MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz cze 22, 2025 5:39 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
dm pisze:
Central chodzi i ma sie calkiem dobrze, na jalowym chodzi ladnie plynnie rowno i wogole :) (to chyba jedyny element ktory najbardziej mi pasuje od pierwszego "dotyku" w tym samochodzie - silnik) jedyne co z tego nie chodzi do zaglowki ... wiec to nie moze byc w takim ukladzie pompa :) co do optymizmu .. a co mi tam :) jakbym mial usiasc i sie zamartwiac ...eeee... to nie dla mnie :)

Wady układu podciśnienia najlepiej o sobie dają znać w okresie zimowym - szczególnie w kwestii wolnych obrótów i gaszenia motoru [szalone]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Zobaczymy, jak na razie spedzam przy nim cale dnie (bo dzis minal drugi) i doszukuje sie usterek, walcze, naprawiam, sprzatam, doprowadzam do stanu uzywalnosci publicznej i wieczorami czytam forum szukajac odpowiedzi na nastepny dzien walki o ogien doslownie, ale oby tak dalej, to niedlugo bede mogl sie pochwalic dobrym samochodem. Chociaz wojne z zaglowkami przegralem dzis, moze jutro sie uda... w kazdym razie odkrywam nowe problemy i zapewne napisze o nich wiecej jesli nic nie znajde na forum, lub cos osiagne :)) Tymczasem dziekuje za pomoc dotychczasowa

Jazda jazda srebrna gwiazda :)

Tytuł:
Klubowicz

dm pisze:
Zobaczymy, jak na razie spedzam przy nim cale dnie (bo dzis minal drugi) i doszukuje sie usterek, walcze, naprawiam, sprzatam, doprowadzam do stanu uzywalnosci publicznej i wieczorami czytam forum szukajac odpowiedzi na nastepny dzien walki o ogien doslownie, ale oby tak dalej, to niedlugo bede mogl sie pochwalic dobrym samochodem. Chociaz wojne z zaglowkami przegralem dzis, moze jutro sie uda... w kazdym razie odkrywam nowe problemy i zapewne napisze o nich wiecej jesli nic nie znajde na forum, lub cos osiagne :)) Tymczasem dziekuje za pomoc dotychczasowa

Tak czy inaczej to sympatyczne auto z najlepszym w tym modelu silnikiem diesla [cool] [ok] Jestem ciekawy, jaki przebieg ma Twój Mieczysław? [oczko]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
Klubowicz

Sebian pisze:
Tak czy inaczej to sympatyczne auto z najlepszym w tym modelu silnikiem diesla [cool] [ok] Jestem ciekawy, jaki przebieg ma Twój Mieczysław? [oczko]

Co do silnika to 200D jest the best [cool] Co do przebiegu to pewnie jedyny sluszny: 200tkm [zlosnik]

Tytuł:
Klubowicz

laudan pisze:
Sebian pisze:

Co do silnika to 200D jest the best [cool] Co do przebiegu to pewnie jedyny sluszny: 200tkm [zlosnik]

Na spacerach używam roweru [oczko] [zlosnik] Przebieg podobny [zlosnik]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Trudno bedzie mowic o jego przebiegu prawde mowiac, bo zegary nie dzialcza, znaczy sie kilometrow nie licza przynajmniej jak na razie :) Musze najpierw sobie jakis schemat wytrzasnac jak to wykrecic, pozniej jakis pomysl co moze byc nie tak i na koncu jakis nowy zegar, :) w kazdym razie zatrzymal mu sie przebieg w 1/4 zycia :) bo ma 251 tys i tutaj zegar juz stoi niestety :) Poza tym wlasnie dlatego, ze to 2,5D to go wzialem, znajac opinie o tym silniku...

P.S. Nie mam podcisnienia podawanego do tego zaworka pod tylna kanapa... bo wlasnie pomimo godziny sprawdzic bylem :/ no coosz :)

Jazda jazda srebrna gwiazda :)

Tytuł:
Klubowicz

Sebian pisze:
Na spacerach używam roweru [oczko] [zlosnik] Przebieg podobny [zlosnik]

Hehe, jeszcze bys sie zdziwil :lol:

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Sebian pisze:
Tak czy inaczej to sympatyczne auto z najlepszym w tym modelu silnikiem diesla [cool] [ok] [oczko]

No stary, ja też tak zwykłem mówić o 240D, ale wiem, że tak nie jest. Chyba w obu przypadkach.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00