MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn wrz 08, 2025 5:52 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

MERCEDES 4 EVER pisze:
No coz Soyer widze ze Ty tez jestes zarazony nie przejmuj sie.Moj ojciec tez i ja niejako tez troche.Ojciec jest zarazony na maxa owczarkami niemieckimi-oczywiscie tylko długowłose.Wystawa ,charakter ,kątowanie itp-itd Moze na jakiejs wsytawie sie spotkamy???

Fakt, zarażony - bardziej na szkolenie ale wystawy też były grane, niestety poprzez splot nieszczęśliwych wypadków na jakieś półtora roku wyeliminowany zostałem z wystaw i zawodów... :cry: :cry:

A psiaki masz kozak... szczególnie misio na górze i ten "fafel" ciągnący się z pyska... [zlosnik] [zlosnik] Moja dostaje takich na widok krakersów.. [zlosnik] i suchych kajzerek... :lol:

Szczeniaki - wszystkie słodkie i piękne jak małe... [zlosnik] ale niema to jak widok rozbieganej watachy siejącej spustoszenie po wypuszczeniu z kojca.. [zlosnik] [zlosnik] szarańcza

masz hodowle?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Znaczy moj ojciec ma-oczywiscie zarejestrowana-wystawy rodowody itp.Własnie nie chce ktos małego owczarka tanio? [zlosnik] jeden bedzie bez rodowodu.Oczywiscie nie jest chory czy uposledzony-Po prostu tak wyszło ze suka miał go tylko jednego i nie opłaca sie robic rodowodu.Ogolnie to czasami to swiat tych psow to jak mercedesy-w MB sa serie, kolory tapierek,chromy itp.W psach kolory podpalania,kolor oczu,charakter kantowanie.Ilosc czynnikow na ktore zwraca uwage sedzia jest niepojeta dla zwykłego człowieka ktory sie tym nie interesuje.Szkolenia powiadasz? pod jakim katem? ja znam goscia co tylko szkoli pod wojsko,policje,i staz graniczna.

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

w kwestii wyboru psa:

1. nie kieruj się urodą rasy
2. szukaj informacji na sieci np o charakterze psa
3. dużo cztaj, pytaj, obserwuj - wiążesz się na kilkanaście lat
4. pies tylko z pewnego źródła, od docenionego i znanego hodowcy - żadnych giełd, bazarów itd - nie nakręcej koniunktury bandytom
5. pamiętaj, że każdy szczeniak jest "słodki i uroczy"
6. kup książkę "okiem psa"
7. nie ma złych psów, są niekompetentni właściciele

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Cytuj:
1. nie kieruj się urodą rasy
2. szukaj informacji na sieci np o charakterze psa
3. dużo cztaj, pytaj, obserwuj - wiążesz się na kilkanaście lat
4. pies tylko z pewnego źródła, od docenionego i znanego hodowcy - żadnych giełd, bazarów itd - nie nakręcej koniunktury bandytom
5. pamiętaj, że każdy szczeniak jest "słodki i uroczy"
6. kup książkę "okiem psa"
7. nie ma złych psów, są niekompetentni właściciele

CACY
Ad. 6 - drugą część również (tytułu nie pamiętam) oraz "Zapomniany język psów"...

MERCEDES 4 EVER pisze:
Szkolenia powiadasz? pod jakim katem? ja znam goscia co tylko szkoli pod wojsko,policje,i staz graniczna.

Jak na razie w lato będzie PT (pestka, już by było gdyby nie historie o których wspomniałem wcześniej)
następnie wg. regulaminu PO. Za mocno nie chcę się rozpędzać, z moim psem wychodzi często również moja dziewczyna która waży tyle co pies. Kto się trochę orientuje będzie wiedział o co mi chodzi.
Możesz spytać znajomego czy kojarzy psa "Bazyla" rasy sznaucer olbrzym od pani Mleczko??

MERCEDES 4 EVER pisze:
jeden bedzie bez rodowodu.Oczywiscie nie jest chory czy uposledzony

Też dobre rozwiązanie dla kogoś kto nie będzie psa wystawiał.. Moja suczka kosztowała ok. 2 tys a jej siostra z miotu 300zł (tylko dlatego że miała biały pazór).. Piest 100% pełnowartościowy i można powiedzieć że rasowy ale bezwartościowy jeżeli chodzi o wystawy itp..

124 3.0 CE - "NOS"

123 2.0 D - "Zielony"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Hehe - panowie dzięki za cenne rady, będę się nimi kierował.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

A to mój Psiak ;) wabi się MOBY i ma 3 lata;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Blaszek, najmocniej Cie przepraszam! Wprowadziłem Cie niechcący w bład, nie tylko Ciebie zreszta:( Ta amerykańska odmiana ON' a to Shiloi a nie Hinook ....Chcialem dobrze, ale widać gorączka rzuciła mi sie na mózg ;P Poszukaj teraz . Raz jeszcze przepraszam :)

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Nic się nie stało, gorzej jakbym już szukał i pytał. Bym wyszedł na palanta :D

Mikom Twój psiak wygląda jak sztuczny :D

EDIT:

Kurczę :D Jak wpiszę Shiloi, to teraz mi jakieś koty wyszukuje i jednego psiaka ale takiego podobnego do tego wyżej co wkleił kolega fotki :D Brałem w googlu w Grafice.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5

Strefa czasowa UTC+02:00