MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 27, 2025 12:17 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Chłopaki,
To tak do dyskusji o tych szerokościach:
http://mackuz.bolinko.org/is/img4/1133524265_rzuty_123_przyciety.jpg
Widać zarówno wartości, jak i sposób mierzenia. Przód szerszy od tyłu, a tył węższy od przodu. ;)
Pozdrawiam,

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Jakos obie stronki wydaj mi sie bardziej wiarygodne...Choc teraz juz nie mam pojecia komu dac wiare :P

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Obrazek
Obrazek
Obrazek

JAJKS [szalone]

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

nie jajksuj .. widzialem to autko, niestety poznałem Witka jak już auto było po randevous zaworu z tłokiem ;(

Poza monstrualnymi błotnikami z tyłu całkiem przyjemne autko ... i te felgi :o [zlosnikz] ...

ale jak widac auto nie miało tylko wyglądac ale także osiągi miało znacznie poprawione, tak więc te błotniki to nie był znowu taki bezsens ;)

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

erio pisze:
nie jajksuj .. widzialem to autko, niestety poznałem Witka jak już auto było po randevous zaworu z tłokiem ;(

Poza monstrualnymi błotnikami z tyłu całkiem przyjemne autko ... i te felgi :o [zlosnikz] ...

ale jak widac auto nie miało tylko wyglądac ale także osiągi miało znacznie poprawione, tak więc te błotniki to nie był znowu taki bezsens ;)

Nikt nie mówi że nadkola to był bezsens. Ale mi się nie podoba ;-), może z racji tego, że dzis już tak nei lśni.

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

and6412 pisze:
Nikt nie mówi że nadkola to był bezsens

Tez musze na to odpowiedziec bo jam tez grymasil :) Bezsensem moze nie sa, ale sa zbyteczne. Podniesienie mocy moze i wymaga zastosowania szreszych opon, ale bez przesady! To jedynie stylistyczny "bajer" i do tego wykonany dosc kiepsko - te nadkola...Widzialem juz w 123 na baaardzo szerokich "kapciach", po tuningu silnika przez AMG i ani jedno nie musialo miec nadmuchanych blotnikow! A smiem watpic, ze ow egzemplarz byl mocniejszy od 280 E tunowanym przez AMG...Do "beczki" i tak wchodza szerokie opony, bez rzezbienia karoserii :)

A jak do poprawy osiagow ma sie ten "przepiekny" zlom na tylniej szybie? Ktos moze wezimie to w obrone? Ze niby dociska tylnia os z sila 600 kg przy predkosci powyzej 400 km/ h ? [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

Obrazek

Tu jest szeroko, ale "ze smakiem" o ile mozna tak to nazwac ;) I znaczenia nie ma firma ( Carlsson ). To chyba kwestia gustu, jednak ow Carlsson z pewnoscia byl wieksza rakieta niz ten w kolorze blizej nie okreslonym - " fioletowym". To tylko na poparcie tego powyzej :P

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Budżet koledzy, budżet ;-) Chyba każdy chciałby miec takiego carlsona.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Cytuj:
Tez musze na to odpowiedziec bo jam tez grymasil :) Bezsensem moze nie sa, ale sa zbyteczne. Podniesienie mocy moze i wymaga zastosowania szreszych opon, ale bez przesady! To jedynie stylistyczny "bajer" i do tego wykonany dosc kiepsko

co do wykonania nie mam zamiaru sie sprzeczac ... to w carlsonie tez mi sie barddziej podoba, co do zbyteczności się nie zgodzę ... skoro krótszy Carlsson je ma to dłuższy sedan tym bardziej
Cytuj:
A smiem watpic, ze ow egzemplarz byl mocniejszy od 280 E tunowanym przez AMG...

kto wie ;)

Do "beczki" i tak wchodza szerokie opony, bez rzezbienia karoserii :)
zgadza sie ... szczególnie z tyłu jest baaardzo duża rezerwa

Cytuj:
A jak do poprawy osiagow ma sie ten "przepiekny" zlom na tylniej szybie? Ktos moze wezimie to w obrone? Ze niby dociska tylnia os z sila 600 kg przy predkosci powyzej 400 km/ h ? [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

powoduje że dziecko jadące w sportowym foteliku z 3 punktowymi pasami bezpieczenstwa nie jest oslepiane przez słoońce ... cos ala czarna maska w carlssonie ;)

a ta fotka to dla mnie jedyny akceptowalny tjun w123 280 CE ... jakbym miał tuningowac swojego to tylko na replikę w/w

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

and6412 pisze:
Budżet koledzy, budżet Chyba każdy chciałby miec takiego carlsona.

Nie da się zaprzeczyć. Chodziło mi jedynie o to, że akurat to jak zostaną przerobione nadkola, nie zależy od środków finansowych, bo skromne i świetnie wygladajace poszerzenie karoserii moga zrobic i nasi, polscy fachowcy z warsztatów blacharskich, za podobne pieniadze. Poza tym, albo rób coś dobrze, albo nie rób wcale...Takie jest moje zdanie:)

erio pisze:
co do zbyteczności się nie zgodzę ... skoro krótszy
Carlsson je ma to dłuższy sedan tym bardziej

Poszerzenie błotników? To stylistyczny wygibas. Poza tym zwiekszony rozstaw kol sluzy polepszeniu zachowania na torze, w zakretach, przy jezdzie po prostej nie jest to praktycznie istotne! Vide dragstery, ktore kola maja wyjatkowo blisko siebie! Carlsson to auto przygotowane na tor, wiec wszystko jasne, a tu? Jakos mnie to nie przekonuje, ale i nie musi :)

erio pisze:
szczególnie z tyłu jest baaardzo duża rezerwa

No i wszystko jasne :)

erio pisze:
powoduje że dziecko jadące w sportowym foteliku z 3 punktowymi pasami bezpieczenstwa nie jest oslepiane przez słoońce ...

Dobre, bardzo dobre :) Podoba mi sie zarcik :) Tylko jak ma sie do tego ta czarna maska...Co by koni nie oślepiać? ;) Pewnie normalny lakier spłynalby od temperatury silnika :)

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Radunio pisze:
Pewnie normalny lakier spłynalby od temperatury silnika

MAtowe czarne maski robi się dlatego, aby odblaski słońca nie oslepiały kierowcy podczas rajdu, a nie ze względu na temperaturę.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

and6412 pisze:
MAtowe czarne maski robi się dlatego, aby odblaski słońca nie oslepiały kierowcy podczas rajdu, a nie ze względu na temperaturę.

Czyzbys nie wyczul atmosfery zartu, ba, absurdu wrecz?

I tu sie z Toba i tak zgodzic nie moge- tuner Hondy - Mugen wstawia czarne maski do swoich aut, nie tylko jako znak rozpoznawczy, ale wlasnie ze wzgledu na bardzo wysoka temperature- zwykla ulegal by zniszczeniu. Co akurat tu nie musi miec miejsca, ale....

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Cytuj:
Poszerzenie błotników? To stylistyczny wygibas. Poza tym zwiekszony rozstaw kol sluzy polepszeniu zachowania na torze, w zakretach, przy jezdzie po prostej nie jest to praktycznie istotne! Vide dragstery, ktore kola maja wyjatkowo blisko siebie! Carlsson to auto przygotowane na tor, wiec wszystko jasne, a tu? Jakos mnie to nie przekonuje, ale i nie musi

Właściciel mówił że auto miało startowac właśnie w wyścigach torowych.

Rzeczywiście nie musi ... ;)

Radunio ... polecam fimlik carlsson.avi z mojego ftpa jego adres znajdziesz w poscie "Ożywiłem mojego w123 280CE"

tam w drugiej minucie mówią dlaczego maska w tym carlssonie jest czarny mat ;) jak znasz niemiecki to zrozumiesz, że właśnie zeby słońce nie oslepiało kierowcy i pilota.

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

erio pisze:
zeby słońce nie oslepiało kierowcy i pilota.

Alez ja tego nie neguje!!! Napisalem tez, ze np w Hondach, czarne maski sa instalowane wlasnie ze wzgledu na temperature, nie wykluczajac tym samym innych powodow montowania czarnych pokryw silnikow :)

Juz pedze do "Ożywiłem mojego w123 280CE" !

Pozdro

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Pokryw komór silnikowych, żeby potem nie było ;)

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Wookee pisze:
Pokryw komór silnikowych, żeby potem nie było

My bad :)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00