MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt wrz 09, 2025 11:14 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

and6412
pisze:
Mianowicie, skoro przed chwilą koledzy uświadomili Cie że znalazłeś właśnie VIN swojego auta, to jak ty go kupowałeś? Nie sprawdziłeś nawet czy VIN na budzie zgadza się z tym w dowodzie

Sprawdziłem numery te z dowodu z tymi na tabliczce znamionowej i na budzie ...ale myślałem że VIN to wewnętrzny numer mercedesa znajdujący się na tabliczce z oznaczeniem lakieru :oops: :oops: :oops:

Nilovitz pisze:
123.120 to diesel 200D a jest tam ponoc silnik 200D, wiec po co ten caly szum?

Pewnie masz racje, ale mechanik stwierdził że buda jest od benzyny więc mu uwierzyłem tym bardziej że mechanik został polecony na tym forum [pan Julian z ul. Słodkiej z Rzeszowa]. Mam nadzieje że to będzie niewinna pomyłka która nie wpłynie na jakość naprawy mojego samochodu.

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Nie chciałbym już nadwyrężać twoich nerwów, ale dowiedz się co mechanik miał na myśli mówiąc, że buda jest od benzyny. Może np znalazł część wiązki od E.

To, że numer jest 123.120, to jeszcze nie wiele znaczy. Póki co ani źle, ani dobrze, ale warto wiedzieć co się ma, żeby się kiedyś nie rozczarować.
Jaśniej już nie potrafię. :lol:

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

yetiii, moja mercedes ma przykręconą tabliczkę z VINem od jakiegoś sedana i nie zgadza się NIC. nie miałem pojęcia o VINie kiedy kupowałem samochód, sprawdziłem tylko numery czy zgadzają się z dokumentami i tyle. dopiero później się zdziwiłem :o na szczęście obok lakierowana tabliczka z kodami wypasu jest oryginalna i zgadza się :D

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Cytuj:
moja mercedes ma przykręconą tabliczkę z VINem od jakiegoś sedana i nie zgadza się NIC. nie miałem pojęcia o VINie kiedy kupowałem samochód, sprawdziłem tylko numery czy zgadzają się z dokumentami i tyle.

tzn że masz w dowodzie wpisany błedny numer? ciekawie. ale widać w polsce wszystko jest możliwe.

thx 4 help

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00