Witam
Dziękuję za szybką odpowiedz.
Jestem początkujący w świecie samochodów, więc wybacz amatorskie pytania i wątpliwości.
Poniżej kilka odpowiedzi itp., na komentarz od Wookee. Pozostałe wkrótce
>Lista z rosyjskiej strony nie zgadza się z Twoją. Klimę masz chyba manulaną? Miała być automatyczna.
Po czym wnioskujesz, że powinna być automatyczna? po "Tempmatic"? On rzeczywiście ma system podtrzymania temperatury w zależności od ustawienia pokręteł. Być może "Tempmatic" to ten system?
>Ani słowa nie ma o ele. szybach i lusterku oraz o podłokietniku.
Być może el. szyby i podłokietnik były standardem w S-klasie i być może z tego powodu nie zawarto tego w "Options" - co ty na to?
>Nie zgadza się też kolor nadwozia, ale to akturat najczęstrza zmiana.
Jak się przyjrzałem to on rzeczywiście nie jest "tylko" czarny ale (jak na moje oko) jest bardziej czarny niż niebieski. Znalazłem w necie (
http://www.astralsilber.de/farbcodes/farbcodes.htm) listę kolorów i po kliknięciu na kod 199 pojawia się przykład i tu kolor pasuje.
>Może zrób lepsze fotki + tabliczkę lakierowaną.
Tak - jak tylko przygotuję kilka lepszych fotek to dam znać.
>Co to znaczy silnik 8/10? Co mu dolega?

Baaaardzo dobre pytanie. Właściwie mechanicy, którzy oglądali nie mieli żadnych zastrzeżeń. Narzekają tylko na to, że został gaz założony, że nie powinno się zakładać gazu w tych silnikach itp., ale ja nie mam żadnych problemów z silnikiem ani na benzynie ani na gazie. Pracuje bardzo dobrze i równomiernie. Myślę, że chyba źle oceniłem silnik. Podałem taką ocenę bo ... ma 15 lat

. (wybaczcie tą pomyłkę - jak pisałem wcześniej jestem początkujący w świecie aut) Myślę że silnik można ostatecznie ocenić na 10/10
>-1 punkt za cyrkle

świetnie, świetnie ale ... co to są cyrkle?
pozdrawiam