MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz lip 27, 2025 10:11 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: czy sie opłaca
swój chłop
Awatar użytkownika

czy opłaca sie kupić W115 220D rok 1970. skrzynia w kierownicy. tapicerka uszczelki wszytko super. auto 70 tys przebiegu. tylko do przemalowania bo kiedys właścicielowi sie zachciało innego koloru. ale poza tym auto perfecto. I cerna ma byc ok 8tys pln. czy to sie opłaca??

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 1442573
Jeżeli taki stan jak opisujesz to napewno sie opłaca. Jednak dla pełnego szczęścia jakieś fotki ??

http://www.zelazko.com.pl

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Po pierwsze - musisz się liczyć z dodatkowymi kosztami blacharskimi. To, że gołym okiem rdzy nie widać nie oznacza, że jej nie ma. Jak zacznie się rozbieranie auta, zaczną wyłazić niespodzianki. Tak jak w przypadku mojej 200 '70.
Po drugie - rozbierając auto nie ma szans na uratowanie wszystkich uszczelek, tak więc dojdzie koszt zakupu gumek.
Po trzecie - warto sprawdzić po co ktoś to wcześniej malował. Czy aby tylko z fantazji, czy były inne przyczyny? Na 90% były wstawiane reparaturki nadkoli tylnych. Sprawdź progi i spody drzwi, a także podłogę z przodu (w szczególności).
Jeżeli auto jest dobre blacharsko, nie było rzeźbione przez partaczy, to warto wydać 8tyś na bazę do remontu, a potem kolejne 15tyś na remoncik.

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

jeśli chodzi o blache to była inna histroia. samochod nigdy jeszcze nie był dotkniety żadnym spawem. on stał tylko i wyłącznie przez 35 lat u jednego właściciela w garażu. nie widział żadnej zimy. to jest auto mojej kolezanki dziadka. I jak to mercedes zaczęly sie powiac delikatne purchełki na rantach przednich błotnikach tył nic. I że dziadek nie mogł dostać oryginalnego koloru to pomalował całe auto takim jaki dostał. uszczelki chromy tapicera no poprostu wszytko jakby swieżo z fabryki wyjechało. wszytko konserowane i pieszczone. no auto ma 70 tys przebiegu. było pare razy w katowicach i przemyślu bo tam dziadek ma rodzine i i przywiozł auto z fabryki bo odbierał osobiście.

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

runcajs pisze:
jeśli chodzi o blache to była inna histroia. samochod nigdy jeszcze nie był dotkniety żadnym spawem. on stał tylko i wyłącznie przez 35 lat u jednego właściciela w garażu. nie widział żadnej zimy. to jest auto mojej kolezanki dziadka. I jak to mercedes zaczęly sie powiac delikatne purchełki na rantach przednich błotnikach tył nic. I że dziadek nie mogł dostać oryginalnego koloru to pomalował całe auto takim jaki dostał. uszczelki chromy tapicera no poprostu wszytko jakby swieżo z fabryki wyjechało. wszytko konserowane i pieszczone. no auto ma 70 tys przebiegu. było pare razy w katowicach i przemyślu bo tam dziadek ma rodzine i i przywiozł auto z fabryki bo odbierał osobiście.

Nie opłaca się !!! Daj numer do tego Dziadka [zlosnik]

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Własnie własnie -moim zdaniem tez sie nie opłaca ale ten numer daj tutaj-moze ktos sie jednak poswieci i kupi tą ruinke? [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00