Witam,
podlokietnik do /8 wyglada tak:
i jest faktycznie mocowany do fotela pasazera, w dodatku nizej niz w W123 czy W116 takze nie daje takiego komfortu jak jak w nastepcy. Byly wersje krotkie i dlugie w zaleznosci od tego gdzie samochod mial drazek zmiany biegow: krotki dla "Mittelschaltung", dluzszy dla "Lenkradschaltung". Wersje "Lenkradschaltung" mialy jeszcze (chyba jako kolejny el. wyposazenia dodatkowego) poduszke, ktora umieszczona w konsoli miedzy fotelami tworzyla razem z podniesionym podlokietnikiem trzecie miejsce z przodu (auto bylo wtedy rejestrowane dla 6 osob!). Egzemplarz prezentowany na zdjeciach powyzej jest krotki (do "Mittelschaltung") i nalezy, nie chwalac sie

, do mnie. Nabylem go we wtorek na eBay'u
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... IBSA:DE:11 i ciesze sie jak dziecko na moj przyszlotygodniowy wyjazd do Mannheim bo juz bedzie na mnie czekal w domku

. Przy okazji prosba do kolegow dysponujacych katalogami czesci zamiennych: brakuje chyba jakiegos dekla po stronie przeciwnej do mocowania podlokietnika do fotela. Czy ktos moglby sprawdzic czy ten element wystepuje jako czesc zamienna i jaki jest ew. jej numer?. Co do podlokietnikow podwojnych to takie napewno byly w W108/109, rowniez w polaczeniu z poduszka miedzy fotelami. Czy byly w /8 to nie jestem pewien.
Pozdrawiam