MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt cze 24, 2025 12:24 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Przegladam z kumplem forum...I on jednak stwierdzil ze przynajmniej do jazdy po polskich drogach z zakretami lepsza jest C-klasse...Bo E-klasse jak jechal mym to rzekl i zgadzam sie z nim ze to auto bardziej na autostrade lub na powolna jazde (aczkolwiek wielce sympatyczna)...jest super ale wlasnie jak chcesz relaksu za kółkiem, uczucia komfortu (dla mnie W124 jest BOMBA...mam to auto krótko ale juz je kocham)...mi wielka przyjemnosc sprawia jazda nim za miastem 90km/h a w miescie 50km/h (co ciekawe w miescie nie kazdy mnie wyprzedza, czesto jada za mna :lol: ) - tym co ze mna jada juz nie zawsze tak to sie podoba...no a wracajac do kumpla wychowanego na BMW (szczegolnie na 5erze poprzednim (z okolic 2000 roku)) to on woli C-klasse (inny znajomy z ktorym sporo jezdzil mial takie) wlasnie za troche twardsze, mniej real mercedesowksie zawieszenie, lepsze jak trzeba sporo po polce jezdzic! :)
Najlpeiej sie jednak przejechac i W124 i W202 i zobaczyc co komu lepiej pasuje (jakbym mogl to bym przynajmniej w miescie rozmiekszyl jeszcze mojego Balerona Mieczyslawa aby byl 300% komfortu (narazie jest 150 jak nie 200) i uczucie jak w amerykancach z lat 80tych ze nawet buja jak sie na parkingowej predkosci parkuje [zlosnik] )...No a pozatym to BEZ GWIAZDY NIE MA JAZDY!!! :P

Kiedyś:
Matiz z kratką - Twardy Zawodnik; MB W124 230TE Aut. - Baleron Forever; Ford Focus II 5d - Fantastic Sam Plastik

Dziś:
Ford Focus kombi III - cholerne 6 biegów!

Tytuł:
wiarus junior

tez bym wybrał 124, kiedys znajomy dał mi sie przejechac 300D, rewelacja, cichutko,mieciutko, troche gorzej niz w beczce,ale to kwestia gustu, ja uwielbiam stare mercedesowskie miekkie zawieszenie, diesle w w124 powalaja swoja praca, przynajmniej mnie,
jak dla mnie C jest za twarda, tez miałem okazje sie przejechac C diesle w automacie, ale to juz nie to co E
po za tym dla mnie C klasa jest nudna, za to Eklasa dostojnie sobie płynie po drodze
bez watpienia wybrałbym E klase

Mercedes W124 90r. 3.0D Turbo
Mercedes W123 81r. 2.8E Kombi
Mercedes W123 82r. 2,4D "Taryfa"
Mercedes W123 81r. 2.4D "beczkowóz"
Mercedes W123 78r. 2.4D automat

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Do C kalsy mozna sie zrazic jak sie przejedzie wersją Esprit-ta wersja ma praktycznie zawieszenie sportowe-nie na nasze drogi....

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00