Drugi raz spotykam tego typu kombiaka /8 w którym nie podniesiono dachu.
pierwszym był ten:
Zdjęcie pochodzi prawdopodobnie z argentyny więc może tam ktoś takie produkował.
Powszechnie wiadomo że kombi produkowały trzy firmy Binz, Miesen, i IMA i były one produkowane na bazie nadwozia pod zabudowę. Wszystkie one mają podniesiony dach.
Firma Crayford wykonywala przeróbki ze standartowych sedanów a polegały one na nadbudowie tylnej części auta w dość prymitywny sposób.
Kto wykonywał te wersje bez podniesionego dachu nie wiem. Może w którejś z ww firm karoseryjnych można było zamówić wersję bez podniesionego dachu. Tego nie wiem.
Sprawdź nr nadwozia. Kombiaki Binz`a (Miesen i IMA chyba też) miały fabrycznie nadane inne nr nadwozia.
np 220D miało 115102........
POza tym może natrafisz na tabliczkę firmy karoseryjnej
Co do trudno dostępnych elementów.... tylne lampy to jeszcze pryszcz. Można czasem kupić na niemieckim ebay w dość rozsądnej cenie, mozna zamówić w ASO gdyż wystepują jako element w EPC (koszt 1400 zł lewa i 2100 prawa - albo na odwrót, nie pamiętam) Schody to widzę w przypadku takich elementów jak wycieraczka tylnej szyby, uszczelki, amortyzatory tylnej klapy, jak tych elementów nie ma to nawet nie wiadomo jak wyglądały. Reszta nie powinna przyspożyć większych problemów. u mnie np zderzak tylni jest taki sam jak w sedanie. Zbiornik paliwa wraz z wlewem jest inny ale typowy dla wszystkich nadwozi do zabudowy więc w razie czego też można się posiłkować ASO lub znalezieniem na szrocie z dużo popularniejszych karetek czy karawanów.