MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 30, 2025 12:59 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

te drugie CZAD [diabel]

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Codders pisze:
and6412 pisze:
To powiedz mi czy da sie tam jezdzic z nasza kierownica. Sam wybieram sie do anglji w najblizszym czasie na dluzej i rozwazam opcje sprowadzenia sobie mojego autka ;-). Jest sens?? Czy lepiej cos na miejscu kupic??

Nie wiem jak w Anglii.. ale tutaj w Irlandii mozna... nawet zarejestrowac auto z kierownica po "wlasciwej" stronie ;) Tylko ubezpieczenie cholernie drogie i zamierzam poki sie da jezdzic na Polskim...

Pozdrawiam

Co to znaczy dopóki się da??

A co do felg, to chyba jednak najładniejsze będą baroki, a jak juz 15" utrafisz to piekniejszych miec nie mozesz ;-)
ew. takie ronale jak u mnie (patrz link w podpisie, zdjecia zimowe), albo AMG Penty http://www.sec-shop.com/parts_126/wheel_1.jpg

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

Podobno jesli ktos ma juz przyznany PPS number... czyli taki Irlandzki NIP ;) moze jezdzic samochodem z Polski tylko 3 miesiace.. pozniej musi zaplacic tax i ubezpieczyc w Irlandii... co za takiego Mercedesa z poj 3.0 wyjdzie jakies 2 tys Euro rocznie... zobaczymy jak bedzie ;)

Co to za felgi BAROKI... :oops: o ktorych mowisz? mozesz wkleic zdjecie? :)

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Cytuj:
Co to za felgi BAROKI... :oops: o ktorych mowisz? mozesz wkleic zdjecie? :)

Obrazek

a tak się prezentował mój czołg na barokach 15 cali Centra:
Obrazek

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Codders pisze:
Podobno jesli ktos ma juz przyznany PPS number... czyli taki Irlandzki NIP moze jezdzic samochodem z Polski tylko 3 miesiace.. pozniej musi zaplacic tax i ubezpieczyc w Irlandii... co za takiego Mercedesa z poj 3.0 wyjdzie jakies 2 tys Euro rocznie

podobnie jest w niemczech. ale u ddrowcow jest na to sposob - auto nie moze byc zarejestrowane na ciebie. inna sprawa, ze do polski to po plaskim mozna dojechac w kilka godzin a z irlandii to juz gorzej :)

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Gerri pisze:
Oni również usiłowali pokazać "pastuszkom" jak to bawią się "EUROPEJCZYCY" Potłuczone butelki, zamglone spojrzenia, chamskie zaczepianie przechodniów- "TERAZ K.... POLSKA"....ZENADA!!!!!!

Niestety brutalna i szczera prawda :(

Znajomy siedzi już od 7 lat w Irlandii, w tym roku przyjechał na Sylwestra do Nas w góry. Powiedział, że wchodząć do sklepu i słysząc ( widząc ) jak się Polacy zachowują, zaczyna rozmawiać tylko po Angielsku. Jest mu wstyd się rpzyznać, że pochodzi z tego samego kraju :(

Nie generalizuje, ale niestety tak to jest, wykształcona siła robocza, goniąca za ... no właśnie, za czym ?

EOT

Erio, sprzedałeś te 15' Fuchsy ? Wygląda naprawdę dostojnie ... [zlosnik]

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Codders pisze:
Podobno jesli ktos ma juz przyznany PPS number... czyli taki Irlandzki NIP ;) moze jezdzic samochodem z Polski tylko 3 miesiace.. pozniej musi zaplacic tax i ubezpieczyc w Irlandii... co za takiego Mercedesa z poj 3.0 wyjdzie jakies 2 tys Euro rocznie... zobaczymy jak bedzie ;)

No dobrze ale na jakiej zasadze jest to egzekfowane?? Przciez kontrola drogowa nie jest w stanie sprawdzic czy masz juz PPS oraz kiedy przejechales granice. Urzędy za to nie beda wiedzialy ze poruszasz sie takim autem ;-)

Tytuł:
wiarus junior

ech,byłem w irlandii w lipcu, faktycznie polacy robia takie bydło ze az rece opadaja, mieszkałem przez miesiac w kilkenny, tam tez było sporo polaków, czasami namieszali, ale jak pojechałem do dublina, to wstyd mi było ze jestem polakiem, ale najlepsza akcja spotkała mnie we francji jak wjezdzałem na prom płynacy do irlandii, celnicy tylko polaków wiskali czy nie przewoza prochów, nikogo nie znalezli, ale na promie 4 gowniarzy pochawaliło sie ze im sie udało przemycic, słow brakuje, nienawidze wiejskiego cwaniactwa, przyprawia mnie to o mdłości, irlandczycy są bardzo sympatyczni i wiecej pomocy doswiadczyłem od obcych irlandczyków, niz pseudo dobrych kumpli polaków, na temat prostactwa polaków z jakim sie spotkałem przez miesiac pobytu mozna napisac ksiazke, szkoda ze nasi rodacy nie dostrzegaja swojego prostactwa

co do samochodów, to irlandczycy faktycznie nie dbają o samochody, moze dlatego ze ich na nie stac, sredni wiek samochodów tam jezdzacych to 5 lat, raz tylko widziałem beczke(: w kilkenny

Mercedes W124 90r. 3.0D Turbo
Mercedes W123 81r. 2.8E Kombi
Mercedes W123 82r. 2,4D "Taryfa"
Mercedes W123 81r. 2.4D "beczkowóz"
Mercedes W123 78r. 2.4D automat

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Trzeba sobie uświadomić (nie urażając nikogo konkretnego) ale większość rodaków wyjeżdżających GB/Irlandia to buraki i debile którzy w kraju nie mogli znaleźć pracy "na zmywaku". Tak samo jest z np. Ukraińcami u nas. Potem panuje przekonanie że Ukrainiec to złodziej i menda, nic bardziej mylnego (to bardzo gościnny naród) poprostu taki element jest reprezentatywny tam gdzie jest łatwiej zarobić/ukraść troche grosza.

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

Milo mi dowiedziec sie ze jestem burakiem i debilem...
Panowie... po studiach w Polsce ktore kosztowaly mnie duzo wysilku... pracowalem jako informatyk w wojewodzkim urzedzie pracy i zarabialem 800 zl/miesiac... przez 2 lata

Teraz pracuje w instytucji finansowej i wreszcie czuje sie dowartosciowany... szkoda tylko ze nie przez moje Panstwo.. za ktorym tesknie i wolałbym pracowac na jego rzecz...
Pamietajcie ze tacy jak ja.. mlodzi ludzie wyksztalceni... nie mają na razie co robic w naszym kraju... dlatego wyjezdzają.
pozdrawiam

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

A takie felgi gdzies mam... zalozone są na nich zimowki... trzeba byloby je odnowic :roll:

Tytuł:
wiarus junior

he, wiem ze sa wyjatki, ja tez mam zamiar wyjechac i chyba własnie do irlandii z panna na dłuzszy czas, własnie po to zeby skonczyc studia no i na jakies weselicho uciułac.
ale to ze wiekszosc wyjazdzajacych to buraki to mało powiedziane, irlandia jest b. spokojnym krajem i tam za bardzo zycie nie leci na łeb, na szyje, nic wiekszego sie nie dzieje, a zdarzenie typu wypadek samochodowy jest wydarzeniem i jest opisywany w gazetach, w czasie kiedy jak byłem w lato w irlandii zdarzyła sie taka akcja, w małym miasteczku chyba turless albo podobne, w ktorym mieszka zaledwie 10 tys ludzi, dwoch polaków zgwałciło dziewczyne, mysle ze nie musze mowic jak irlandczycy po tym podchodzili do polaków, tam taka wiesc sie błyskawicznie rozchodzi, dlatego za tekie rzeczy sie nie zdarzaja.
takimi postepkami nasi rodacy psuja opinie wszystkim polakom.
kiedys moj znajomy opowiadał jak był w niemczech na jakiejs sezonowej robocie, ze ktoregos dnia poszedł do jakiegos marketu na zakupy i akurat weszła jakas wycieczka z polski, i wtedy usłyszał z z głosników "polacy nie krasc"- szkoda gadac.

po za tym sprawa jest taka, ze warszawiaków nikt w polsce nie nawidzi, sam sie na tym przekonałem, i jak w lipcu pojechałem do irlandii do "dobrego" znajomego, to jego i nietylko jego prostactwo przeszło moje wyobrazenie, moj kumpel był ze slaska, (jelenia gora) drugi koles tam mieszkajacy z wejcherowa, obaj pracowali przy łopacie w ogrodzie za najnizsza stawke a zachowywali sie jakby wszystkie rozumy pozjadali, mnie oczywiscie traktowali jak powietrze, pewnie dlatego ze jestem z warszawy, przykre jest to ze za granica najmniej mozna polegac na rodakach.

Tytuł:
wiarus junior

Cytuj:
A takie felgi gdzies mam... zalozone są na nich zimowki... trzeba byloby je odnowic

jakie masz? penty?

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Codders pisze:
Milo mi dowiedziec sie ze jestem burakiem i debilem...

and6412 pisze:
(nie urażając nikogo konkretnego)

No i własnie Ciebie np. nie miałem na myśli, bo jeśli skończyłeś studia (takie jak ja swoja drogą ;-) ) to domniemam że nie zaliczasz się do tej grupy. Ty prawdopodobnie nie bedziesz sie tak zachowywał jak jestes za granicą. Choć ukończenie studiów czy inych podobnych, bądź ich nie ukończenie wcale nie determinuje tego kim w rzeczywistości jesteś.
Generalizujac dążyłem do tego, że jednak większość ludzi którzy wyjeżdzają ma skonczone co najwyżej podstawówki. Jak znajomy był w Holandii w tym roku, to pracował z takimi osłami że szkoda gadać (recydywa itp..., powiedzial ze nie dalo sie z nikim słowa normalnie zamienic)

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

gieniek pisze:
Cytuj:
A takie felgi gdzies mam... zalozone są na nich zimowki... trzeba byloby je odnowic

jakie masz? penty?

czy mozliwe aby na "kapslach" pisalo ATS?? Bo tak pisze :-?

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00