A moze wiecie ile kosztuje sprowadzenie auta z USA. Mi siebardzo podobają werjse usa. Są full wypas z tubro i generalnie widzialem pare szt na ebaju za ok 3-4 tys USD. Ze zdjęć wynika ze nie ma na nich grama rdzy (floryda kalifronia) przebiegi ok 150-200tys mil. Auto w idealnym stanie. Ile kosztuje transport a potem w kraju jakie są opłaty celno podatkowe?
Jeszcze jedna kwestja nie wiecie czy wersje USA na Floryde kalifornie nie miały jakis specjalnych lakierów? Teraz z tego co wiem auta są tam na florydzie przynajmniej głównie jasne sprzedawane. Za ciemny kolor trzeba sporo dopłacać, pozatym są tam jakies specjalne lakiery, które wytrzymują upały (tylko nie wiem czy ta specjalność lakieru dotyczny tylko ciemnych czy wszystkich) i czy taki lakier przeżyje -30 nasze?

Tytuł:
swój chłop

[. Za ciemny kolor trzeba sporo dopłacać, pozatym są tam jakies specjalne lakiery, które wytrzymują upały (tylko nie wiem czy ta specjalność lakieru dotyczny tylko ciemnych czy wszystkich) i czy taki lakier przeżyje -30 nasze?[/quote]

Podejrzewam że jasne lakiery są częściej sprzedawane tylko dlatego że lepiej odbijają słońce (karoseria się mniej nagrzewa) i mniej na nich przebarwień. Peugeoty 504 który szły na eksport do Afryki były sprzedawane głównie w kolorze białym (a lakier jak każdy inny)

Cena konteneru 1200 USD + drugie tyle opłat. Jakieś 3 lata temu średnio wynosiło wszystko 8000 tys złotych. Ale teraz głowy nie dam... Najlepiej Zadzwoń do firm które sciągają takie auta na zamówienia i odejmij jakieś 30% od ceny którą podadzą to będziesz miał obraz.

A1BRH+ Blood gruppe

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00