Pszczola pisze:
Czy ktos ma moze w 123 CB ??? Ja mam Cb i chce sobie zamontowac w mojej beczusce ale nie bardzo mam pomyslu gdzie zamontowac antene i gdzie przykrecic same radio ??? mysle o antenie na blotniku z tylu.
Zachcem do montowania CB bo to np. na zlotach albo na trasie mozna sie bezproblemowo laczyc potczas jazdy.
Witaj!
Widzę, że myslimy o tym samym. Zamierzam kupić Alana 100+ i zamontować w W124 w tym samym miejscu, w którym miałem zamiar to zrobić w W123. Najlepszym miejscem na CB radio jest prawa strona konsoli środkowej tuż przy podłodze przy nogach pasażera. Najlepiej zamontować radio w pozycji pionowej (gałami do góry) i w tzw. kieszeni. Inne rozwiązanie to schowek, ale ten na codzień przydaje się do innych rzeczy
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
. Antena - wiadomo - im wyżej tym lepszy odbiór. Ale z batem 1,50zm na dachu wolę nie jeździć. Stawiam na wykonanie drugiej dziury w tylnym błotniku lub zamontowanie na krawędzi pokrywy bagażnika.
Pamiętaj, żeby radio miało homologację i zarejestruj je w URT. Łódzki O.O. URT w Łodzi 90-418 Łódź, Al. Kościuszki 5/7 042 633 94 01
Dla zainteresowanych polecam:
http://www.radio.org.pl