MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt sie 12, 2025 9:27 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1651 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 142 43 44 45 46111 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

moj olej stał w okolicy 0 i nic sie nie działo....

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
Klubowicz

MERCEDES 4 EVER pisze:
moj olej stał w okolicy 0 i nic sie nie działo....

bo bylo powyzej, ponizej 0 wyglada tak jak na foto:)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

a może da rade dodać jakiegoś dodatku przeciwzamarzającego jak do ON ?

Tytuł:
wiarus senior

najlepszy byłby spirytus techniczny ale gdzie to pieroństwo kupić???

Tytuł:
nowy

można kupic u ruskich ROYAL [zlosnikz] ale cena przeraza
czy ktos wie gdzie mozna kupic rurki miedziane 10 lub 8mm
moj test zamarzania oleju sie nie udal bo ojciec przyniosl olej do domu
tlumaczac ZEBY NIKT NIE UKRADL [zlosnik] [zlosnik]

Tytuł:
swój chłop

A ile tej rurki potrzebujesz?
I do czego ci one potrzebne ,mam troche a jak treba bedzie wiecej to wiem dzie kupic

Tytuł:
nowy

z metr moze dwa potrzebuje do podgrzewacza OR mam plan w glowie jak to zrobic za mala kase tylko ze ta rurka powinna byc wysoce elastyczna

Tytuł:
nowy

Siemka chyba nawet wiem jak chcesz to zrobić z tą rurką :D:D to dobry pomysł ale o ile sie nie myle to i tak będziesz mysiał odpalać na On co nie :D:D

Tytuł:
nowy

Tak bedzie palilo na ON a po rozgrzaniu na OR
Tylko ze niektorzy probujac mi wcisnac swoje produkty mowią ze to sie nie uda
Ale ja się tak latwo nie poddaje
Bede rowniez montowal webasto

Tytuł:
wiarus senior

jak zrobisz to się pochwal.
Mi też próbowali wciskać jakieś wynalazki za 2kzł, taniej wychodzi na te 3miechy przerzucić sie na ON a w temp 0st C można już śmigać na ekologii (OR) [zlosnik]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

stop pisze:
doradzić to prosze na priva by nie zaśmiecać tematu) to co robicie to rewela
ja mam zamiar przyjechać na or do uk bo tu paliwko też drogie (ok 90-95 pi za litr) a olejek bez szukania ok 45-60pi i pewnie da się znaleść taniej bo widziałem beczki 22 litrowe ale na razie tylko z oliwką po 10,5gbp

Pamietaj, ze UK znaja sie na VO i trzeba doliczac tax w wysokosci okolo 22pi do litra. Niestey korespondencje z brytolami stracilem z dyskiem i dokladnie nie pamietam :-)

Powodzenia

Pozdrow Szkotow.

s123 240TD - 6.X.82; Taigabeige Drobinka

http://www.nanoelektrody.pl

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

qzyn pisze:
stop pisze:
doradzić to prosze na priva by nie zaśmiecać tematu) to co robicie to rewela
ja mam zamiar przyjechać na or do uk bo tu paliwko też drogie (ok 90-95 pi za litr) a olejek bez szukania ok 45-60pi i pewnie da się znaleść taniej bo widziałem beczki 22 litrowe ale na razie tylko z oliwką po 10,5gbp

Pamietaj, ze UK znaja sie na VO i trzeba doliczac tax w wysokosci okolo 22pi do litra. Niestey korespondencje z brytolami stracilem z dyskiem i dokladnie nie pamietam :-)

Powodzenia

Pozdrow Szkotow.

dzięki ,dzięki
akurat do szkotów mam niedaleko
a jak by dobrze poszukać to i na miejscu się jakiś znajdzie

Tytuł:
swój chłop

rowin1983 pisze:
Tak bedzie palilo na ON a po rozgrzaniu na OR
Tylko ze niektorzy probujac mi wcisnac swoje produkty mowią ze to sie nie uda
Ale ja się tak latwo nie poddaje
Bede rowniez montowal webasto

Zle to odebrales, nie zrozumiales tego czego niemial mi kto powiedziec :( .Ja tam sie ciesze gdy ludziom glowka pracuje ,chcialem ci zaoszczedzic roboty po prostu.Ale piszac ze ktos chce ci cos wcisnac to troche nie tak jak myslisz.Sprzedam ci ta rurke bez problemu ,po kosztach dostaniesz nawet paragon dam ci z firmy gdzie to kupuje.Zrobisz sobie ten podgrzewacz jak ja(jak to zobaczylem pierwszy na oczy to pomyslalem ae frajerzy przecierz to takie latwe hehe a tu bład nie jest latwe ale dla amatorow kwasnych jabłek jak znalazł) i stwierdzisz ze to nie dziala ,jak wezmiesz termometr do reki. pewnie sobie pomyslisz wariat jakis jak to mozliwe ze to nie dziala??A tak to jest juz niestety,ze to co chcesz zrobic w niewiadomo jakiej formie to zrobisz to przewyzszy koszty lub nie bedzie dzialac.Tylko po co wywarzac otwarte drzwi?? Nie rozumiem?? Narobisz sie i wyrzucisz to do kubla jesli chcesz zobaczyc jakies oszczednosci.Ja mam pompe rotacyjna i na takiej to od razu widac ze to niechula jak powinno.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Witam,

po rzuceniu okiem na kilka stron wątku (nie wytrwałem by przebrnąc przez cały) nasuwa mi się wątpliwość dot. bezpieczeństwa calego przedsiewziecia - otóz: nie od dzis wiadomo, jak agresywną polityką cenową prowadzą biedronki, lidle, carrefoury, e.marche i inne podobne sklepy. niskie ceny (a przeciez przesiadka na OR podytkowana jest checia zaoszczedzenia paru zł) w takich sklepach nie są przejawem dobrej woli ich menadzerów, ani minimalnej marży tylko skutkiem wynegocjowanych cen u producentów.
Przykład: Duża sieć sklepow z nazwą na "A" zamawia u polskiego producenta farb i lakierow sporą partie puszek z farbą, rozmiar zamówienia, oraz być może jego powtarzalność pozwalają dyktować zamawiającemu cenę za puszkę. Naturalnie producent farb nie może zejść poniżej swoich kosztów, przedstawiciel firmy "A" jest nieugięty i negocjacje konczą sie zdaniem: "Nie ważne co będzie w puszkach, ma to kosztowac tyle i tyle pln/szt." Ta sama farba, droższa, w takim samych puszkach kupiona gdzie indziej będzie miała naturalnie lepsze właściwości.
Analogicznie pogoń za najtańszym rozwiązaniem wkrótce zemści się na nas bezlitośnie. Jak jest jest OR nie wiem, ale pewności nie mamy.
Co do stacji benzynowych, to każda przecież zamawia u dystrybutora hurtowe ilości i różnice w agresywności negocjacji są przypuszczalnie znikome, a zatem i okazji na chrzczenie paliwa (oby!) mniej..A co kogo obchodzi czy w oleju na którym gosposie miały usmażyć pierogi na wigilie będzie więcej wody czy mniej? ;)
Ja z okazji zimy raczej szczególnie dbam o jakośc paliwa wlewanego do baku - naturalnie nie mam oprzyrządowanie pomiarowego, ale drogą prób i błędów doszedłem do słusznych wniosków i widze różnice w zimnym rozruchu np. po zatankowaniu Ultimate Diesla a po wlaniu paliwa z Neste - choć w okresie letnim i na to drugie narzekać nie mogłem.
Dlaczego katować nasze klekoty zimą, kiedy i tak mają utrudnione życie, trudniejszym do przełknięcia paliwem?

Przy okazji załączam zyczenia noworoczne, abyśmy nie byli zmuszani do szukania zawsze najtańszych rozwiązań i mieli wybór [cool]

Pozdrawiam,
Nimnod

Tytuł:
swój chłop

Do oleju dolewaja wody to widac w nizszych tmperaturach po zawiesinie na dnie butelki.nie mam zdjecia ale moge zrobic w przyszlosci takie.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1651 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 142 43 44 45 46111 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00