Cem pisze:
W 1972 roku podstawowa wersja 116'tki 280S kosztowała 23.809,50 DM
Można było do tego zamówic telefony
Nasz forumowy Kolega "pepek" jest w posiadaniu 450 SEL, który prawdopodobnie miał fabryczny telefon! Niestety z biegiem lat telefon i instalacja zostały zdekompletowane, a poprzedni właściciel usunął ostatnią pozostałość po telefonie, a mianowicie antenę dachową. Antena była nad tylnymi siedzeniami, a w podsufitce był suwak, aby móc się do niej dostać. Z tego co wiem tylko suwak przetrwał do dziś. Dowiedziałem się o tym ostatnio od jeszcze innego Kolegi, więc znam tylko przekaz ustny, ale jak dorwę auto pepeka to sprawdzę tabliczkę kodów, a jak mi pozwoli to zrobię zdjęcia
![[ok]](./images/smilies/ok.gif)
! Chyba, że On sam nam coś napisze...
PS Pamiętam jak to auto było w ogłoszeniach i nosiłem się z zamiarem kupna, bo wtedy nie miałem jeszcze W 116, a chęć posiadania tego modelu nie dawała mi spokoju

.
Candy78 pisze:
Jakisz czas temu w komisie przy przy Puławskiej w Wasrzawie stały W111tki i chyba w108ki w trakcie rozsypki (było na forum). W jednym z nich widziałem właśnie taki telefon tak jak w gabinetach derektora - wielka tarcza i wiele kolorwych przycisków.
Ocet z Bukolem oglądali te auta z tego co pamiętam. To były chyba W 112-tki Coupe.
Candy78 pisze:
Fajnie byłoby sobie przerobić takie telefon na GSM i używać go jak dawni dygnitarze:)
Też mi to chodzi po głowie

.